سهم ۶۰ درصدی بانوان از جامعه نجات غریق سمنان
رییس هیات نجات غریق استان سمنان با اشاره به علاقهمندی بانوان به این رشته ورزشی، گفت: ۶۰ درصد ورزشکاران نجات غریق در استان را بانوان تشکیل میدهند.
حمیدرضا جوادی افزود: رشته غریق نجات در سمنان بیش از یکهزار و ۳۰۰ ورزشکار دارد که از این تعداد ۶۰ درصد را بانوان و ۴۰ درصد را مردان تشکیل میدهند.
وی با اشاره به محدودیت سنی برای فعالیت در رشته غریق نجات، ادامه داد: افراد از ۱۸ سال به بالا میتوانند در این رشته ورزشی فعالیت کنند.
به گفته وی، نجات غریق در ۲ سطح ۲ و یک در استان سمنان آموزش داده میشوند و افرادی که موفق به گذراندن دوره سطح یک شوند، میتوانند به عنوان مدرس در استخرها فعالیت کنند.
وی اضافه کرد: برای فعالیت در رشته ورزشی نجات غریق آزمون ورودی گرفته میشود و سپس یک دوره ۶۰ ساعته شامل آموزشهای سمعی و بصری، فنون ماندن در داخل آب و آموزشهای عملی و کمکهای اولیه برگزار و در نهایت از شرکتکنندگان آزمون گرفته میشود و ورزشکارانی که موفق به کسب نمره قبولی شوند، مدرک نجات غریق دریافت می کنند و به آنها مجوز فعالیت اعطا میشود.
رییس هیات نجات غریق استان سمنان گفت: ۶۰۰ نفر از ورزشکاران این رشته ورزشی در استان فعال محسوب میشوند و برای نقشآفرینی به عنوان نجات غریق در استخرها و سواحل دریا مجوز فعالیت دارند.
پیش نیاز ورود دوره غریق نجات تکمیل بودن مهارت شنا شامل کرال پشت، کرال سینه و پهلو و قورباغه همراه با شنای پا دوچرخه است.
طی دوره آمادهسازی نجات غریق، هنرجو در گام نخست برای کسب آمادگی و تسلط لازم برای شرکت در آزمون ورودی به دوره نجات غریق و سپس آزمون قبولی نجات غریق دورههای آموزشی را میگذراند.
هنرجو پس از اتمام دورههای آموزش شنا و تکمیل شنای خود، باید به رکورد و آمادگیهای لازم برسد تا بتواند آزمونهای نجات غریق را با موفقیت پشت سر گذاشته و کارت نجات غریق را از فدراسیون دریافت کند.
نظارت بر شناگران، اجرای قوانین و نظارت بر اجرای قوانین محیط، نجات و حمل غریق از آب، انجام کمکهای اولیه لازم و انجام احیای قلبی و ریوی در مواقع لازم از جمله وظایف نجات غریق است.
نجات غریق شامل سطح ۲ و یک است و فرد برای ارتقا درجه مدرک خود، باید پس از دریافت کارت نجات غریق درجه ۲، ۶ سال به طور متوالی به عنوان ناجی فعالیت کند و همچنین پنج گواهی آمادگی ناجی از سمت فدراسیون نجات غریق و غواصی جمهوری اسلامی ایران داشته باشد و پس از آن میتواند برای دریافت مدرک درجه یک اقدام کند.
نجات غریقان باید هر ساله در دورههای سالانه آمادگی نجات غریق که از سوی فدراسیون نجات غریق و غواصی جمهوری اسلامی ایران اعلام میشود، شرکت کنند.