۰۲:۲۹

۱۴۰۴/۰۳/۰۳

سایت آماده خبری

نگرانی امام جمعه سمنان از وضعیت نامطلوب بناهای تاریخی در بافت‌های فرسوده

پریسا استقامت: نماینده ولی فقیه در استان سمنان بر ضرورت حفظ، مرمت و بازسازی بناهای تاریخی واقع در بافت‌های فرسوده استان تاکید کرد و خواستار برنامه‌ریزی اداره‌کل میراث‌فرهنگی برای این مهم شد.

نماینده ولی فقیه در استان سمنان بر ضرورت حفظ، مرمت و بازسازی بناهای تاریخی واقع در بافت‌های فرسوده استان تاکید کرد و خواستار برنامه‌ریزی اداره‌کل میراث‌فرهنگی برای این مهم شد.

نماینده ولی فقیه در استان سمنان بر ضرورت حفظ، مرمت و بازسازی بناهای تاریخی واقع در بافت‌های فرسوده استان تاکید کرد و خواستار برنامه‌ریزی اداره‌کل میراث‌فرهنگی برای این مهم شد.

به گزارش صبح بخیر نیوز، آیت الله مرتضی مطیعی، امام جمعه سمنان و نماینده ولی فقیه در استان، روز چهارشنبه در دیدار با سرپرست و کارکنان اداره میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان به مناسبت هفته میراث فرهنگی، از وضعیت نامناسب و نگران‌کننده برخی بناهای تاریخی در بافت‌های فرسوده استان سخن گفت و بر لزوم چاره‌اندیشی برای حفظ، مرمت و بازسازی این آثار تأکید کرد.

وی افزود: اداره‌کل میراث‌فرهنگی باید برنامه‌ای مدون برای حفاظت از بناهای تاریخی ارائه دهد. امام جمعه سمنان همچنین با اشاره به سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در مرمت برخی خانه‌های تاریخی طی سال‌های گذشته، تأکید کرد که از ظرفیت بخش خصوصی برای بازسازی و بهره‌مندی عمومی از این خانه‌ها استفاده شود.

آیت الله مطیعی همچنین خواستار نظارت دقیق‌تر بر اقامتگاه‌های بومگردی شد و اظهار داشت: آموزه‌های دینی و حدود شرعی برای ارتقای فرهنگی انسان وضع شده‌اند و رعایت احکام دینی در این مجموعه‌ها نباید مورد غفلت قرار گیرد. وی همچنین بر ضرورت رعایت پیوست‌های فرهنگی در صدور مجوزهای گردشگری تأکید کرد و افزود گردشگران داخلی و خارجی باید به قوانین کشور احترام بگذارند.

نماینده ولی فقیه در استان با اشاره به بی‌توجهی برخی فرقه‌های اسلامی در کشورهای عربی به آثار تاریخی و بناهای باستانی، گفت: در سال‌های اخیر نگرش این کشورها تغییر یافته و آنها نیز به اهمیت مطالعه تاریخ پی برده‌اند. او به تغییر کارکرد اماکن زیارتی در این کشورها به سوی امور گردشگری و تجاری اشاره کرد و گفت: به عنوان مثال در عربستان سعودی که پیش‌تر ورود به غارهای حرا و ثور را به عنوان شرک می‌پنداشتند، اکنون راه دسترسی مناسبی برای زائران و گردشگران فراهم کرده‌اند.

آیت الله مطیعی با اشاره به وجود تعداد قابل توجهی آثار تاریخی در استان سمنان، دغدغه‌مندی دوستداران میراث‌فرهنگی را بجا دانست و تأکید کرد این موضوع باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد.

بر اساس گزارش ایرنا، استان سمنان دارای ۲۳ هتل، هتل‌آپارتمان و مهمانپذیر و همچنین ۱۴۰ هتل بومگردی و سنتی است که ظرفیت مناسبی برای اقامت گردشگران فراهم می‌کنند. همچنین بیش از هزار و ۲۰۰ اثر تاریخی ملموس و غیرملموس در این استان شناسایی شده که از این تعداد، ۹۳۶ اثر در فهرست آثار ملی ثبت شده‌اند. علاوه بر این، ۶ کاروانسرای تاریخی و ۲ اثر طبیعی شامل جنگل ابر شاهرود و تاسیسات راه‌آهن بنه‌کوه گرمسار در فهرست جهانی به ثبت رسیده‌اند. استان سمنان همچنین دارای ۶۹ روستای هدف گردشگری و مناطق نمونه گردشگری است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *