به گزارش صبح بخیر نیوز، تقویت زیرساختهای ارتباطی برای حمایت از طرح حفاظت از گونه ارزشمند یوزپلنگ آسیایی در آخرین منطقه دارای برق ذخیرهگاه زیستکره توران سمنان، با تخصیص اعتبار ویژه در دستور کار ادارهکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان قرار گرفته است. بهبود کیفیت ارتباطات در این منطقه منوط به تأمین برق است.
سرپرست ادارهکل ارتباطات و فناوری اطلاعات سمنان، حسین ابراهیمیان، با اشاره به اهمیت حفاظت از یوزپلنگ آسیایی و جلوگیری از انقراض آن، گفت: مطالعات فنی برای جانمایی ایجاد دکل مخابراتی و ارائه اینترنت پهنباند در قلمرو یوزپلنگ آسیایی انجام شده اما نبود زیرساخت برق در نقاط جانماییشده مانع اجرای کامل طرح بود. شرکت توانیر پیگیر ایجاد زیرساخت برق در آخرین منطقه دارای برق برای نصب سایت مخابراتی است.
این زیرساخت ارتباطی علاوه بر ارتقای کیفیت اینترنت، برای پایش سرعت خودروها و کنترل تردد در بخشی از مسیر تهران-مشهد که در محدوده زیستگاه یوزپلنگ آسیایی قرار دارد و همچنین پایش پهپادی از زیستگاه این گونه نادر، ضروری است.
بر اساس رصد سازمان حفاظت محیط زیست، ۱۷ قلاده یوزپلنگ در ذخیرهگاه زیستکره توران در شرق استان سمنان زندگی میکنند که تصادفات جادهای مهمترین عامل مرگومیر آنها است. به همین دلیل اقدامات حفاظتی شامل حصارکشی پنج کیلومتری و کاهش سرعت به ۸۰ کیلومتر بر ساعت در جاده ترانزیتی تهران-مشهد در محدوده عباسآباد-میاندشت در شهرستان میامی انجام شده است.
منطقه توران یا خارتوران، یکی از سه منطقه حفاظت شده بزرگ ایران به وسعت یک میلیون و ۴۷۰ هزار هکتار، زیستگاه اصلی یوزپلنگ ایرانی است و از جمله مهمترین مناطق برای تلاشهای حفاظتی این گونه در خطر انقراض محسوب میشود.
توسعه زیرساختهای ارتباطی در این منطقه از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و ادارهکل ارتباطات سمنان، گامی مهم در حفاظت از یوزپلنگ آسیایی و کاهش تهدیدات محیطزیستی برای این گونه نادر به شمار میآید.