احیای ۱۰ هکتار از جنگلهای مخروبه و رویشگاه طبیعی درختان ارس در مهدیشهر
رئیس اداره جنگلکاری و جنگلداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان از احیای ۱۰ هکتار از جنگلهای مخروبه و رویشگاه طبیعی درختان ارس در این شهرستان خبر داد.
بهزاد گلابیان، رئیس اداره جنگلکاری و جنگلداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان اظهار کرد: با توجه به خسارت سنگین آتشسوزی گسترده به جنگلهای سوزنی برگ شهرستان مهدیشهر در سنوات گذشته عملیات احیا و بازسازی این جنگلها به مساحت ۱۰ هکتار با اعتباری بالغ بر یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال با کاشت نهالهای ارس و زرشک در منطقه سیاه رودبار کولیم اجرا شده است.
وی با تأکید بر اینکه منطقه احیا شده رویشگاه طبیعی درختان ارس یا سرو کوهی بوده که به صورت طبیعی در ارتفاعات ۲ هزار و ۵۰۰ متری رویش داشته است، اضافه کرد: این منطقه در صورت مناسب بودن شرایط حداقل نیم قرن زمان برای احیای دوباره نیاز داشته است.
رئیس اداره جنگلکاری و جنگلداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان خاطرنشان کرد: هر هکتار جنگل قادر است به عنوان یک سد مخزنی بین ۵۰۰ تا ۲۰۰۰ مترمکعب آب را ذخیره کرده و در بالادست موجب جذب آب باران و ذخیره آن در خاک به ویژه در هنگام بروز سیلابهای خطرناک شود.
گلابیان با بیان اینکه ۶۰ هزار هکتار وسعت عرصههای جنگلی در شهرستان مهدیشهر است، گفت: ۳۶ هزار هکتار از این مناطق جنگلی را جنگلهای سوزنی برگ ارس در بر میگیرد.
وی تصریح کرد: با توجه به دیرزیستی درختان ارس و کند رشد بودن آن، جز گونههای حفاظتی ارزشمند و ممنوعالقطع است و از همین منظر نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.
رئیس اداره جنگلکاری و جنگلداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان عنوان کرد: در راستای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت با دستور رئیسجمهور و ابلاغ وزیر جهاد کشاورزی و سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری در کشور کاشت نهال در سه نهالستان استان سمنان از اسفند سال گذشته آغاز شده که استان سمنان سهم تولید درخت طی بازه چهارساله، ۱۰ میلیون درخت باید تولید کند.
گلابیان ادامه داد: در حال حاضر سال جاری بیش از سه میلیون نهال در نهالستان استان سمنان تولید شده است که نهالستان چغولگیر شهرستان شاهرود از سهم سه میلیون نهال، بیش از یک میلیون و نهالستان حسنآباد شهرستان دامغان بیش از ۴۰۰ هزار و نهالستان شهید عموزاده سمنان یک میلیون و ۶۰۰ هزار نهال ریشه ای و گلدانی جنگلی و بیابانی تولید کرده است.
وی افزود: برای هفته منابع طبیعی و آبخیزداری جهت کاشت در بوستانهای روستایی و فضای مشخص شده روستاها با مشارکت و همکاری مردم نهال بومی سازگار منطقه کاشت میشود.
رئیس اداره جنگلکاری و جنگلداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با بیان اینکه طرح توسعه جنگلکاری در راستای اهداف سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور است، افزود: طرحهای جنگلکاری اقتصادی شهرستانهای استان سمنان با هدف مشارکت جوامع محلی در حفظ و احیای و غنیسازی جنگلهای مخروبه و از گونههای مختلف در حال اجرا است.
گلابیان با اشاره به اینکه فرهنگسازی برای حفظ و حراست از منابع طبیعی و جنگلها یک فرصت است، ادامه داد: نقش مردم، تشکلهای مردمنهاد و رسانهها در ترویج و اشاعه فرهنگ حفاظت از عرصههای منابع طبیعی در بین مردم بسیار مهم و سازنده است.
وی با بیان اینکه با هرگونه تخلف و تجاوز در عرصههای طبیعی برخورد میشود، گفت: در این رابطه شماره تماسهای امداد جنگل و مرتع ۱۵۰۴ و ۱۳۹ به صورت رایگان و شبانهروزی آماده دریافت گزارشهای مردمی در استان سمنان است.