انتخابات مظهر مردم سالاری دینی در کشور عزیز ما است و میبینیم بر خلاف ادعای بسیاری از بدخواهان، مردم از ابتدای انقلاب در مقاطع مختلف با حضور پای صندوقهای رای و از طریق انتخابات نمایندگان خود در شوراهای شهر و روستا، مجلس و ریاست قوه مجریه را انتخاب می کنند.
همانگونه که رهبر معظم انقلاب همواره تاکید دارند اصل اول در انتخابات حضور و مشارکت حداکثری است و مشارکت حداکثری در انتخابات به تأثیرگذاری بیشتر شهروندان در تعیین سرنوشت کشور کمک خواهد کند.
اکنون و در آستانه دور دوم چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری هر یک از شهروندان با شرکت فعال در انتخابات میتوانند نقش خود را در این تعیین سرنوشت ایفا نموده و نظرات و دیدگاههای خود را در مورد مسائل مهم کشور اعلام کرده و تصمیمهای مهمتری در مورد آینده کشور بگیرند.
شرکت گسترده آحاد مردم در انتخابات باعث تقویت دموکراسی و بهبود نظام سیاسی کشور می شود.
البته مسئله مهم که بارها مورد تاکید رهبر انقلاب نیز قرار گرفته انتخاب اصلح است که باید با اطلاعات کافی و با دقت انجام شود.
برای انتخاب کاندیدای اصلح در انتخابات، اولا لازم است تا اطلاعات کافی در مورد کاندیداها و برنامههای آنها را جمعآوری کرده با ارزیابی برنامهها، اهداف و اولویت های و تحلیل عملکرد گذشته نامزدها گزینه بهتر را انتخاب کنیم.
بررسی اصالت، صداقت و شفافیت در گفتار و کردار کاندیدا و در بحثها و مناظرات عوامل دیگری است که به انتخاب اصلح کمک خواهد کرد.
در اندیشههای رهبر معظم انقلاب ویژگیهای رئیس جمهور در تراز انقلاب بیان شده است که میتوانیم در انتخابی که داریم از آنها کمک بگیریم.
رهبر معظم انقلاب شاخصهایی را برای لحاظ در انتخاب رئیس جمهور اصلح مشخص کردند که شامل دارا بودن مدیریت و کفایت، با ایمان بودن، ضد فساد بودن، عدالت خواه بودن، انقلابی بودن، جهادی بودن، امیدوار بودن به آینده و معتقد بودن به جوانان است.
وقتی به ویژگیهای نامزد اصلح در بیان مقام معظم رهبری در ۲۸ سال گذشته توجه میکنیم شاهدیم که پر تکرار ترین ویژگی در منظومه فکری معظم له «قوی بودن در حوزه اجرا» و «کارآمدی» است.
از آنجایی که بناست رئیس قوه مجریه را انتخاب کنیم که مسؤول اجرای قوانین در کشور است، حتماً باید بتواند این دو ویژگی را در خود و کابینهای که روی کار میآورد داشته باشد.
در کشور ما قوانین خیلی خوبی طی سالهای گذشته به تصویب رسیده است که رئیس قوه مجریه مسئول اجرای آنهاست. مردم باید رئیس جمهوری را انتخاب کنند که با برنامه وارد عرصه انتخابات شده و بلافاصله پس از انتخاب توسط مردم بر اساس این برنامه تمام تلاش خود را در جهت بهبود اوضاع مردم خصوصا در حوزه اقتصاد به کار گیرد و در این صورت است مشخص میشود دولت در نظر دارد تا با توان اجرایی بالایی در جهت پیشبرد ماموریت ها گام برداشته و بتواند به برنامههایی که برای خود تعریف کرده جامه عمل بپوشانند و اهداف نظام برنامهریزی کشور را محقق سازد.
دومین شاخصه پر تکرار در بیانات رهبر معظم انقلاب «خستگی ناپذیری و جهادی بودن» است؛ این شاخصه برای ایران اسلامی شاخصهای حیاتی به شمار میآید چرا که در دهه گذشته و پیش از روی کار آمدن دولت شهید رئیسی، متأسفانه حرکت لاکپشتی کشور رو به توسعه موجب شده است که امروز نیاز به حرکتهای جهادی در اداره کشور داشته باشیم و در واقع شاخصهای که نمود کارآمدی را بیشتر میکند شاخصه جهادی بودن و خستگیناپذیری است.
شهید آیت الله رئیسی در حالی که مدیری کارآمد و قوی بود توانست خستگی ناپذیر بودن و جهادی بودن را نیز به منصه ظهور بگذارد؛ همه دیدند که رئیس جمهور این کشور شب و روز خود را وقف به خدمت کرد و امروز ثمرات این تلاش مبارک در جامعه مشهود است، بنابراین انتظار جهادی بودن و خستگی ناپذیر بودن از رئیس جمهور آینده انتظار خیلی زیادی نیست.
استفاده از شیوههای درست تبلیغاتی دیگر توصیه و شاخصهای است که رهبر معظم انقلاب به آن تاکید مستمر و مکرر دارند، امروز باید مردم نسبت به رفتارهایی که در ستادها اتفاق میافتد حساس باشند و ستادها نیز بایستی نهایت اخلاق، تقوا و امانتداری را در تبلیغات خود رعایت کنند و به نوعی آخرت خود را برای دنیای دیگران نفروشند.
انقلاب اسلامی ایران بر اساس مبانی و اندیشههای ناب اسلامی آغاز و بر همین اساس ادامه پیدا کرده و به پیروزی رسیده است بنابراین حفظ انقلاب که جزو اوجب واجبات به شمار میآید نیز با پایبندی به همین مبانی ممکن خواهد شد.
انقلاب اسلامی ایران، ارزان به دست نیامده است که بخواهیم آن را ارزان از دست بدهیم و نکته مهم دیگر این است که امروز دیگر فرصت آزمون و خطا و برگشت به گذشته را نداریم و باید تلاش کنیم تا با انتخاب هوشمندانه و صحیح، مسیر حرکت توسعه کشور را ادامه دهیم.