کتابها، به عنوان یکی از مهمترین ابزارهای انتقال دانش و اطلاعات، نقش بسیار مهمی در جامعه و فرهنگ انسانی دارند. در طول تاریخ، از طریق آثار نویسندهگان مختلف، از جمله رمانها، شعرها، کتب تاریخی، علمی، فلسفی و دیگر آثار ادبی، به ترویج فرهنگ خواندن، ارتقاء دانش، تسلط بر مهارتها و تحولات فردی و اجتماعی کمک شده است.
اهمیت کتاب و کتابخوانی بر کسی پوشیده نیست. کتابخوانی آثاری چون توسعه شخصی، اکتساب دانش، توسعه مهارتهای زبانی و تفکری، تقویت خلاقیت و تخیل، ترغیب به پژوهش و کشف، و بهرهبرداری از تجربیات دیگران را در پی خواهد داشت.
گرچه این روزها خیلیهامان کمتر کتاب میخوانیم و برای گشت و گذار در شبکههای اجتماعی سرمان توی گوشیهای موبایل است اما بسیاری از ما هم هستند که جای خالی کتاب را در زندگیشان احساس میکنند. کتاب خواندن سوای آنکه میتواند نوعی سرگرمی باشد تاثیر عمیقی هم روی زندگی فرد دارد؛ کتابهایی بودهاند و خواندهایم که زندگیمان را دگرگون کردهاند. هنوز هم خواندن یک کتاب خوب اتفاق دلچسبی است اگر زندگی و گرفتاریهای روزمره بگذارند.
با پیشرفت تکنولوژی کتاب دیگر آن مفهوم اولیهاش را ندارد. ظهور کتابهای الکترونیکی احتمالا فرهنگ کتاب و کتابخوانی را تا حد قابلتوجهی تغییر داده. در حال حاضر لازم نیست به کتاب فروشی برویم و در میان قفسههای پر از کتاب به دنبال عنوان مورد علاقهمان بگردیم. راه سریعتر و شاید آسانتری پیش روی ماست؛ خریدن کتابهای الکترونیکی از اپلیکیشنهایی مثل فیدیبو و خواندن آنها روی موبایلها، تبلتها و البته کتابخوانها. هر کدام از این انتخابها البته مزایا و معایبی دارند.
بگذارید از کتابهای کاغذی شروع کنیم. خرید کتابهای کاغذی خود یک فرایند است. اگر کتابهای کاغذی را از فروشگاههای آنلاین سفارش ندهید باید برای خریدشان به کتاب فروشی بروید و در میان حجم عظیمی از کتابها بگردید، احتمالا قسمتهایی را بخوانید و سپس انتخاب کنید. این فرایند هم خوب است و هم بد. میتواند خوب باشد و مزیت در نظر گرفته شود چون برخی از کتابخوانها از همین مراجعه حضوری و انتخاب کتاب لذت میبرند. از گشتن میانه قفسهها، گهگاه یک کتاب برداشتن، باز کردن و ورق زدن. احتمالا در آن سوی قضیه کسانی هم باشند که اساسا حال و حوصله ندارند در ترافیک شهر به یک کتابفروشی سر بزنند. برای آنها گزینه خرید آنلاین در دسترس است. اما حتی اگر کتاب کاغذی را با کمترین دردسر هم بخرید به هر حال باید فکری به حال جای کتابهایتان بکنید. پس از مدتی انباشت این حجم فیزیکی بخشی از محیط اتاقهایتان را به اشغال خود در میآورد. با این حال هنوز هم بعضی از کتابخوانها معتقدند حاضرند قید همه این مزایا را بزنند و کتاب کاغذیشان را داشته باشند. کتاب کاغذی رنگ و بوی خودش را دارد؛ حال و هوایی ویژه. شاید دوست داشته باشید یک کتاب را، دقیقا در معنای فیزیکیاش در دست بگیرید، بتوانید زیر کلمات خط بکشید، فرسوده شدن تدریجی این کتابها را ببینید، ببینید که مثلا یک نفر در صفحه اول کتاب برایتان به تاریخ بیست سال قبل یک یادگاری نوشته و هزار چیز دیگر. برای بعضیها کتاب باید دقیقا یک شی باشد و به اندازه یک شی ارزشمند هم شیفتهاش هستند. آنها از جمع شدن کتابها لذت میبرند، از ساختن یک کتابخانه که شاید خود یادآور دورانی از زندگی و دلمشغولیهایشان باشد.
Post Views:۱
برچسب های :
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط پایگاه خبری صبح بخیر نیوز در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.