ناگفتههای سرمایهگذاران دامغانی؛ آسیب ناترازی انرژی تا ساز ناکوک بانکها در مسیر تولید
ساز ناکوک برخی دستگاههای اجرایی و بانکها، ناترازی انرژی برق، نوسانات ارز، ناهماهنگی ارایه تسهیلات با روند تولید، بیمه کارگران، کمبود منابع آبی برای کارخانهها و حوزه کشاورزی، و کمبود نیروی انسانی، از جمله مشکلاتی بود که فعالان اقتصادی شهرستان دامغان در نشست با استاندار سمنان مطرح کردند.
استاندار سمنان روز پنجشنبه در سفر به دامغان در نشست با فعالان اقتصادی این شهرستان در حوزههای صنعت، معدن و کشاورزی به میزبانی سالن جلسات ولایت فرمانداری حضور یافت و دغدغههای سرمایهگذاران را شنید.
محمدجواد کولیوند در این نشست بیان کرد: رفع دغدغههای واحدهای صنعتی و تولیدی را وظیفه خود میدانیم و امیدواریم با تفویض اختیارات بتوان بسیاری از این مشکلات را برطرف کرد.
حمایت همهجانبه از تولیدکنندگان در استان سمنان
وی افزود: طبق فرموده رهبر معظم انقلاب، تولیدکننده سرباز خط مقدم جبهه اقتصادی است و برای عمل به فرمایش ایشان، باید از تولیدکننده به خوبی حمایت و پیشتیبانی کرد.
وی تصریح کرد: وظیفه فعالان اقتصادی تولید و اشتغال و وظیفه مسوولان حمایت و پشتیبانی از آنها است.
کولیوند ادامه داد: برای اینکه تولید و اقتصاد جامعه تقویت شود، اقدام متقابل دولت و فعالان اقتصادی نیاز است که این امر و همکاری دوسویه باید باشد و به هم گره خورده است.
امیدها به کمک نیروگاههای خورشیدی به رفع ناترازی انرژی
وی به مشکلات ناشی از قطعی برق و ناترازی انرژی اشاره کرد و گفت: باید در زمینه مدیریت انرژی برق تلاش کرد تا ناترازی برطرف شود و امیدواریم با توجه به اینکه مصرف استان نسبت به تولید پایینتر است، محدودیت نیز در استان کمتر شود.
استاندار سمنان خاطرنشان کرد: با توجه به اقدام دولت چهاردهم برای استفاده از ظرفیت انرژی خورشیدی، با حجم فعالیت در این زمینه و در مدار قرار گرفتن برق تولیدی نیروگاههای خورشیدی تا تابستان، ناترازی تولید و مصرف تا ۳۰ هزار مگاوات در کشور برطرف شود.
تامین آب، اصلی ترین دغدغه باغداران و کشاورزان دامغان
دبیر انجمن پسته استان سمنان گفت: کشاورزان و باغداران نقش اصلی را در تأمین مایحتاج و خوراک مردم برعهده دارند و انتظار میرود تا رفع مشکلات این حوزه با دقت و پیگیری بیشتر در دستور کار قرار گیرد.
منصور عباسیان ادامه داد: دامغان ۱۸ هزار هکتار باغ پسته و ۱۵ هزار بهرهبردار دارد و حدود ۵۰ هزار نفر از جمعیت دامغان مشغول کار باغداری هستند و ۱۵ درصد آب استان را باغداران مصرف میکنند.
وی افزود: پروانه آب به کشاورز و باغدار داده میشد و بر اساس آن باغها تجهیز میشوند اما با افت آب، کشاورزان به مشکل میخورند.
صنعت و تولید قوی، قدرت هر منطقه را تقویت میکند
مدیرعامل شرکت دانش بنیان فنرلول ایران نیز در این نشست، گفت: تولید قدرت میآفریند و شهرستان و استانی صاحب فرهنگ و پیشینه قوی خواهد بود که صنعت و تولید قوی داشته باشد.
جواد علینژاد اضافه کرد: با توجه به مشکلات موجود بین واحدهای صنعتی و نهادهای اجرایی و بانک ها، امید میرود جلسات در موضوع صنعت برگزار شود و در آن پاسخگویی متقابل و ارتباط مناسب انجام شود تا دغدغههای سرمایهگذار و اتلاف وقت و هزینه متقابل محقق شود.
شبکه بانکی با شعار سال همراه نیست
وی اضافه کرد: با توجه به شعار سال گذشته در زمینه جهش تولید، انتظار میرفت که بانک ها حالت انقباضی خود را کنار بگذارند و برای تولید و توسعه، حمایتهای لازم را انجام دهند.
علینژاد بیان کرد: طرح توسعه شرکت فنرلول ارائه شده است و با وجود گذشت چندین ماه، هنوز اتفاقی رقم نخورده است و این اتفاقات بدون شک انگیزه سرمایهگذار را میگیرد.
وی افزود: واحدهای اقتصادی که مسئولیت اجتماعی را سرلوحه کار خود قرار میدهند باید مورد توجه بیشتری قرار گیرند.
ضرورت توجه ویژه به برخی واحدها در برنامه قطع برق
مدیر کارخانه آرد دامغان گفت: کارخانههای آرد واحد صنعتی راهبردی و حیاتی هستند و انتظار میرود تا در بحث ناترازی انرژی و قطعی برق، همکاری لازم از سوی شرکت توزیع برق با این مجموعه مدنظر باشد.
عبدالرضا ناصری اضافه کرد: رویکرد یک طرفه بانک ها شرکت ها را دچار چالش میکند و یکی از این اقدامات، فقدان ارائه تسهیلات جدید تا قبل از پرداخت کامل تسهیلات قبلی است.
پرداخت مطالبات معوق یارانه تولید نیز دیگر مشکلی بود که توسط مدیرکارخانه آرد دامغان مطرح شد.
مدیر معدن ذغال سنگ مهماندویه شرق در این نشست با تسلیت فوت هفت معدنکار جانباخته در راه تولید در معدن مهماندویه، گفت: ۹۰ درصد حوادث تونلی ناشی از خطای انسانی است.
غلامرضا جلالی افزود: برای جلوگیری از هرگونه حوادثی مانند حادثه اخیر در معدن مهماندویه، باید اقدامهای لازم در دستور کار کارگر، کارفرما و مدیران ایمنی و معدن باشد.