کشف پرونده های ورودی به پلیس فتای استان سمنان ۶۱ درصد افزایش یافت
رئیس پلیس فتای استان گفت: کشف پرونده های قضایی در پلیس فتای استان بهار ۱۴۰۱ در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۶۱ درصد افزایش داشت.
سرهنگ محمد رضا فدائیان به رسانه ها گفت: ایجاد امنیت و کاهش مخاطرات برای فعالیت های علمی، اقتصادی و صیانت از هویت دینی و ملی و همچنین مراقبت و پایش از فضای سایبری برای پیشگیری از تبدیل شدن این فضا به بستری ناامن برای خانواده ها و از سویی ممانعت از تعرض به ارزش ها و هنجار های اجتماعی، از جمله تاکیدات پلیس در امنیت فضای سایبری است.
وی با اشاره به افزایش ۶۱ درصدی کشف پرونده های ورودی به پلیس فتای استان در سه ماهه اول سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل اظهار داشت: در این بازه زمانی پرونده های قضایی با موضوعات مختلف سایبری مانند کلاهبرداری اینترنتی و هتک حیثیت، به پلیس فتای استان ارجاع داده شد که از مجموع پرونده ها، ۶۱ درصد نسبت به سال گذشته افزایش کشف ثبت شد.
رئیس پلیس فتای استان تصریح کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون ۴۶ درصد از کل جرائم سایبری استان سمنان در حوزه کلاهبرداری اینترنتی، ۱۵ درصد از جرائم مربوط به برداشت غیرمجاز از حساب بانکی و ۱۲ درصد جرائم هتک حیثیت و نشر اکاذیب بود.
این مقام ارشد انتظامی ادامه داد: با تحلیل و بررسی مستندات پرونده های ورودی در حوزه کلاهبرداری و برداشت غیرمجاز بانکی، می توان به این نتیجه رسید که مجرمان سایبری با ارسال لینک های آلوده یا نصب بدافزار بر روی تجهیزات هوشمند کاربران با عنوانهای مختلف مانند سامانه ثنا، یارانه معیشتی، و جاماندگان سهام عدالت، اعمال مجرمانه خود را به سرانجام رساندند که در تمامی موارد غفلت کاربران مشهود است.
رئیس پلیس فتای استان سمنان افزود: کاربران هرگز فریب آگهی های جعلی موجود در سایت های درج آگهی را نخورند و تا زمان دریافت کالا و انجام خدمات از طرف فرد درج کننده آگهی، اعتماد بی جا نکنند و مبلغ یا مبالغی را به حساب های اعلامی از طرف کلاهبرداران واریز نکنند و به این نکته توجه داشته باشند که واریز بیعانه با بهانه وجود مشتریان متعدد برای کالا یا خدمات، از پرتکرارترین شیوه و شگردهای کلاهبرداری است و اغلب پرونده های پلیس فتای استان به دلیل سوء استفاده از اعتماد کاربران است.
فداییان در راستای کنترل جرم در فضای مجازی تاکید کرد: تیم رصد پلیس فتا به صورت مستمر با پایش فضای مجازی تهدیدات و آسیب های این فضا را شناسایی و اقدام لازم را انجام می دهد و در خصوص آگاه سازی عمومی و ارتقاء دانش دیجیتال کاربران، ضمن برگزاری کلاس و کارگاه های آموزشی برای جوامع هدف، تولید محتوای آموزشی کاربردی را در دستور کار قرار داده است که در سه ماهه اول سال جاری بیش از ۱۸۰ مورد تولید محتوا صورت گرفت و از طریق رسانه های دیجیتال و مکتوب بازنشر شد.
این مقام انتظامی با بیان این موضوع که در بازه زمانی ۳ ماهه اول سال بیش از ۳ میلیارد ریال به شکات پرونده های مطروحه توسط پلیس فتا استان مسترد شد، اعلام کرد: این امر با توجه به اقدامات موثر و رسیدگی سریع کارشناسان پلیس فتا در استان ممکن شد.