خدمات به بیماران هموفیلی و جراحی موفق سرطان شکمی در سمنان + عکس
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان ۶۲ بیمار هموفیلی را زیر پوشش دارد و خدمات متنوعی ارایه میکند. متخصصان جراح در سمنان نیز موفق شدند تا تومور عمق شکمی را با موفقیت جراحی کنند.
سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان روز شنبه با اشاره به هفدهم آوریل روز جهانی هموفیلی و وضعیت بیماران هموفیلی در مناطق تحت پوشش دانشگاه، بیان کرد: روز جهانی هموفیلی فرصتی است برای افزایش آگاهی در مورد این بیماری و حمایت از بیمارانی که با چالشهای آن زندگی میکنند.
احسان حسین زاده ادامه داد: هموفیلی یک اختلال خونریزیدهنده ارثی است که به دلیل کمبود فاکتورهای انعقادی ایجاد میشود. در محدوده دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان، ۶۲ بیمار هموفیلی زندگی می کنند و تلاش میشود با ارائه خدمات درمانی بهروز، کیفیت زندگی آنها بهبود یابد.
وی درباره خدمات دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان برای حمایت از بیماران هموفیلی، گفت: بیماران هموفیلی به فاکتورهای انعقادی وابسته هستند. با پیگیریهای مستمر، داروهای آنها به موقع تامین میشود و در شهرهای اصلی استان، مراکزی وجود دارد که خدمات تخصصی به بیماران ارائه میدهند.
سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی سمنان افزود: به منظور آموزش بیماران و خانوادهها، کارگاههای آموزشی برای مدیریت خونریزیها و پیشگیری از عوارض توسط دانشگاه برگزار می شود و درخصوص پوشش بیمهای برای این بیماران، همکاری با سازمانهای بیمهگر برای کاهش هزینههای درمانی بیماران از دیگر اقدامات حوزه سلامت استان سمنان برای خدمترسانی به این بیماران است.
حسین زاده مشکلات اقتصادی و آگاهی عمومی پایین را بزرگترین چالشهای بیماران هموفیلی دانست و اضافه کرد: دانشگاه علوم پزشکی سمنان در تلاش است با توسعه شبکه توزیع دارو با برنامهریزی برای تسهیل دسترسی بیماران در تمام نقاط تحت پوشش دانشگاه، شناسایی ناقلان ژن هموفیلی برای پیشگیری از تولد نوزادان مبتلا و راهاندازی کلینیکهای مشاوره برای بیماران و خانوادهها، شرایط مناسب تری را برای این بیماران فراهم نماید.
وی افزود: مردم با آگاهی بیشتر، از بیماران هموفیلی حمایت کنند و بدانند این افراد با درمان مناسب میتوانند زندگی عادی داشته باشند. از مسئولان نیز انتظار می رود با اختصاص بودجه بیشتر به دارو و تجهیزات، بار مالی این بیماران را کاهش دهند. هموفیلی قابل مدیریت است، اما به همکاری همه نیاز دارد.
جراحی موفق یک تومور شکمی
عمل جراحی تومور رتروپریتوئن توسط پزشکان متخصص پیشکسوت گروههای جراحی و بیهوشی دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان در بیمارستان امیرالمومنین(ع) انجام شد.
این عمل جراحی توسط ستاره سلطانی و بابک یغمایی متخصصان پیشکسوت گروه جراحی و دکتر اکبر همتی متخصص پیشکسوت بیهوشی دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان و کادر اتاق عمل مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی امیرالمومنین(ع) سمنان انجام شد.
تومور رتروپریتوئن تودههایی با منشأ نسج نرم از عمق شکم است. با توجه به عروق و اعصاب بزرگ شکم و لگن که در رتروپریتوئن هستند، اعمال جراحی این منطقه توجه ویژهای نیاز دارد.
جراحی سرطان در این منطقه نیازمند آشنایی کامل به آناتومی ناحیه است. رعایت اصول جراحی سرطان در اعمال جراحی سارکوم بسیار و حیاتی است.