۰۲:۵۸

۱۴۰۴/۰۳/۰۴

سایت آماده خبری

سرمازدگی فروردین‌ماه، تولید زردآلوی شاهرود را بیش از نصف کاهش داد

لیلا نیرنگی: مدیر جهاد کشاورزی شاهرود از کاهش ۵۵ درصدی تولید زردآلو در این شهرستان خبر داد و گفت: سرمازدگی و تگرگ فروردین ۱۴۰۴، باغداران منطقه را با خسارات شدید مواجه کرد.

مدیر جهاد کشاورزی شاهرود از کاهش ۵۵ درصدی تولید زردآلو در این شهرستان خبر داد و گفت: سرمازدگی و تگرگ فروردین ۱۴۰۴، باغداران منطقه را با خسارات شدید مواجه کرد.

مدیر جهاد کشاورزی شاهرود از کاهش ۵۵ درصدی تولید زردآلو در این شهرستان خبر داد و گفت: سرمازدگی و تگرگ فروردین ۱۴۰۴، باغداران منطقه را با خسارات شدید مواجه کرد.

به گزارش صبح بخیر نیوز، تولید زردآلو در شهرستان شاهرود به‌دلیل سرمازدگی فروردین‌ماه ۱۴۰۴، نسبت به سال گذشته با کاهش چشمگیر ۵۵ درصدی مواجه شد. این پدیده اقلیمی که همواره در فصل بهار خسارت‌هایی را متوجه باغداران می‌کند، امسال نیز بیشترین آسیب را به محصول زردآلو وارد کرد.

حمید آقابیکی، مدیر جهاد کشاورزی شاهرود، روز شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه سطح زیر کشت باغ‌های زردآلو در این شهرستان ۶ هزار و ۵۰ هکتار است، اظهار کرد: از این میزان، پنج هزار و ۳۷۰ هکتار بارور و ۶۸۰ هکتار غیر بارور هستند.

وی افزود: بر اثر سرمازدگی و تگرگ به وقوع پیوسته در فروردین‌ماه، پیش‌بینی می‌شود میزان برداشت زردآلو امسال به حدود ۲۹ هزار تن کاهش یابد، در حالی که سال گذشته این رقم به مراتب بیشتر بود.

آقابیکی با بیان اینکه حدود ۷۰ درصد از زردآلوی تولیدی به‌صورت تازه‌خوری به بازار عرضه می‌شود، گفت: بازارهای هدف این محصول شامل سمنان، گلستان، مازندران، تهران و اصفهان هستند.

وی اضافه کرد: مابقی ۳۰ درصد زردآلو نیز در قالب فرآورده‌هایی همچون برگه، قیسی، مربا، کمپوت و لواشک در کارگاه‌های بزرگ و کوچک خانگی فرآوری شده و بخشی از برگه‌های تولیدی نیز به خارج از کشور صادر می‌شود.

آقابیکی همچنین به تنوع بالای ارقام زردآلو در باغ‌های این شهرستان اشاره و تصریح کرد: از جمله ارقام پرکشت و باکیفیت می‌توان به قوامی (شاهرودی)، رجبعلی، جهانگیری، خیبه‌ای، غیاثی، نصیری، زعفرانی، دانشکده‌ای، منوچهری، جعفری، حاج محمدی و کبرایی اشاره کرد.

وی یادآور شد: در میان این ارقام، رقم‌های جهانگیری، خیبه‌ای و غیاثی مقاوم‌تر به سرما هستند، در حالی‌که رقم‌های رجبعلی و قوامی بیشترین حساسیت به سرمازدگی را دارند؛ مسئله‌ای که لازم است کشاورزان در برنامه‌ریزی‌های خود مدنظر قرار دهند.

مدیر جهاد کشاورزی شاهرود با بیان اینکه بیشترین سطح زیرکشت زردآلو در بخش بسطام قرار دارد، گفت: برداشت زردآلو از اواخر اردیبهشت در منطقه دهملا آغاز شده و تا اواخر مرداد در منطقه تاش ادامه خواهد داشت.

شهرستان شاهرود در شرق استان سمنان دارای ۳۰ هزار هکتار زمین کشاورزی است که از این میزان، ۲۲ هزار و ۵۰۰ هکتار به باغ‌ها اختصاص دارد.

در سطح استان سمنان، ۱۹۸ هزار هکتار از اراضی کشاورزی تشکیل‌دهنده بخش کشاورزی هستند که از این میزان، ۵۴ هزار هکتار باغ، ۱۱۰ هزار هکتار زمین زراعی و مابقی در مرحله آیش قرار دارند. در این استان حدود ۴۵ هزار بهره‌بردار در بخش کشاورزی فعالیت می‌کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *