فرماندار مهدیشهر:
جاذبههای مهدیشهر ظرفیتی ملی برای توسعه گردشگری است
علی خداداد روز یکشنبه افزود: مهدیشهر با ۵۲ هزار نفر جمعیت طبق برآورد سال ۱۴۰۳ و یکهزار و ۹۷۵ کیلومتر مربع وسعت، دارای ظرفیتهای زیادی در توسعه گردشگری است. وی ادامه داد: عشایر ایل سنگسر از نمادهای برجسته و جاذبه گردشگری مهدیشهر محسوب میشوند و به دلیل ماهیت درونگرایی و تولیدکنندگی مصداق اقتصاد مقاومتی هستند. […]
علی خداداد روز یکشنبه افزود: مهدیشهر با ۵۲ هزار نفر جمعیت طبق برآورد سال ۱۴۰۳ و یکهزار و ۹۷۵ کیلومتر مربع وسعت، دارای ظرفیتهای زیادی در توسعه گردشگری است.
وی ادامه داد: عشایر ایل سنگسر از نمادهای برجسته و جاذبه گردشگری مهدیشهر محسوب میشوند و به دلیل ماهیت درونگرایی و تولیدکنندگی مصداق اقتصاد مقاومتی هستند.
فرماندار مهدیشهر گفت: عشایر ایل سنگسر از پشم گوسفند در زمینههای مختلف از جمله بافت فرشهای خودرنگ و از شیر گاو گوسفند بین ۳۲ تا ۳۸ فرآورده لبنی تولید میکنند که این تولیدات با اتکا بر تواناییهای خود، نماد اقتصاد مقاومتی است که تولبد همه آنها سابقه تاریخی دارد.
وی اضافه کرد: اگر خانهها در مهدیشهر با طراحی مناسب ساخته شود، در فصل تابستان نیاز به وسایل سرمایشی ندارد. دادههای هواشناسی نشاندهنده برخورداری این منطقه از آب و هوای خنک این شهرستان در فصل تابستان است.
فرماندار مهدیشهر اظهار کرد: پارک ملی صیدا، منطقه حفاظت شده پرور، تنوع گیاهی و جانوری، جنگلهای هیرکانی، رودبارک در ارتفاعات شمالی، غار آهکی دربند، حسینه المهدی و امامزاده قاسم(ع) از جمله جاذبههای طبیعی، تاریخی و دینی مهدیشهر برای رونق گردشگری محسوب میشود.
وی افزود: غار آهکی دربند از جاذبههای مهم گردشگری در مهدیشهر نیازمند همراهی بخش خصوصی و سرمایهگذاری برای ایجاد زیرساخت برای توسعه و جذب گردشگر است.
خداداد بیان کرد: شهرستان مهدیشهر دارای وضعیت مناسبی در زمینه زیرساختهای گردشگری از جمله هتلها، اقامتگاههای بومگردی و سالنهای پذیرایی است، اما با وجود تمامی زیرساختها، اقامت گردشگران در این شهرستان یکروزه است.
وی تصریح کرد: برای شبمانی گردشگران و افزایش مدت اقامت و ماندگاری مسافران در شهرستان مهدیشهر باید بیش از پیش تلاش شود.
زبان سنگسری و سوزندوزی میراث ثبت ملی
فرماندار مهدیشهر گفت: زبان سنگسری از میراث فرهنگی ناملموس و برجسته این شهرستان و ثبتشده در فهرست آثار ملی است که بیش از ۱۸ هزار لغت و دستور زبان خاص دارد.
وی با بیان اینکه تقویم سنگسری با قدمت سه هزار و ۴۰۰ ساله از دیگر میراث فرهنگی مهدیشهر و ثبتشده در فهرست آثار ملی است، افزود: تقویم سنگسری مطابق تقویم رسمی کشور ۳۶۰ روز دارد و از شانزدهم تا بیست و یک فروردین به مدت پنج روز با هدف کمک به یکدیگر و نیازمندان، با دریافت کمترین دستمزد یا بدون هزینه «روزهای خدا» یا روز «پیتک» نامگذاری شده است.
ظرفیت گردشگری ورزشی
خداداد اظهار کرد: مهدیشهر با برخورداری از نوعی منحصر به فرد از سوزندوزی، جزوهای شهرهای ملی صنایع دستی نامگذاری شد و طی سالهای اخیر جوانان به سمت این هنر صنایع دستی ترغیب شدهاند.
وی اضافه کرد: مهدیشهر ظرفیت توسعه گردشگری ورزشی و برگزاری اردوهای تیم ملی در رشتههای مختلف ورزشی از جمله کوهنوردی، صخرهنوردی، هاکی، ورزشهای زمستانی و رزمی دارد.
شهر مهدیشهر در ۱۰ کیلومتری شمال سمنان، خاستگاه طوایف ایل عشایر سنگسری از شاخصترین کوچنشینان دامنههای البرز است که برای جابهجایی از ییلاق به قشلاق مسافت بیش از یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر را طی میکنند. پیمودن چنین مسافت طولانی از سوی عشایر بیمانند است؛ «برنارد هوکارد» محقق مشهور اروپایی نیز معتقد بود عشایر ایل سنگسری طولانیترین مسیر کوچرو جهان را دارند.
مهدیشهر دومین شهر ملی سوزندوزی است و در کنار لبنیات متنوع و صنایعدستی عشایر، بناهای تاریخی و جاذبههای طبیعی کمنظیری دارد که میتواند مقصدی برای گردشگران نوروزی باشد.
فاصله مهدیشهر تا تهران حدود ۲۳۰ کیلومتر است. گردشگران تهرانی میتوانند با سرعت حداقل ۷۰ کیلومتر بر ساعت بعد از سه ساعت به شهر گردشگری مهدیشهر برسند و از جشنواره ملی ایل سنگسر به نام «حاصَل» در اواخر شهریور هر سال دیدن کنند.