کسب و کارهای کوچک در کتابخانهها فعال شوند
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان سمنان گفت: کتابخانههای عمومی باید در زمینه راهاندازی کسب و کارهای کوچک فعال شوند و خدمات بیشتری به مردم ارائه دهند.
محمد طاهریان، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان سمنان صبح امروز در جلسه مشترک انجمن کتابخانههای عمومی شهرهای دیباج و کلاتهرودبار که در شهرداری دیباج برگزار شد، ضمن قدردانی از تلاشهای مسؤولان کتابخانههای عمومی دیباج و کلاتهرودبار، با اشاره به تشکیل کلاسهای اوقات فراغت در این ۲ کتابخانه اظهار کرد: انواع کلاسهای اوقات فراغت و فعالیتهای فرهنگی در این ۲ کتابخانه در حال برگزاری بوده و در استان کمنظیر است.
وی افزود: لازمه همه این فعالیتها، فراهم کردن بستر مناسب برای انجام امور فرهنگی است و امیدوارم بتوانیم از ظرفیت ادارات این ۲ شهر به نحو مطلوب بهرهمند شویم.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان سمنان با اشاره به توسعه مراکز کتابخانهای در بخشها و بعضی از روستاها و ارائه خدمات فرهنگی و کتابخانهای به اقشار مختلف را نشان از پویایی این مراکز دانست و افزود: کتابخانههای عمومی بهعنوان مأمن فرهنگی منطقه علاوه بر ارائه خدمات، با اجرای برنامههای مناسبتی مختلف مورد توجه قشرهای مختلف مردمی قرار گرفته است.
طاهریان ادامه داد: هنوز تصور بخش عمده مردم از کتابخانههای عمومی، مکانی صرفاً برای مطالعه است، اما اکنون کتابخانههای عمومی به پاتوق فرهنگی و هنری در هر منطقه تبدیل شدهاند و امروز شاهد ارائه بیش از ۲۰ نوع خدمت متفاوت در آنها هستیم.
وی ضمن اشاره به رویداد کسب و کارهای کوچک در استان سمنان و رویکرد خدماتمحور کتابخانههای عمومی خاطرنشان کرد: کتابخانههای عمومی ثامنالحجج و ابوریحان بیرونی ظرفیت دارند تا ضمن در نظر گرفتن شرایط و شناسایی امکانات منطقه، در بحث کسب و کارهای کوچک فعال شوند و خدمات بیشتری به مردم منطقه ارائه دهند.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان سمنان در مورد موکب امامزاده محمد (ع) شهر دیباج در اربعین حسینی نیز گفت: اگر تمهیدات لازم برای سفر همکاران به کربلا فراهم شود، آمادگی این را داریم که در بحث اهدای کتاب و برپایی ایستگاه نقاشی در این موکب همکاری داشته باشیم.
طاهریان به اهدای کتب کمک درسی بالغ بر ۶ میلیون تومان به این ۲ کتابخانه اشاره کرد و گفت: کتابهای کمک درسی مخاطبان خاص خود را دارد، با واریز منظم نیم درصد شهرداریهای این ۲ شهر میتوانیم مشکل کمبود کتابهای کمک آموزشی را در این ۲ کتابخانه مرتفع کنیم.
دبیر کانون تخصصی کتاب و کتابخوانی رضوی استان سمنان به خیر نیکاندیش منطقه اشاره کرد و گفت: با کمک این خیر عزیز و کسب مجوز از نهاد کتابخانههای عمومی کشور میتوانیم فضای کتابخانه را گسترش دهیم، اما طبق برآوردهای انجامشده مبلغ ۶۰۰ میلیون تومان دیگر نیاز داریم که باید از ظرفیت اعتبارات تملک دارایی همچنین واریزی نیم درصد شهرداری بهرهمند شویم.
طاهریان تصریح کرد: شهرداریها، دهیاریها و بخشداران منطقه ضمن حمایت مادی و معنوی از کتابخانههای عمومی در تداوم فعالیتهای فرهنگی این ۲ شهر مشارکت داشته باشند.
قربانعلی غریببلوک، بخشدار بخش مرکزی نیز در این نشست ضمن خوشآمد به مدیرکل کتابخانههای عمومی استان سمنان و همراهان و اعضای این ۲ انجمن گفت: از دغدغهها و تلاشهایی که در بحث کتابخوانی هست نهایت تشکر و قدردانی را میکنم.
وی ضمن قدردانی از تلاشهای کتابداران برای برپایی کلاسهای اوقات فراغت دانشآموزان منطقه خاطرنشان کرد: آمادگی داریم در رابطه با توسعه کتاب و کتابخوانی در دیباج و کلاته با تمام توان وارد شویم، و برای پیشبرد این اهداف از هیچ اقدامی کوتاهی نخواهیم کرد.