۲۱:۴۹

۱۴۰۴/۰۳/۲۷

پایگاه خبری صبح بخیر نیوز

تعامل دستگاه قضائی با نخبگان و اندیشه‌ورزان ضروری است

رئیس‌کل دادگستری استان سمنان با بیان اینکه تعامل دستگاه قضائی با نخبگان و اندیشه‌ورزان ضروری است، گفت: نگاه صاحب‌نظران و ارزیابی نخبگان جامعه نسبت به عملکرد دستگاه قضائی استان مهم و تأثیرگذار است.
رئیس‌کل دادگستری استان سمنان با بیان اینکه تعامل دستگاه قضائی با نخبگان و اندیشه‌ورزان ضروری است، گفت: نگاه صاحب‌نظران و ارزیابی نخبگان جامعه نسبت به عملکرد دستگاه قضائی استان مهم و تأثیرگذار است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدصادق اکبری، رئیس‌کل دادگستری استان سمنان صبح امروز در جمع اعضای هیأت اندیشه‌ورزان جامعه روحانیون مرکز استان سمنان که در سالن شهدای هفتم تیر دادگستری این شهرستان برگزار شد، پس از استماع نقطه نظرات روحانیون حاضر در جلسه اظهار کرد: در راستای اجرای سیاست‌های سند تحول و تعالی قضائی و برنامه عملیاتی سال ۱۴۰۴ و جامه عمل پوشاندن به منویات رئیس قوه قضائیه پیرامون اهمیت برگزاری نشست‌های تخصصی مسؤولان قضائی استان‌ها با صاحب‌نظران و نخبگان جامعه، نشست تخصصی هیأت اندیشه‌ورزان جامعه روحانیون شاغل در مناصب مهم حوزوی و اجرایی مرکز استان سمنان برگزار شده است.
وی افزود: این گردهمایی تخصصی با محوریت هم‌افزایی دستگاه قضائی استان سمنان با جامعه روحانیون، پیرامون بسط و توسعه عدالت اجتماعی و تمرکز بر اصلاح ساختارهای ناصحیح در جامعه با تکیه بر افزایش خودباوری اجتماعی در عرصه‌های مختلفی از جمله‌ صلح و سازش، پیشگیری از وقوع جرم و آسیب‌های اجتماعی، حفظ و احیای حقوق عامه و … است.
رئیس‌کل دادگستری استان سمنان گفت: قوه قضائیه در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران دارای جایگاه والا و مهمی است و این جایگاه ارزشمند را بر اساس دین مبین اسلام به دست آورده و البته بنا به قوانین و مقررات موضوعه تکالیف مختلفی هم برای این قوه تعیین شده است.
اکبری با اشاره به تکالیف دستگاه قضائی بر اساس اصل ۱۵۶ قانون اساسی افزود: به‌منظور ساماندهی و اجرای برنامه‌محور وظایف و سیاست‌های قوه قضائیه، سند تحول و تعالی ترسیم شده است که مورد تأیید مقام معظم رهبری قرار گرفته و اجرای مفاد این سند همواره مورد تأکید ایشان است.
وی افزود: در ادامه نیز این سیاست‌ها در چارچوب مأموریت‌هایی با اهداف و شاخص‌های مختلفی با عنوان «برنامه عملیاتی سالانه» پیاده‌سازی شده و مسیر توسعه و اجرای عدالت در جامعه را به‌صورت هدفمند مشخص کرده است.
رئیس‌کل دادگستری استان سمنان با بیان برخی از مأموریت‌ها و راهکارهای سند تحول و تعالی قضائی که برنامه عملیاتی برای اجرای هرچه بهتر آن طراحی شده است، گفت: اجرای همه این برنامه‌ها به‌منظور صیانت و حفاظت از جان، مال و ناموس مردم است که به‌عنوان امانتی در دستگاه قضائی مطرح می‌شود و احقاق و استیفای حقوق مظلومان و اجرای قسط و عدل در جامعه باید به بهترین وجه ممکن صورت گیرد.
اکبری با بیان اهمیت نقش روحانیون در تشریح و تبیین اهداف قوه قضائیه در موضوعاتی از قبیل پیشگیری از وقوع جرم، فرهنگ‌سازی سنت حسنه صلح و سازش و … بین اقشار مختلف جامعه، تصریح کرد: دستگاه قضائی کشور و به‌تبع دادگستری استان سمنان با برگزاری این نشست‌های ارزشمند و کارآمد با نخبگان، صاحب‌نظران و منتقدان از اقشار مختلف جامعه، قصد دارد مطالبات و انتظارات به حق مردم از بخش‌های مختلف قوه قضائیه را از نگاه مؤثران جامعه بشنود و با رویکردی آگاهانه و عالمانه در مسیر حفظ و تقویت نقاط مثبت و شناسایی و رفع نقاط ضعف در خدمت‌رسانی به مردم کوشاتر از گذشته عمل کند و این عملکرد را روزبه‌روز بهبود ببخشد.
وی تصریح کرد: وقتی نگاه نخبگان جامعه به دستگاه قضائی مثبت و مطلوب ارزیابی شود، یقیناً در جلب نظر و اعتماد عمومی اقشار مختلف جامعه به قوه قضائیه و در نتیجه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران مؤثر خواهد بود و دادگستری استان سمنان سعی دارد در مسیر افزایش کمی و کیفی کارآمدی نظام قضائی با ارتقای نسبی سرعت، دقت و صحت در رسیدگی‌های قضائی گام بردارد و با اجرای به‌موقع تکالیف و وظایف خود در مسیر حفظ، جلب و افزایش اعتماد و رضایت‌مندی مردم از هیچ کوششی دریغ نخواهد کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو کردن