سبقت جوجهریزی در سمنان ۳۰ درصد فراتر از تعهد / ۲۷ درصد تولید از نژاد آرین بود
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی سمنان گفت: فرایند جوجهریزی در تیر ۱۴۰۳ به رکورد جدیدی رسید و ۳۰ درصد فراتر از تعهد رفت.
حمیدرضا عادل به رسانهها ابراز کرد: جوجهریزی در استان به رکوردی جدید و بیسابقه در استان رسید، به طوری که در تیر امسال به چهار میلیون و ۲۴ هزار و ۸۳۰ قطعه رسید.
وی یادآور شد: این میزان جوجهریزی در ۱۴۳ واحد پرورش مرغ گوشتی انجام شد.
وی با اشاره به افزایش میزان جوجهریزی در تیر امسال نسبت به ماههای گذشته، تصریح کرد: با توجه به تعهد سه میلیون قطعهای استان در هر ماه، جوجهریزی تیر امسال افزایش ۳۴ درصدی رقم زد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی سمنان اضافه کرد: افزایش آمار و ثبت رکورد جدید برای استان حاصل تلاش و برنامهریزی منظم همه کارکنان و دست اندرکاران فعال در حوزه تولید مرغ گوشتی و جوجهریزی در مجموعه ستاد و مدیریت جهاد کشاورزی شهرستاهای استان است.
این مسوول با بیان اینکه ۷۰ درصد مرغ تولیدی سمنان به تهران و استانهای همجوار ارسال میشود، اضافه کرد: موضوع جوجهریزی به صورت هفتگی در قرارگاه امنیت غذایی کشور و قرارگاه امنیت غذایی استان سمنان مورد بررسی قرار میگیرد. واحدهای راکد و نیمهفعال در استان شناسایی شدند و مسائل و مشکلات آنها برای بازگشت به چرخه تولید به صورت مجزا مورد رسیدگی قرار گرفت.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی سمنان با اشاره به ضرورت احیای واحدهای راکد در حوزه تولید مرغ گوشتی، بیان کرد: از همه ظرفیتهای قانونی موجود برای فعالسازی دوباره این واحدها استفاده میشود.
افزایش جوجهریزی سویه نژاد آرین در استان سمنان
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی سمنان از افزایش جوجهریزی سویه نژاد آرین در استان خبر داد و گفت: بر اساس مصوبه شورای عالی امنیت ملی کشور، جوجه ریزی سویه آرین جزو وظایف و تکالیف جهادکشاورزی سمنان است و بخش قابل توجهی از جوجهریزیها باید از نژاد آرین باشد.
وی خاطرنشان کرد: از این رو پس از پیگیریها ۲۷ درصد از جوجهریزیها در تیر ۱۴۰۳ که بیش از یک میلیون و ۱۰۰ هزار قطعه را شامل میشود از نژاد آرین بود.
وی افزود: با توجه به جوجهریزیهای انجامشده و افزایش جوجهریزی سویه آرین، تعهد استان سمنان بهطور کامل محقق شد.
این مسوول خاطرنشان کرد: در چهار ماهه نخست امسال بالغ بر ۱۳ میلیون قطعه جوجهریزی در استان محقق شد که سه میلیون و ۳۰۰ هزار قطعه آن مربوط به سویه آرین بود.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی سمنان با اشاره به افزایش جوجهریزی در مرغداریهای استان سمنان گفت: ثبات در تامین نهاده و جوجه یکروزه و همچنین حمایت دولت در صادرات مرغ در زمان بیشبود تولید، از مهمترین عوامل افزایش جوجهریزی در مرغداریهای سمنان بوده است.
مرغ «آرین»
از هر مرغ «لاین» حدود ۴۰ قطعه مرغ اجداد و از هر مرغ اجداد ۸۰ قطعه مرغ مادر و از هر مرغ مادر ۱۲۰ قطعه مرغ گوشتی تولید میشود. به عبارتی از هر یک مرغ «لاین» دست کم بیش از ۳۰۰ هزار قطعه مرغ گوشتی تولید میشود و هر مرغ «لاین» حداقل به مدت ۲ سال قدرت باروری و بهرهبرداری دارد.
استان سمنان در زمینه جوجه ریزی نژاد لاین آرین یکی از استان های ایمن ست و باید توسعه یابد و این طرح در جهت تأمین امنیت غذایی مهم است زیرا تأمین کننده غذای مردم و کشور محسوب می شود.
امنیت غذایی بسیار مهم است و تهدیدات در این حوزه همیشه در وزارت جهادکشاورزی مورد بررسی قرار می گیرد. تهدیدات متعدد بخش کشاورزی مانند آفات، بیمارهای دامی و گیاهی، و بیماریهای آبزیان، در حوزه پدافند غیرعامل به طور ویژه به آن توجه میشود.
استان سمنان که به دارالمرحمه معروف است با مساحت نزدیک به ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع یکی از پهناورترین استانهای کشور ایران است و با پنج و ۹ دهم درصد مساحت کل کشور، از این نظر هفتمین استان ایران محسوب میشود.
این خطه از جانب شمال به استانهای خراسان شمالی، گلستان و مازندران، از جنوب به استانهای خراسان جنوبی و اصفهان، از شرق به استان خراسان رضوی و از غرب به استانهای تهران و قم محدود است؛ بر این پایه و به دلیل موقعیت جغرافیایی همجواری با پایتخت و هفت استان مهم کشور، این استان از اهمیت زیادی برخوردار است.