ارائه خدمات تخصصی آموزشی و پژوهشی در روستاهای سمنان
رئیس جهاد دانشگاهی استان سمنان گفت: این نهاد آمادگی دارد با همکاری دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری سمنان خدمات تخصصی در حوزه آموزشی، علمی و پژوهشی در مناطق روستایی ارائه کند.
علی منصفیراد، رئیس جهاد دانشگاهی استان سمنان در دیدار با مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری سمنان اظهار کرد: با توجه به توانمندیهای بالای جهاد دانشگاهی در سراسر کشور و عنایت ویژه مقام معظم رهبری به این نهاد انقلابی، در برنامه توسعه هفتم مأموریتهای مهمی در حوزههای مختلف به جهاد دانشگاهی سپرده شده است.
وی از ورود جهاد دانشگاهی استان سمنان به حوزههای فناورانه، دانشبنیان و پزشکی و … خبر داد و افزود: جهاد دانشگاهی استان در یک سال اخیر پروژههای متعددی در حوزههای دانشبنیان آغاز کرده که طرح ملی تبدیل مهدیشهر به قطب دامپروری که در سفر آتی رئیس جمهور به بهرهبرداری میرسد، یکی از آنها است.
رئیس جهاد دانشگاهی استان سمنان ادامه داد: همچنین طرح دانشبنیان کود معدنی و مالچ طبیعی که به اصلاح بستر خاک در مناطق کویری کمک شایانی خواهد کرد از دیگر طرحهای در دست اجرای جهاد دانشگاهی در استان است.
منصفیراد با بیان اینکه جهاد دانشگاهی از سال ۱۳۷۲ تاکنون دستگاه متولی آموزش کارکنان دولت است، افزود: جهاد دانشگاهی در حوزههای آموزشی و پژوهشی میکوشد بهعنوان بازوی اجرایی دولت به ارتقای مهارتی و آگاهیبخشی نیروی انسانی دستگاهها کمک کند.
وی با اشاره به مشارکت جهاد دانشگاهی استان سمنان در طرح مشاغل خانگی از پوشش بیش از یکهزار و ۳۰۰ نفر در قالب این طرح در استان خبر داد و گفت: جهاد دانشگاهی استان آمادگی دارد با همکاری دفتر روستایی و شوراهای استانداری این آموزشها را به داخل مناطق روستایی ببرد تا روستاییان هماستانی که از توانمندی بالایی از این بخش برخوردارند، از خدمات تخصصی جهاد دانشگاهی در این حوزه بهره بیشتری ببرند.
رئیس جهاد دانشگاهی استان سمنان به برنامههای این نهاد برای اجرای طرح غربالگری سرطان در استان اشاره کرد و ادامه داد: آمادگی داریم که اجرای این طرح را از روستاهای استان سمنان آغاز کنیم.
وجود ۲۹۷ دهیاری فعال در استان سمنان
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری سمنان نیز در این نشست از آمادگی این اداره کل برای همکاری با جهاد دانشگاهی استان خبر داد و اظهار کرد: ۲۹۷ دهیاری فعال در استان وجود دارد.
معصومه ابراهیمی با اشاره به تعدد دهیاریهای فعال در استان سمنان اظهار کرد: دهیاریهای استان ظرفیت خوبی برای فعالیتهای آموزشی و پژوهشی جهاد دانشگاهی است.
وی با اشاره به برنامههای این اداره کل در حوزههای آموزشی اضافه کرد: دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری برای آموزش روستاییان در بخشهای مختلف هدفگذاری کرده و تلاش میشود در این حوزه از ظرفیت جهاد دانشگاهی در استان استفاده شود.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری سمنان از سهم سه درصدی آموزشهای تخصصی از بودجه جاری این اداره کل خبر داد و افزود: تاکنون در حوزههای روستایی کمتر به افکارسنجی و بهرهگیری از دادههای آن در برنامهریزیها استفاده شده و استفاده از ظرفیت مرکز افکارسنجی ایسپای جهاد دانشگاهی در این حوزهها میتواند راهگشا باشد.
وی به پیشینه درخشان جهاد دانشگاهی در حوزههای آموزشی، پژوهشی و فناورانه اشاره و تصریح کرد: دفتر روستایی استانداری آمادگی دارد در حوزههای مختلف روستایی و از جمله در حوزه آموزشی، علمی و پژوهشی از توانمندیهای جهاد دانشگاهی بهرهمند شود.
ابراهیمی به بهرهمندی جهاد دانشگاهی استان سمنان از یک آزمایشگاه مواد معدنی و مصالح ساختمانی اشاره و اظهار کرد: در همین راستا تلاش میشود که این ظرفیت به دهیاریهای فعال در استان معرفی شود تا بتوانند از این ظرفیت نیز بهره بیشتری ببرند.