برداشت انجیر در آرادان/ افزایش وسعت باغهای انجیر در دستور کار است
سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان آرادان با اشاره به برداشت میوه انجیر از باغهای این شهرستان گفت: افزایش وسعت باغهای انجیر بهعنوان الگوی کشت مناسب در دستور کار قرار دارد.
مهدی حسینی، سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان آرادان در جمع خبرنگاران با اشاره به برداشت میوه انجیر از باغهای این شهرستان اظهار کرد: آرادان یکی از مستعدترین مناطق برای کشت و توسعه انجیر در استان سمنان محسوب میشود.
وی افزود: سطح زیر کشت باغهای انجیر آرادان ۲۳۵ هکتار است که دارای باغهای بارور و جدیدالتأسیس است و از هر هکتار باغهای بارور بهطور متوسط ۱۹ تن محصول انجیر مرغوب و سالم تولید و روانه بازار مصرف شد که علاوه بر مصرف داخلی به شهرستانها و استانهای اطراف نیز ارسال شد.
سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان آرادان تصریح کرد: مهمترین مزیت انجیر منطقه سهم بالای آن در اشتغال است؛ بهگونهای که به ازای هر هکتار باغ انجیر برای ۲۴۰ نفر روز اشتغال فصلی ایجاد میشود.
حسینی با بیان اینکه انجیر منطقه دارای دوسویه بهاره و پاییزه است، خاطرنشان کرد: انجیر بهاره از لحاظ اندازه کوچکتر بوده ولی قند آن بالاتر و خوشخوراکتر است؛ اما انجیر پاییزه از نظر شکل ظاهری نسبت به انجیر بهاره بزرگتر و بازارپسندی بهتری دارد.
وی اضافه کرد: انجیرکاری از گذشته در شهرستان آرادان انجام میشده و به علت سازگاری این درخت و مناسب بودن محیط برای رشد این محصول، تولید آن اقتصادی است.
سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان آرادان با تأکید بر اینکه انجیر زرد آرادان از گونههای مرغوب انجیر کشور محسوب میشود، اضافه کرد: درخت انجیر به دلیل مقاومت برابر کمآبی و شوری آب، گونهای مقاوم و سازگار با شرایط اقلیم شهرستان محسوب میشود و به همین دلیل افزایش وسعت باغهای انجیر بهعنوان الگوی کشت مناسب در دستور کار قرار دارد.
حسینی تصریح کرد: حمایت از توسعه باغهای انجیر در منطقه میتواند حتی در مقیاسهای کوچک نقش مهمی در اشتغال و اقتصاد منطقه و خانوار داشته باشد.
وی گفت: انجیر تولیدشده در شهرستان آرادان به دلیل نبود صنایع تبدیلی و سردخانه بیشتر بهصورت تازهخوری مصرف شده و گاهی بهصورت خشکبار و فرآوریشده مانند مربا و انجیر خشک نیز تولید و مصرف میشود.
سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان آرادان با بیان اینکه انجیر علاوه بر ارزش غذایی دارای ارزش درمانی و دارویی نیز است، عنوان کرد: انجیر منطقه به خاطر شرایط اقلیمی و بهبود شرایط حمل و نقل و امکان دسترسی آسان به بازارهای بزرگ داخلی و نزدیکی به پایانههای فرودگاهی و صادراتی دارای مزیت ویژه برای توسعه در منطقه است.
حسینی گفت: برنامهریزی برای استقرار بیشتر واحدهای سورتینگ و بستهبندی و صنایع تبدیلی و تکمیلی زنجیره تولید محصول انجیر میتواند منطقه را به قطب تولید انجیر تبدیل کند و این مهم سهم بهسزایی در تسخیر بازارهای داخلی و خارجی خواهد داشت.