ورزش و جوانان تلفیق ارزشمندی است که می توان برپایه آن ارزش های ناب انسانی و اسلامی را در جامعه ایرانی نهادینه ساخت و آینده این مرز و بوم را از امنیت، انسانیت زیبایی و رشد لبریز ساخت.
جامعه پذیری به بیان ساده فرآیندی است که در آن ارزش ها و هنجاری های یک جامعه از نسلی به نسل دیگر منتقل می شود.
در هر جامعه ای که این فرآیند به هر دلیلی به طور کامل عملی نشود و یا به کندی و با اختلال صورت گیرد، شاهد شکاف ارزشی و فکری در آن جامعه خواهیم بود.
عوامل متعددی می توانند در فرآیند جامعه پذیری اختلال ایجاد کنند که یکی از آنها کاستی در عملکرد ساختارها و نهادهای مستقر است.
ایران کنونی از جمله جوامعی است که در حال گذار از سنت به مدرنیته است و این فرآیند چند وجهی و تاریخی آثار عمیق و گسترده ای بر اجتماع می گذارد که یکی از آنها ایجاد اختلال در انتقال الگوهای فکری، ارزشی و رفتاری است.
بر همین اساس امروز شاهد تفکر احساسات و رفتار متفاوت و حتی متضاد بین نسل ها و دهه های سنی هستیم که به شدت در حوزه های مختلف از جمله آسیب های خانواده روابط مختل عاطفی و اجتماعی و بسیار پرواضح در مسئله حجاب نمایان است.
در چنین جامعه ای نهادهای مستقر وظیفه خطیر مبتنی بر حراست از ارزش ها و هنجارها و انتقال متناسب آن به نسل های آتی را عهده دارند.
لذا “جامعه پذیری” یا همان انتقال ارزش ها و هنجارها به نسل های بعدی رسالت مهمی است که بر عهده ساختارها و نهادهای اجتماع به خصوص دستگاه هایی است که با جوانان نوجوانان و کودکان در ارتباطاند و وظیفه دارند با توجه به جامعه مخاطب و ویژگی های آن با استفاده از ابزارهای مختلف از جمله هنر، رسانه، ورزش و…. به این مهم بپردازند.
از جمله این نهادها وزارت ورزش و جوانان و نهادهای مرتبط با آن “سازمان تربیت بدنی” است. دستگاهی که غالب جامعه مخاطب آن را جوانان و نوجوانان تشکیل می دهند و از میدان هایی است که می تواند در زمینه درونی سازی ارزش ها و هنجارها بسیار موثر باشد.
هر چند در ورزش حرفه ای با همه چالش ها قهرمانان ما، مرزبان ارزش های بانوی مسلمان ایرانی بوده اند. ولی در همین عرصه نیز نتوانسته ایم الگوهای درخشانی را برای دختران کودک و نوجوان جامعه ارائه کنیم.
در ورزش همگانی نیز امروز شاهد شکل گیری گروه های کوه نوردی، دوچرخه سواری و …هستیم که بستر بسیار مناسبی برای فعالیت های اصیل فرهنگی و تربیتی است، ولی آنچه در این گروه های غالب است، ترویج روابط عاطفی خارج از چارچوب و مخاطره آمیز برای اعضاست.
ورزش و جوانان تلفیق ارزشمندی است که می توان برپایه آن ارزش های ناب انسانی و اسلامی را درجامعه ایرانی نهادینه ساخت و آینده این مرز و بوم را از امنیت ،انسانیت، زیبایی و رشد لبریز ساخت.
اکثر تحقیقات صورت گرفته در جامعه نشان می دهد که بیشتر افراد شرکت کننده در ورزش نه تنها حجاب را مانع از ورزش کردن نمی دانند، بلکه آن را فرصتی برای شکوفایی خود می دانند.
فلذا در توسعه و ترویج فرهنگ عفاف و حجاب نباید تنها زنان مخاطب قرار گیرند و نقش و مسئولیت مردان فراموش شود بلکه باید عفاف و حجاب به عنوان امری که به هر دو جنس زن و مرد مربوط می شود، تلقی شود و فضای فرهنگی و ورزشی جامعه می بایست به نحوی ساخته شود که افراد به صورت طبیعی در آن فضا به رعایت حجاب و عفاف رغبت نمایند و بدان عادت کنند.
برچسب های :
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط پایگاه خبری صبح بخیر نیوز در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.