تداوم وضع قرمز آلودگی هوا در سمنان
هوای مرکز استان سمنان در حالی هماکنون در شرایط ناسالم و وضع قرمز قرار دارد که بر خلاف برخی ادعاها، غرب استان دارای هوای به مراتب قابلقبولتری است.
آلودگی هوا چند روزی است که مردم مرکز استان سمنان را آزار میدهد و شاخصهای کیفیت هوا را نیز نارنجی یا قرمز کرده است.
در چند روز اخیر، شاخصهای آلودگی هوا آنقدر شرایط را نامطلوب نشان میداد که ابتدا مدارس ابتدایی و سپس مدارس کلیه مقاطع تحصیلی در مرکز استان سمنان تعطیل و برخی فعالیتهای صنعتی و معدنی محدود شد.
البته مدارس برخی نقاط دیگر استان سمنان نیز در روز چهارشنبه این هفته در شرایطی که شاخصها وضع مناسبی را در این شهرستانها نشان میداد، تعطیل شد و هنوز علت این امر مشخص نشده است.
شاخص لحظهای کیفیت هوای مرکز استان سمنان بنا بر گزارش ساعت ۱۹ عصر امروز سازمان حفاظت محیطزیست، برابر با ۱۵۹ و ناسالم برای همه افراد قرار گرفته است.
شاخص کیفیت هوا معیاری برای تعیین روزانه کیفیت هوا و میزان ارتباط آن با سطوح سلامت افراد است.
این شاخص به ترتیب از صفر تا ۵۰ در شرایط پاک یا سبز، ۵۱ تا ۱۰۰ در شرایط قابل قبول یا زرد، ۱۰۱ تا ۱۵۰ در شرایط ناسالم برای گروه حساس یا نارنجی، ۱۵۱ تا ۲۰۰ در شرایط ناسالم برای همه یا قرمز، ۲۰۱ تا ۳۰۰ در شرایط بسیار ناسالم یا بنفش و ۳۰۱ تا ۵۰۰ در شرایط خطرناک یا ارغوانی تعیین شده است.
روز گذشته، مدیرکل حفاظت محیطزیست استان سمنان در گفتوگویی گفته بود که «منشأ آلایندگی هوای سمنان خارجی مشخص شده است» و «عمده حجم آلایندگی استان سمنان از شهرهای همجوار و از غرب استان وارد میشود»؛ اما نمودارها نشان میدهد این گفته چندان محلی از اعراب ندارد.
وضع هوای مرکز استان سمنان در حالی هماکنون در شرایط ناسالم برای همه افراد قرار دارد که بر خلاف برخی ادعاها، غرب استان دارای هوای به مراتب تمیزتر و قابلقبولتری است.
بررسی شاخصهای لحظهای و روزانه کیفیت هوای سمنان در ساعت ۱۹ عصر امروز نشان میدهد که گرمسار در غرب استان سمنان به مراتب وضع بهتری نسبت به مرکز استان دارد و هنوز مشخص نیست که چطور ادعا میشود منشأ آلایندگی سمنان، خارجی بوده و این آلایندگی از غرب وارد مرکز استان میشود!
بهعمدهترین علت آلودگی هوا در ایران، وجود پنج نوع آلاینده اصلی اوزون، دیاکسید سولفور، دیاکسید نیتروژن، مونوکسید کربن و پی.ام یا همان ذرات معلق در هواست که عوارض بلندمدت و کوتاهمدت بسیاری را به سلامت جامعه تحمیل خواهد کرد.
کسانی که مبتلا به آسم هستند در اکثر موارد در زمان مواجهه با آلودگی هوا دچار حملات تنفسی شده و تعداد مراجعهشان به مراکز پزشکی و اورژانسهای بیمارستانها افزایش پیدا میکند.