استان سمنان قلب تپنده تنوع زیستی ایران است
مدیرکل محیط زیست سمنان با بیان اینکه این استان قلب تپنده تنوع زیستی ایران است، گفت: استان سمنان با همراهی تشکلها به مرجع مدیریت زیستگاههای کشور تبدیل شود.
سعید یوسف پور در دیدار با سمنها، تشکلها و فعالان محیط زیست استان سمنان به میزبانی این اداره کل با بیان اینکه دو میلیون و ۳۰۰ هکتار مساحت تحت حفاظت محیط زیست استان است، ابراز داشت: این حجم از ظرفیتهای محیط زیستی به لحاظ کیفی خوب اما به لحاظ کمی دارای مشکلات بسیاری است.
وی با بیان اینکه سمنان به خاطر جمعیت در بودجه جزو استانهای آخر است، افزود: در جنگ نابرابر در حفاظت محیط زیست و نگاه برنامه ریزان بر عدم اولویت محیط زیست، میطلبد تا با همراهی فعالان زیست محیطی کار را راحتتر پیش ببریم.
قائل به شفافیت در استان سمنان هستیم
مدیرکل محیط زیست استان سمنان با تاکید بر اینکه تلاش بر ایجاد شفافیت در مسائل مربوط به محیط زیست است، ابراز داشت: اجازه ورود محیط زیست به موضوعات حاشیهای را نخواهیم داد.
یوسف پور با یادآوری اینکه یوزپلنگ موضوعی بین المللی است و محیط زیست استان سمنان در مورد آن تنها مجریگری میکند، تصریح کرد: تا جایی که بتوانیم در حوزه اختیارات، برنامهها عیناً بیان میشود.
وی بابیان اینکه اجاره نمیدهیم یوزپلنگ ابزار سو استفاده برخی افراد یا گروهها قرار بگیرد، افزود: درباره پارک ملی توران شاهرود از نگاه و کار سلیقهای و فردی پرهیز خواهیم کرد چرا که فرصتی برای آزمون و خطا نداریم.
لزوم پرهیز از دعوا و حاشیه در موضوع محیط زیست
مدیرکل محیط زیست استان سمنان بابیان اینکه در مورد یوزپلنگ قائل به کار مشورتی در حوزه ملی و بین المللی هستیم، ابراز داشت: نباید به دنبال حاشیه و دعوا بود، بلکه مطالبات مستقیم باید مطرح شود.
یوسف پور با یادآوری اینکه میلیاردها تومان برای هر فرد یوزپلنگ هزینه شده است، تصریح کرد: کمکها و همراهیهای مردم باعث شدند این تعداد یوز باقی بمانند.
وی همچنین افزود: برای حفظ یوزپلنگ باید از تمام ظرفیتهای درون و برون سازمانی استفاده کنیم و لذا سمنهای محیط زیستی کمک کنند تا استان سمنان مرجع مدیریت زیستگاههای کشور شود.
کبود محیط بان در استان سمنان
مدیرکل محیط زیست استان سمنان کمبود نیروی انسانی و خصوصاً محیط بان در مناطق گسترده محیط زیستی استان را گوشزد کرد و ضرورت رفع این مشکل تاکید کرد و گفت: اگرچه مشکلاتی پیرامون استخدام نیرو وجود دارد اما با حجم کار موجود میطلبد تا همه در کنار هم باشیم.
یوسف پور با بیان اینکه موضوع مدیریت پساب با محیط زیست نیست، تصریح کرد: با محدودیت منابع معتقدیم استفاده از پساب در صنعت یک ارزش افزوده است و لذا پیگیری ما بر این خواهد بود که به سرانجام برسد.
وی افزود: در برنامههای پیش رو توانمند سازی تشکل با بهرهگیری از پرورش تسهیل گران و استفاده از ظرفیت جوامع محلی در محیط زیست در دستور کار قرار دارد تا تسهیل گران توانمندی داشته باشیم.
مدیرکل محیط زیست استان سمنان بر ضرورت مدیریت منابع آب و خاک در راستای کاهش چالشها تاکید کرد و افزود: استان سمنان قلب تنوع زیستی ایران به شمار میرود به نحوی که کل کشور این استان را زیر نظر قرار داده است و معتقدیم فراتر از این باید وقت گذاشت.