۲۳:۲۳

۱۴۰۴/۰۳/۰۲

سایت آماده خبری

ایران به دنبال خواهرخواندگی ذخیره‌گاه‌های زیست‌کره با کشورهای دیگر

لیلا نیرنگی: سمنان، قطب تنوع زیستی ایران، میزبان نشست‌های مهم زیست‌محیطی برای توسعه همکاری‌های بین‌المللی

سمنان، قطب تنوع زیستی ایران، میزبان نشست‌های مهم زیست‌محیطی برای توسعه همکاری‌های بین‌المللی

سمنان، قطب تنوع زیستی ایران، میزبان نشست‌های مهم زیست‌محیطی برای توسعه همکاری‌های بین‌المللی

به گزارش صبح بخیر نیوز، مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان سمنان از برنامه‌های سازمان محیط‌زیست برای خواهرخواندگی ذخیره‌گاه‌های زیست‌کره ایران با ذخیره‌گاه‌های کشورهای دیگر خبر داد و تأکید کرد که این اقدام باعث افزایش تعاملات و ظرفیت‌های حفاظت از محیط‌زیست خواهد شد.

سعید یوسف‌پور در کارگاه «معیشت‌های جایگزین پایدار در ذخیره‌گاه‌های زیست‌کره ایران» که در سالن جلسات پارمیدا شاهرود برگزار شد، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره ۱۵۳ شهید محیط‌بان و شهدای خدمت، استان سمنان را زیستگاه بزرگان و عارفانی دانست که مفهوم ژرف زیست را نشان می‌دهند.

وی بیان کرد که استان سمنان به لحاظ تنوع زیستی، مهم‌ترین استان کشور است و شهرستان شاهرود که به «قاره کوچک» معروف است، دارای قدیمی‌ترین جنگل‌های جهان و گونه‌های متنوعی از تنوع زیستی کشور است.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست سمنان افزود: «هر هشت گونه گربه‌سان کشور در این شهرستان زیست می‌کنند و به جز گوزن زرد، همه نشخوارکنندگان کشور در شاهرود وجود دارند. همچنین ۱۹ درصد زیست کشور و سه ذخیره‌گاه زیست‌کره در استان سمنان قرار دارد.»

یوسف‌پور با اشاره به زیست یوزپلنگ در منطقه توران که حفظ آن آثار زیست‌محیطی قابل توجهی دارد، گفت: «موضوع ذخیره‌گاه‌ها اهمیت بالایی دارد و جلسات متعددی در این زمینه برگزار شده، اما خلأ قانونی ذخیره‌گاه‌های زیست‌کره همچنان پابرجاست که با تدوین آیین‌نامه‌های مرتبط، این مشکل برطرف خواهد شد.»

وی هدف اصلی برگزاری این نشست دو روزه را هماهنگی برای حضور قوی در نشست جهانی ذخیره‌گاه‌های زیست‌کره در چین سال ۲۰۲۵ عنوان کرد و افزود: «با همکاری و هماهنگی کامل، با دست پر در این کنگره جهانی شرکت خواهیم کرد.»

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان سمنان به تلاش‌ها برای خواهرخواندگی ذخیره‌گاه‌ها اشاره کرد و گفت: «تلاش داریم پارک ملی گلستان را با یکی از ذخیره‌گاه‌های زیست‌کره آلمان خواهرخوانده کنیم تا ظرفیت‌ها و تعاملات بین این ذخیره‌گاه‌ها افزایش یابد.»

یوسف‌پور تأکید کرد که با توجه به ظرفیت‌های شهرستان شاهرود، جنگل ابر در محدوده جنگل هیرکانی قرار دارد که به ثبت یونسکو رسیده است.

وی همچنین بیان کرد: «در راستای ثبت جهانی، مجموعه تاریخی بسطام که کاندیدای ثبت یونسکو بوده و روستای هدف گردشگری قلعه بالا در بیارجمند را دنبال می‌کنیم.»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *