تخصیص آب سد نمرود به گرمسار امسال ۲۲ درصد افزایش یافت
سرپرست شرکت آب منطقهای سمنان با اشاره به وضعیت تامین آب مردم شهرستانهای گرمسار و آرادان برای مصارف مختلف گفت: تخصیص آب غرب استان سمنان از سد نمرود امسال ۲۲ درصد افزایش یافت.
حمید احسانی در گفت و گو با خبرنگاران با تأکید بر اینکه شرکت آب منطقهای سمنان پیگیر حقوق مردم غرب استان از منبع دایمی آب حبله رود و سد نمرود است، بیان کرد: شرکت آب منطقهای سمنان به تأمین آب باکیفیت و پایدار برای مردم شهرستان گرمسار پایبند است و اقدامات زیادی را برای تحقق این مهم انجام داد.
وی کاهش آورد آبی به سد نمرود به دلیل خشکسالی را یکی از مهمترین علتهای وضعیت آب تحویلی به گرمسار در سالهای اخیر عنوان کرد و گفت: برخی تخلفات در حوزه برداشت نامتعارف از آب در محدوده بالادست استان تهران نیز در این زمینه اثرگذار است.
وی با اشاره به اینکه تأمین آب برای مصرف کشاورزی شهرستانهای گرمسار و آرادان در بهار ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش داشت، تأکید کرد: با پیگیریهای شرکت آب منطقهای سمنان و به منظور آبیاری گندمزارهای این منطقه اردیبهشت امسال، رهاسازی آب از سد نمرود انجام شد و تأمین آب کشاورزان منطقه نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۲ درصد افزایش داشت.
سرپرست شرکت آب منطقهای سمنان با بیان اینکه در مجموع آب تخصیص یافته برای مصرف آشامیدنی منطقه غرب استان سمنان در سه ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشته است، تصریح کرد: کیفیت آب تحویلی به آبفای گرمسار با توجه به اجرای بخشی از خط انتقال آب به این شهرستان و همچنین لایروبی کانالهای انتقال حوضچه آرامش آن در سیمیندشت و بنهکوه، نسبت به سال گذشته بهبود نسبی یافته است.
اجرای عملیات لایروی کانال انتقال آب سیمین دشت به گرمسار
وی از اجرای عملیات لایروبی کانال انتقال آب سیمین دشت به گرمسار خبر داد و افزود: این طرح به طول حدود ۲۱ کیلومتر و با حجم عملیات لایروبی ۶۰ هزار مترمکعب و همچنین لایروبی حوضچه آرامش بند انحرافی بنهکوه به حجم تقریبی ۲۰ هزار مترمکعب در راستای تأمین آب باکیفیت و پایدار برای مردم غرب استان سمنان اجرایی شد.
وی گفت: اجرا و افتتاح خط انتقال آب شرب غرب استان سمنان به طول حدود ۲۳ کیلومتر از دیگر اقدامات مهمی است که نتیجه اجرای آن تأمین آب پایدار و مطلوب از خط انتقال به تصفیه خانه شهرستان گرمسار خواهد بود.
احسانی با مقایسه آمار توزیع آب شبکه آبیاری دشت گرمسار بیان کرد: این رقم از پنج میلیون و ۱۲۴ هزار و ۶۰۰ متر مکعب در اردیبهشت ۱۴۰۲ به ۶ میلیون و ۲۰۸ هزار و ۹۲۰ متر مکعب در اردیبهشت ۱۴۰۳ رسید.
کشاورزان گرمساری از توسعه سطح زیر کشت پرهیز کنند
وی با اشاره به مهمترین اقدامات انجام شده در راستای مدیریت منابع آبی حوضه حبلهرود گفت: پرهیز از کشت دوم بهاره و پاییزه و توسعه ندادن سطح زیر کشت به منظور حفظ و حراست از منابع آبی موجود در دستور کار و مورد توجه ویژه کشاورزان منطقه قرار گیرد.
سرپرست شرکت آب منطقهای سمنان، استفاده از محصولات کم آب بر و رعایت حداقل سطح زیر کشت از طریق جهاد کشاورزی، صنف و خانه کشاورز از دیگر راهکار های مهم برنامه ریزی شده برای عبور از این بحران عنوان کرد و گفت: استفاده از ظرفیت گروههای گشت و بازرسی نیز به عنوان بخش دیگری از پیگیریهای شرکت آب منطقهای سمنان در این زمینه است.
اجرای طرحهای جلوگیری از هدررفت آب
وی با اشاره به اهمیت اصلاح و بازسازی و تعویض دریچههای فرسوده شبکه گرمسار و آرادان برای کاهش هدررفت آب در این منطقه خاطرنشان کرد: در ۱۵ ماهه اخیر تاکنون تعداد ۵۸ عدد دریچه فرسوده در شبکه آبرسانی گرمسار تعویض شده است.
وی همچنین از رفع تصرف مساحتی بیش از ۱۰ هکتار از اراضی منطقه بنهکوه در حریم و بسترحبلهرود خبر داد و اضافه کرد: با توجه به به قرارگیری بخش اعظم رودخانه حوزه حبلهرود در حوضه استحفاظی استان تهران، شرکت آب منطقهای سمنان ضمن تشکیل چندین جلسه کارگروه مشترک حوضه حبلهرود با حضور نمایندگان شرکتهای آب منطقهای تهران و شرکت مدیریت منابع آب ایران، نسبت به انجام بازدیدهای میدانی اقدام های لازم را در این خصوص انجام داده است.
سرپرست شرکت آب منطقه ای سمنان با بیان اینکه مکاتبات متعددی از سوی این شرکت مدیریت منابع آب ایران و آب منطقه ای تهران به منظور رهاسازی آب از سد نمرود برای تأمین میزان حقابه بران گرمسار و آرادان انجام شده است، بیان کرد: برای جلوگیری از اضافهبرداشتهای بالادست این خط انتقال بازدیدهای متعدد میدانی با حضور مسئولان مختلف از شبکه آبرسانی به گرمسار و آرادان نیز انجام شد.