امام جمعه شاهرود:
نهادهای فرهنگی در ارتقای شورای فرهنگ عمومی بیشتر کمک کنند
حجتالاسلام عباس امینی در نشست شورای فرهنگ عمومی در سالن همایشهای دانشگاه صنعتی شاهرود افزود: مسایل فرهنگی جامعه در این شورا هدفگذاری میشود، از این رو کمک نهادهای فرهنگی در اجرای مصوبهها را میطلبد. وی با بیان اینکه آییننامه شورای فرهنگ عمومی نیاز به بازنگری دارد، ابراز کرد: بودجههای فرهنگی دستگاه و نهادها باید از […]
حجتالاسلام عباس امینی در نشست شورای فرهنگ عمومی در سالن همایشهای دانشگاه صنعتی شاهرود افزود: مسایل فرهنگی جامعه در این شورا هدفگذاری میشود، از این رو کمک نهادهای فرهنگی در اجرای مصوبهها را میطلبد.
وی با بیان اینکه آییننامه شورای فرهنگ عمومی نیاز به بازنگری دارد، ابراز کرد: بودجههای فرهنگی دستگاه و نهادها باید از طریق این شورا هدفگذاری و پس از آن هزینه شود.
امام جمعه شاهرود با اشاره به اینکه همراهی و همدلی اعضای شورای فرهنگ عمومی نتیجه مطلوب را به دنبال دارد، ابراز کرد: اصلاح بخشی از الزامهای قانونی شورا، همراهی یکدیگر و استفاده از ظرفیت اعضا میتواند بر اجرای مصوبهها تاثیر داشته باشد و نتیجه مناسب حاصل شود.
وی به پنجم آذر سالروز تاسیس بسیج به فرمان امام راحل اشاره کرد و گفت: از جمله هنرهای اولیای خدا و در راس آن حضرت خاتم الانبیاء(ص) جمع کردن متفرقات و جهتدهی به آنها بود.
حجت الاسلام امینی با اشاره به اینکه تمدنی عالی در دوران ظهور اسلام ایجاد شد، افزود: در زمان غیبت امام زمان(عج) از جمله شخصیتهایی که متفرقات کشور را جمع و جهتدهی کرد امام خمینی(ره) بود.
رییس شورای فرهنگ عمومی شاهرود ادامه داد: جمعشدن متفرقات در قالب بسیج و جهتدهی به آنها در دفاع مقدس بسیار تاثیرگذار بود.
وی با بیان اینکه قدر این جمع جهتدار بسیج را باید دانست، اظهار کرد: این یادگار ماندگار امام راحل روز به روز به سمت کاربردی شدن و اثرگذاری بیشتر در جامعه حرکت میکند.
امام جمعه شاهرود به ۱۶ آذر روز دانشجو اشاره کرد و گفت: برنامههای اجرایی این روز را دانشگاهها به شورای فرهنگ عمومی اعلام کنند تا مشارکت مردم را به دنبال داشته باشد.
وی حضور دانشجویان غیربومی در دانشگاههای شاهرود را فرصت دانست و افزود: شورای فرهنگ عمومی مخالف حضور دانشجویان خارجی در دانشگاها این شهرستان نیست.
افقهای توسعه فرهنگی در سند چشمانداز ۲۰ ساله
رییس دانشگاه صنعتی شاهرود هم در این نشست گفت: سند چشم انداز ۲۰ ساله افقهای فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، فناوری و علمی را برای توسعه کشور ترسیم کرده است.
مرتضی ایزدیفر افزود: برخی مسوولان توجهی به اسناد بالادستی ندارند و یا به صورت سلیقهای به آن عمل میکنند.
وی با اشاره به اینکه در سند چشم انداز ۲۰ ساله، توسعه فرهنگی تا افق ۱۴۰۴ مشخص شده است، ابراز کرد: برشهای استانی و شهرستانی در زمینههای فرهنگی در این سند مشخص است.
ایزدیفر با اشاره به سند تحول بنیادین آموزش و پرورش گفت: اهداف عالی این سند باید با تلاش بیشتری تحقق یابد.
وی به نقشه جامع علمی کشور در حوزه دانشگاهها اشاره کرد و افزود: نقشه مهندسی فرهنگی کشور و سند دانشگاه اسلامی از جمله اسناد بالادستی هستند که در آنها اهداف و راهبردها مشخص شده است، اما برخی مسوولان فرهنگی به طور سلیقهای به آنها عمل میکنند.
رییس دانشگاه صنعتی شاهرود ادامه داد: در حوزه تولید محتوا با ایجاد وحدت رویه در بین ظرفیتهایی از جمله حوزههای علمیه، سازمان تبلیغات اسلامی، نهاد امامت جمعه، معاونتهای فرهنگی دستگاهها و نمایندگی رهبر معظم انقلاب در دانشگاهها میتوان به اهداف اسناد بالا دستی رسید.
وی به برنامه پنج ساله هفتم توسعه کشور اشاره کرد و گفت: از سال ۱۴۰۳ تا ۱۴۰۷ به دانشگاهها تکلیف شده است تا ۳۲۰ هزار دانشجوی خارجی جذب کنند.
ایزدیفر ادامه داد: سهمیه جذب دانشجوی خارجی بر پایه مجوز وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، ۱۰ درصد از کل دانشجویان یک دانشگاه در نظر گرفته شده است.
وی به قدمت ۵۰ ساله فعالیت دانشگاه صنعتی شاهرود اشاره کرد و افزود: بیش از ۷۰ درصد از دانشجویان مشغول به تحصیل این دانشگاه غیربومی هستند.
رییس دانشگاه صنعتی شاهرود ادامه داد: امسال ۲۷۰ دانشجوی خارجی در این دانشگاه جذب شدند و مشغول به تحصیل هستند.