مطابق آیین نامه ساماندهی مشاغل و اصناف مزاحم شهری به موجب اصل (۱۳۸) قانون اساسی و بند (۲۰) ماده (۵۵) قانون شهرداری، که از سوی وزارت کشور تهیه و در دولت تصویب شد، جدول مشاغل و صنوفی که به دلیل آلودگی و مزاحمت زیاد و شرایط ناایمن، نمی‌توانند در محدوده شهر فعالیت کنند، ارایه شد.

به موجب قانون ساماندهی مشاغل و اصناف مزاحم شهری، شهرداری ها وظیفه دارند برای رفع مزاحمت مشاغل و اصناف مزاحم، متناسب با وضعیت فعالیت، مکان استقرار و ماهیت شغلی آنها، نسبت به صدور حکم انتقال، جابه‌جایی یا رفع مزاحمت از طریق اصلاح فرآیند کار، تغییر فعالیت یا نوسازی اقدام کنند.

اتاق‌های اصناف و اتحادیه‌های صنفی موظفند نسبت به شناسایی واحدهای صنفی بدون پروانه کسب و ساماندهی آنها در سطح شهر اقدام و در صورت عدم تمکین بهره برداران صنفی، با متخلفان مطابق قانون نظام صنفی برخورد کنند.

برخی واحدهای صنفی مستقر در محدوده شهری گرمسار از جمله واحدهای بازیافت زباله و برخی صنوف خدماتی خودرو که دارای آلودگی صوتی و تهدید علیه بهداشت عمومی شهر به شمار می روند، مشمول این طرح هستند و باید از محدوده شهری به مجتمع صنوف مزاحم در خارج از شهر و محدوده مسکونی منتقل شوند.

شمار واحدهای صنفی مزاحم در گرمسار افزون بر ۱۲۰ مورد است که اغلب در رسته های شغلی ضایعاتی، در و پنجره سازی آهنی، صافکاری و نقاشی، ریخته‌گری و قطعات آهنی و چدنی فعال هستند.

تکمیل خدمات زیربنایی و روبنایی برای انتقال صنوف مزاحم

فرماندار گرمسار دراین‌باره به خبرنگار ایرنا گفت: صنوف مزاحم به منظور پیشگیری از وقوع سرقت و جلوگیری از ایجاد مزاحمت برای مردم، ساماندهی شدند و در ۱۰ سال گذشته طرح ایجاد مجتمع صنوف مزاحم توسط شهرداری و شورای شهر گرمسار ارایه شد.

رضا خانی به ضرورت تکمیل خدمات زیربنایی و روبنایی برای انتقال صنوف مزاحم به مجتمع جدید تاکید کرد و گفت: در حال حاضر با جذب پیمانکار اقدامات لازم برای انتقال صنوف مزاحم به مکان جدید در حال انجام است.

وی بیان کرد: مصوباتی برای تسهیل فرآیند انتقال صنوف به این مجتمع از سوی نهادهای مربوطه در نظر گرفته شد و تا زمان استقرار کامل، خدمات زیربنایی و روبنایی به صنوفی که نباید در محدوده شهری فعالیت داشته باشند، مطابق قانون مهلت داده شد.

فرماندار گرمسار با تاکید بر رعایت اصول بهداشتی به منظور حفظ سلامتی شهروندان و بهداشت عمومی شهر، اضافه کرد: تکمیل و بهره برداری از این مجتمع از مطالبه های شهروندان است.

واگذاری زمین به صنوف مزاحم اقساطی است

شهردار گرمسار در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، درباره طرح ساخت مجتمع صنوف مزاحم این شهر بیان کرد: زمین این طرح سال ۱۳۷۰ با پیشنهاد شهردار وقت و تصویب کمسیون تغییرات غیراساسی طرح هادی به دلیل قرارگیری این صنوف در حریم شهر، اختصاص یافت.

محسن تلیاری با بیان اینکه در سال‌های گذشته از سوی شهرداری و شورای اسلامی شهر وقت گرمسار، اقدامی برای انتقال صنوف مزاحم انجام نشد، ابراز کرد: سال ۱۴۰۱ در دوره ششم شورای اسلامی شهر قراردادی با شرکت تعاونی توسعه و عمران غدیر گرمسار منعقد شد تا این اراضی برای تحویل به متقاضیان آماده شود.

وی با اشاره به اینکه ۲۰۵ قطعه زمین تفکیک شد و مساحت کل این اراضی ۱۱ هکتار است، گفت: صنوفی از جمله بازیافت پسماند که تهدید علیه بهداشت عمومی محسوب می‌شوند، باید به این مکان منتقل شوند.

وی افزود: با به کارگیری شرکت تعاونی توسعه عمران غدیر تاکنون پنج قطعه زمین از اراضی شهرداری به این شرکت واگذار و عملیات عمرانی برای ساخت دفاتر در این مکان انجام شده است.

با اشاره به اینکه انعقاد قرارداد برای واگذاری ۲ قطعه زمین دیگر در دستور کار است، اضافه کرد: شهرداری برای شروع کار اقدام‌های زیربنایی و روبنایی از جمله پیگیری برق‌رسانی‌ و آب‌رسانی و اجرای عملیات جدول‌گذاری را اجرا کرد.

وی با بیان اینکه برق‌رسانی به خط اصلی با اعتبار افزون بر ۱۳ میلیارد ریال انجام شد، گفت: برق‌رسانی به شبکه‌های فرعی نیز به زودی انجام می‌شود.

تلیاری با تاکید بر اینکه اراضی باقی‌مانده در سامانه ستاد به مزایده گذاشته شد و با مجوز شورای اسلامی شهر به صورت نقد و اقساط به متقاضیان تحویل می‌شود، گفت: بر این پایه، متقاضیان ابتدا ۴۰ درصد مبلغ را پرداخت می‌کنند و بقیه طی ۲۴ ماه قابل پرداخت است.

صدور ۱۵ مجوز ساخت بنای تجاری تا مهلت ۶ ماهه برای آغاز ساخت

وی با بیان اینکه تا کنون ۱۵ مجوز ساخت بنای تجاری صنوف مزاحم صادر شد، عنوان کرد: متقاضیان باید طی ۶ ماه با اقدام برای دریافت مجوزها، ساخت و ساز را شروع کنند. در غیر این صورت، زمین از متقاضیان بازپس‌گیری می‌شود.

شهردار گرمسار تکمیل و بهره‌برداری از طرح ساخت مجتمع صنوف مزاحم گرمسار را دغدغه‌ شهروندان و طرحی برای ساماندهی ورودی شهر عنوان کرد و گفت: تاکنون ساخت این مجتمع پیشرفت خوبی داشته و شهرداری پیگر تکمیل خدمات زیربنایی طرح است.

به گفته احمد علیزاده، رییس اتاق اصناف گرمسار، ۷۵ واحد در رسته شغلی ضایعاتی و در و پنجره‌سازی آهنی، ۴۱ واحد صنفی در رسته شغلی صافکاری و نقاشی خودرو، ۶ واحد صنفی در رسته شغلی ریخته گری قطعات آهنی و چدنی در گرمسار فعالیت دارند که اغلب در محدوده بلوار راه آهن و خیابان ناسار این شهر استقرار و فعالیت دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *