افزایش ناچیز آمار تولد و شیب تند سالمندی در سمنان
افزایش یک درصدی آمار تولد و کاهش پنج و ۲ دهم درصدی آمار فوت در شهرستان سمنان طبق دادههای ثبت احوال، به عنوان وقایع حیاتی موثر در جمعیت، چندان قابل توجه نیست و به بهبود شیب سونامی سالمندی در استان کمک چندانی نمیکند.
ازدواج، طلاق، مرگ و تولد چهار وقایع مهم موثر در پیشبینی آینده جمعیتی کشور، استان و شهرستان سمنان و مبنای تمامی برنامهریزیها و چشماندازهای کلان برای توسعه و پیشرفت یک منطقه است که توزیع عادلانه فرصتها و رضایتمندی شهروندان را به همراه دارد.
تکفرزندی، بیرغبتی نسبت به فرزندآوری و سپس سالمندی جمعیت، از چالشهای مهم جمعیتی محسوب میشود که ثبت وقایع چهارگانه ازدواج، طلاق، ولادت و وفات لازمه پی بردن به وضعیت آینده جمعیتی با زبان آمار است.
رییس اداره ثبت و احوال سمنان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا درباره آمار مربوط به وقایع حیاتی این شهرستان در سال گذشته بیان کرد: افزایش یک درصدی تولد و کاهش پنج و ۲ دهم درصد فوت شهروندان طی سال ۱۴۰۳ در مقایسه با سال ۱۴۰۲ در این شهرستان ثب شد.
محمدعلی ترحمی با بیان اینکه ثبت وقایع حیاتی نقشی مهم در برنامهریزیهای کلان برای توسعه و پیشرفت دارد، افزود: سال ۱۴۰۳ در شهرستان سمنان ۲ هزار و ۷۳ نفر متولد شدند و ۸۴۶ نفر فوت کردند.
وی با بیان اینکه جمعبندی آمار طلاق و ازدواجهای ثبت شده در سمنان طی روزهای آینده نهایی میشود، ادامه داد: طبق گزارشها ۹۲۴ ازدواج و ۲۷۸ طلاق در این شهرستان طی سال ۱۴۰۳ ثبت شد.
رییس اداره ثبت و احوال شهرستان سمنان گفت: ثبت ولادت و صدور شناسنامه، ثبت وفات و صدور گواهی، تعویض شناسنامههای قدیمی، ثبت ازدواج و طلاق و نقل تحولات، صدور گواهی ولادت برای اتباع خارجی و تنظیم دفاتر ثبت کل وقایع و نام خانوادگی، ایجاد پایگاه اطلاعات جمعیتی و صدور کارت شناسنایی ملی، از جمله وظایف سازمان ثبت و احوال است.
سمنان از شهرهای درگیر سونامی کاهش نرخ رشد جمعیت است و مساله رشد جمعیت، با تقویت مقدمههایی مانند ازدواج و فرزندآوری دست یافتنی میشود.ضرورت دارد نهادهای حمایتی، فرهنگی، مساجد، سازمانهای مردمنهاد، واحدهای صنعتی و تولیدی، هر کدام به نوبه خود در زمینه ازدواج و فرزندآوری ورود کنند و بیش از پیش برنامهریزی داشته باشند و نقشآفرینی کنند.