جایگزینی و نوسازی باغها آغاز شد/ توسعه گونههای مقاوم به کمآبی و سرما در سمنان
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان از آغاز طرح نوسازی و جایگزینی باغهای این استان خبر داد و گفت: ایجاد باغهای پیوندی مقاوم به کمآبی و همچنین مقاوم به سرمازدگی در برنامه جهاد کشاورزی استان است.
مهدی قرائیان، مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: استان سمنان دارای ظرفیتهای خوبی در زمینه تولید محصولات باغی است.
وی با بیان اینکه محصولات باغی این استان ازنظر کیفیت و همچنین عملکرد در سطح مطلوبی است، گفت: برخی از باغهای این استان نیاز به نوسازی و جایگزینی دارد که مرحله نوسازی این باغهای در استان سمنان آغاز شده است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: عملکرد مطلوب و همچنین کیفیت بالای محصولات باغی استان سمنان علیرغم محدودیت منابع آبی بهدستآمده و این نشاندهنده ظرفیت مطلوب این باغهای در این استان است.
قرائیان با بیان اینکه برخی از سطوح باغی استان نیاز به نوسازی و جایگزینی دارد، گفت: از مجموعه ۷۰ هزار سطح باغهای این استان ۲۵ هزار هکتار درجه یک بوده و نیاز به نوسازی و بهسازی و تغییر ندارد و در واقع این باغهای بهینه هستند.
وی بیان کرد: ۳۰ هزار هکتار از باغهای استان سمنان از نوع درجه ۲ بوده و نیاز به اصلاحات جزئی دارند و قابل بهرهبرداری است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان خاطرنشان کرد: ۱۵ هزار هکتار باغهای استان از نوع درجه ۳ بوده که نیاز به نوسازی و جایگزینی دارد.
ایجاد باغهای پیوندی مقاوم به کمآبی و همچنین مقاوم به سرمازدگی
قرائیان با بیان اینکه این باغهای یا باید جمعآوریشده یا با باغهای جدید و مکانیزه جایگزین شود گفت: نیاز است که این باغهای و درختانی که نامرغوب و حساس و ضعیف هستند جمعآوری شده و یا از طریق پیوند سرشاخه کاری اصلاح شوند.
وی با بیان اینکه ایجاد باغهای پیوندی مقاوم به کمآبی و همچنین مقاوم به سرمازدگی (ارقام دیرگل) در برنامه سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان است، خاطرنشان کرد: کشاورزان و باغدارانی که تمایل به نوسازی باغهای خود دارند؛ میتوانند به سازمان جهاد کشاورزی و یا مدیریتهای جهاد در شهرستانها مراجعه کرده و از حمایتهای این طرح برخوردار شوند.