جشنواره ملی «خوان پارسی» به کام سمنانیها
دستاوردی قابلتوجه با تلاش یک شرکتکننده از استان سمنان در نخستین جشنواره ملی «خوان پارسی» برای این استان به دست آمد.
مهدی قاسمزاده، معاون گردشگری، سرمایهگذاری و تأمین منابع اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان در گفتوگو با خبرنگاران، با تأکید بر اینکه غذاهای برگزیده در جشنواره ملی خوان پارسی در کتاب خوراک گردشگری کشور به نام همان استان ثبت میشود، اظهار کرد: سه نوع غذا با نامهای کلندا، حلوای برنجی و دُرد توسط ملیحه صیادطوری از استان سمنان بهعنوان غذای برگزیده در این جشنواره انتخاب شده است که نام این سه غذا در کتاب گردشگری خوراک به نام استان سمنان ثبت میشود.
معاون گردشگری، سرمایهگذاری و تأمین منابع اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان گفت: نخستین جشنواره در سه بخش خوراک اقوام، نوشیدنیهای ایرانی و نان شیرینی با پخت بیش از ۸۰ نوع غذای سنتی و فراموششده ایرانی از هشت استان تهران، مازندران، فارس، یزد، گیلان، سمنان، لرستان و آذربایجان شرقی در بخش مسابقه غذاهای فراموششده با حضور ۳۰ شرکتکننده برگزار شد.
وی بیان کرد: ملیحه صیادطوری از استان سمنان بهعنوان یکی از سه نفر برگزیده این جشنواره انتخاب شد.
قاسمزاده بیان کرد: گردشگری خوراک یکی از ظرفیتهای بینظیر استان سمنان است که در جوامع محلی و روستایی آنطور که باید به آن پرداخته نشده و با طرح این موضوع در این مناطق علاوه بر اشتغال آفرینی و توسعه پایدار میتوانیم گامی مؤثر در پویایی گردشگری برداریم.
معاون گردشگری، سرمایهگذاری و تأمین منابع اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان گفت: هدف از برگزاری جشنواره ملی خوان پارسی، توسعه گردشگری غذا ، احیای غذاهای فراموششده و مهارت افزایی گردشگری در این شاخه از گردشگری، شناسایی و معرفی افراد بااستعداد با شعار ایران مهد غذاهای فراموششده بوده است.
وی افزود: اولین جشنواره ملی خوان پارسی به همت شتابدهنده فاخر بوم و بنیاد توسعه کسبوکار دانشگاه علم و فرهنگ با همکاری پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، انجمن علمی گردشگری ایران، پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی، اتحادیه علمی و دانشجویی هتلداری و گردشگری ایران در باغ ایرو واقع در محله طرشت در غرب تهران برگزار شد.