رویداد رسانهای جام امید گامی امیدآفرین به سوی نیازسنجیهای استان پهناور سمنان
ظرفیت انسان برای پذیرش امید، شگفتانگیزترین حقیقت زندگی است. امید، برای بشر یک مقصد واضح مشخص میکند و انرژی لازم را برای شروع کردن به او میدهد.
ساعت از ۱۲ ظهر پنج شنبه ۲۸ دی ماه ۱۴۰۲ گذشته است در کشاکش ابر و آفتاب و زمانی که آسمان خورشید را به آغوش کشیده؛ آغاز رسمی رویداد رسانه ای “جام امید” با محوریت جهادتبیین، جهاد خدمت و جهاد امید آفرینی در استان سمنان با رمز یا علی ابن ابیطالب و رقابت ۸۰ نفر از فعالین رسانه و مطبوعات در قالب ۲۹ تیم شروع می شود.
به گزارش خبرنگار روزنامه صبح بخیر از سمنان، اصحاب رسانه استان با حرکت در مسیر فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص امیدآفرینی و تزریق آن در جامعه گرد هم آمدند تا راوی پیشرفت و خدمات دولت سیزدهم باشند و رقابتی سالم را در قالب این رویداد به منصه ظهور بنشانند.
داستان روایتگری های خبرنگاران استان پهناور سمنان که جای جای آن تلئلو دانش و مهارت و امید آفرینی است از یک جامی نه از جنس ورزش و المپیادی و علمی، بلکه از نوع رسانهای و با نام امید آغاز می شود.
بعد از اینکه آغاز رقابت اهالی قلم و اندیشه و یاری گران دانش و صنعت استان؛ یعنی اهالی فرهیخته رسانه و مطبوعات با نام مبارک مولود کعبه و رمز ” یا علی ابن ابیطالب” از لسان گرم و امیدوار استاندار محترم استان سمنان جناب آقای مهندس محمدرضا هاشمی به گوش می رسد ” جام رسانه ای امید” رسما کار خود را شروع می کند تا رقابت کنندگان به رقابتی سالم و دوستانه بپردازند.
در ابتدا فرشید فلاح مدیر کل ادره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان به عنوان اولین نفر از حضاری که در جلسه حضور دارند سخنان خود را با شعری از وحشی بافقی شروع می کند؛ توان با شوق کوهی را زجا کند فسرده خار نتواند ز پا کند و در ادمه می افزاید: امید همان گونه که در اعتماد به نفس یک فرد، نقش اساسی و حیانی دارد؛ و شاید اعتماد به نفس و امید را بشود نزدیک به هم گرفت و اعتماد به نفس درصد بالایی از موفقیت هر فرد را تشکیل می دهد؛ امید نیز لازمه هر سیستم، مکانیزم و شبکه ای از جمله جامعه است و امید است که فرد قدم بر می دارد، در جامعه زندگی می کند و برای خود آینده طراحی می کند و رویا پردازی دارد، خلاقیت به خرج می دهد و اهداف بلند مدت را تعریف می کند.
وی اظهار می کند: بسیج مثل همیشه در خط اول مبارزه قرار دارد و اکنون در جنگ رسانه ای که دشمن به موضوع بسیار حیاتی “امید” پرداخته است عالی عمل می کند اما در این بین دشمن نیز بیکار نیست و تلاش می کند با سیاه نمایی، امید را از مردم ایران الخصوص جوانان این مرز و بوم بگیرد.
فلاح بیان می کند: شاه کلید آنچه امید را به رسانه پیوند می زند اخبار است؛ زیرا در اخبار منفی بودن آن جذابیت خبر را بالا می برد و وقتی خبر منفی و تلخ و شوک آورتر باشد بیشتر مخاطب را به خود جذب می کند که متاسفانه دشمن از این ویژگی طبیعی اخبار سوء استفاده می کند و بخش منفی خبرها را بزرگ نمایی می کند؛ خبرهای منفی را هزار باره بازنشر می دهد و اخبار مثبت، دست آورد را به حاشیه می برد و از چرخه ی تولید، مصرف، انعکاس و پوشش حذف می کند.
مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان اضافه می کند: اخبار و اطلاعات متفاوت باعث تصمیمات متفاوت می شود که به طور مثال اخباری که در حال حاضر کشور ایران از حال و هوای این روزهای غزه دریافت می کند با اخباری که کشور پاکستان از آنجا دریافت می کند و یا کشورهای تازه استقلال یافته دریافت می کنند متفاوت است و بازتاب اجتماعی متفاوتی را نیز در بر خواهد داشت.
فلاح می گوید: آنچه که در جام رسانه ای امید مد نظر می باشد این است که، سربازان جبهه رسانه که قشر هوشمند و همیشه بیدار جامعه محسوب می شوند حواس خود را به این نکته بدهند که سیاه نمایی دشمن و ناامید کردن جوانان و پاشیدن بذر یاس در جامعه را خنثی کنند زیرا این امر وابستگی حیاتی به دست و قلم اصحاب رسانه و مطبوعات دارد چون آمار مهاجرت، بیکاری، افسردگی، خودکشی، طلاق، فرار مغزها و.... وابسته به همین ناامیدی است که دشمن در جامعه کاشته و با رسانه های پلید خود به قلب ایران لطمه وارد می سازد؛ لذا باید رسانه ها با افشاگری این نیرنگ ها و افشاگری رسانه هایی که ظاهر بی طرفانه می گیرند اما در باطن خود خبرهای منفی را بُلد می کنند و می خواهند از ایران تصویر منفی و سیاه بسازند به شدت مقابله کنند و باید رسانه های داخلی ملت ایران، سرمایه های کشور، دانشمندان، فرهیختگان، فرهنگیان، دست آوردها، دارایی ها و آنچه که به عنوان ارزش در ایران اسلامی مطرح است را بزرگ جلوه دهند.
وی در ادامه به اقدامات شاخص اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان از دی ماه سال جاری تاکنون پرداخته و لازم به ذکر می شود: طرح ملی قرآن آموزی بُشرا در دامغان با بیش از ۲۰۰ نفر قرآن آموز در ۱۴ الی ۱۶ دی برگزار گردید، جشنواره تئاتر منطقه ای با حضور ۸ استان کشور و ۳۱ گروه نمایشی از ۱۳ الی ۱۷ دی ماه سال جاری برگزار شد و سمنان بهترین میزبان جشنواره های تئاتر منطقه ای ایران است.
فلاح اظهار می دارد: هر هفته اجرای برنامه موسیقی صحنه ای در استان سمنان برگزار می شود؛ ۳ و ۱۱ بهمن نیز در شاهرود دو برنامه موسیقی صحنه ای برگزار خواهد شد و هیچ سلیقه ای در استان بی پاسخ نخواهد ماند و در چهارچوب قانون جوانان را در درک کرده و به نیازهای آنان پاسخ مثبت داده می شود.
وی می افزاید: ۱۹ و ۲۰ دی سال جاری، سه جلسه شورای فرهنگ عمومی در سمنان، دامغان و شاهرود با حضور جناب آقای دکتر امامی دبیر شورای فرهنگ عمومی برگزار گردید؛ و در همین ماه یک فروشگاه حجاب عفیفانه و محجبه برگزار گردید و در ۲۸ دی نیز همایش خوش نویسی در سمنان با حضور اساتید نامی و برتر ایران برگزار می شود و یک هفته نمایشگاه در نگارخانه سمنان برقرار خواهد بود که آثار نمایشگاهی از آثار هنرمندان خوش نویس شهرستان های شاهرود، گرمسار، دامغان و سمنان خواهد است.
فلاح بیان می کند: جشنواره هنرهای تجسمی( سفال- سرامیک و نقاشی) به صورت استانی در ۷ الی ۲۳ بهمن برگزار می شود و به برگزیدگان جوایزی اهدا خواهد شد.
به گفته فلاح، جشنواره فیلم فجر، ۱۵ الی ۲۲ بهمن در سمنان برگزار خواهد شد و ۲۳ فیلم برگزیده جشنواره فجر در پرده سینماهای استان اکران خواهد شد.
مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان اذعان می دارد: نگارخانه ای در شهر سرخه افتتاح می شود و همچنین سوگواره مهر محرم که ابتکار سمنانی ها است و با رویداد بزرگ ملت امام حسین پیوند خورده است ۲۴ بهمن برگزار می شود.
وی می افزاید: مسابقه کتاب خوانی استاد عشق با بیش از ۵۰۰ نفر علاقه مند به مسابقه کتاب خوانی ۲۵ بهمن در شهر سرخه برگزار خواهد شد و همچنین جشنواره تئاتر پر آبی در شهرستان مهدیشهر نیز برگزار می شود.
فلاح بیان می دارد: در شهرستان شاهرود جشنواره موسیقی استان با شرکت گروه های موسیقی استانی اواخر بهمن ماه و یک جشنواره تئاتر خیابانی در شهرستان گرمسار نیر برگزار خواهد شد.
مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان در ادامه صحبت های خود در خصوص سمنان به عنوان پایتخت کتاب ایران می گوید: سمنان پایتخت کتاب ایران در شاهراه باستانی جاده ابریشم دروازه ای گشوده به تاریخ چندین هزار ساله دارد و پایتخت هوا فضای ایران اکنون قطب اصلی کتاب خوانی را نیز به طور جدی هدف قرار داده و با طرح های مختلف حتی کودکان و نوجوانان علاقه مند به فضای مجازی را به دنیای پر رمز و راز کتاب باز گردانده است.
فلاح ابراز می نماید: اگرچه سمنان یکی از بزرگترین کتاب خانه های دانشگاهی ایران و جهان را در خود جای داده است و کتابخانه های مجهز آن نیز هزاران نفر از علاقه مندان به کتاب به ویژه کودکان و نوجوانان را در خود میزبانی می کند؛ اما دستیابی به عنوان شهر خلاق کتاب ایران دلیلی فراتر از جنس همدلی صمیمانه بین مردم، مسئولین و انجمن ها و سمن های مردمی دارد.
ایشان خاطر نشان می شود: دبیرخانه مردمی و دانش بنیان پایتخت کتاب ایران این نگین سبز و دائمی، با حضور پر شور مردم به ویژه نونهالان که مرز بین مسئولین نهادهای اصلی و مردم را محو کرده و بهره های کم نظیری را با محوریت کتاب خلق نموده است.
فلاح اظهار می کند: باید از بازدیدهای صمیمانه نماینده رهبر معظم انقلاب اسلامی، تا جشن های چشم نواز و خلاق پایتخت کتاب با مشارکت اقشار مختلف مردم و طرح خواسته های نوجوانان کتاب خوان و کتاب دوست در حضور عابی ترین مقامات اجرایی استان تا روشن شدن مشعل جام رقابت های باشگاه های کتاب خوانی توسط استاندار محترم استان سمنان و ماموریت های مهم پرواز پهبادی و تحویل کتاب به عنوان دیگر اقدامات شاخص سمنان پایتخت کتاب ایران نام برد.
مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان می گوید: سمنان دست
آوردهای خود را مدیون اختراعات و ایده هایی است که محصول صدها ساعت اتاق فکر کارشناسان و متخصصان و توجه به ذهن خلاق کودکان و نوجوانان می باشد.
وی اظهار می کند: از جمله اقدامات، راه اندازی کناب خانه باران و رنگین کمان شهرداری سمنان است که با خدماتی شاخص در راستای کتاب به دوستداران کتاب ارائه خدمت می کند.
فلاح اضافه می کند: خاص بودن برنامه ها و فضاهای کتابخانه های سمنان حتی مهمانان خارجی را نیز به وجد آورده است.
مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان در ادامه با آرزوی اینکه سال بعد، شهرستان شاهرود به عنوان پایتخت کتاب ایران، پایتخت کتاب را در استان حفظ نماییم ادامه می دهد: این اهداف به آسانی به دست نمی آید و زحمت و تلاش مضاعف را می طلبد و در پشت تمام این خدمات، رویکرد مهم دولت مردمی آیت الله رئیسی برای واگذاری آن به مردم بوده است؛ یک موسسه دانش بنیان را به عنوان پایتختی کتاب ایران محسوب کرده ایم که جناب آقای دکتر شمس خوانی از دانشمندان بنام سمنان مسئولیت کار را به عهده دارند و طرح های خلاقانه مثل رباط کتاب دار و یا قفسه الکترونیک کتاب که اختراع شد در یک گروه فنی دانش بنیان نهادینه گردیده است.
به گفته فلاح، در کنار ۷۵ کتاب خانه ای که نهاد کتاب خانه ها در استان سمنان دارد، شهر سمنان علاوه بر کتاب خانه های عمومی بیش از ۳۰ کتاب خانه خیر ساز دارد که یکی از آن کتاب خانه ها، کتاب خانه برادران شهید علومی می باشد و یا به عنوان مثال کتاب خانه محله حضرت رقیه( س) که فردی با درآمدی متوسط یک دهانه مغازه را اجاره کرده و آن را تبدیل به کتاب خانه ی محله نموده است تا مردم شهر اخلاق از آن استفاده نمایند و این اقدام و ایده در کل کشور شاخص است.
وی ابراز می کند: در عرصه دسترسی به کناب خانه های عمومی سمنان جزء استان های برتر و پیشرو می باشد و یک میلیون و ۱۵۰ هزار جلد در کتاب خانه های استان سمنان وجود دارد که یک آمار بسیار خوب و مطلوبی را شامل می شود و از نظر سطح علمی و سواد نیز استان سمنان رتبه های برتر را در سطح کشور دارد.
فلاح می گوید: طرح کتاب آرامش ماندگار بیش از ۵ سال است که در شهرستان مهدیشهر اجرایی شده است و طرحی کاملا مردم نهاد و خیرساز است و این طرح را وزارت آموزش و پرورش از شهرستان مهدیشهر الگو گرفته و به کل کشور اعلام نموده است که همه ادارات آموزش و پرورش کشور آن را انجام دهند لذا چون این طرح دارای ظرافت خاصی است به تبع انجام دادن آن نیز مشکل است اما در تمام مدارس مقطع ابتدایی شهرستان مهدیشهر که هر دانش آموز ۳۰ جلد کتاب می خواند این طرح به عنوان یک طرح الگو و شاخص شناخته شده است.
وی بیانمی دارد: از میان ۷ هزار دانش آموز شهرستان مهدیشهر ۴ هزار و ۶۰۰ دانش آموز مقطع ابتدایی طرح پوشش این طرح قرار گرفته اند.
مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان در پایان می گوید: در اهمیت کتاب و کتاب خوانی در استان سمنان باید به این نکته نیز اشاره کرد که در شهر سرخه کودکان با پای پیاده و یا با دوچرخه کتاب های مورد علاقه دیگران را توزیع می کنند تا فرهنگ کتاب خوانی در این شهر به خوبی نهادینه شود.
در ادامه رئیس سازمان بسج سازندگی استان سمنان می گوید: این سازمان با هدف محرومیت زدایی در روستاها، مناطق محروم و حاشیه شهرها با توان مردم یعنی با مردم برای مردم ساخته شد.
مهدی کاشفی می افزاید: دو قرارداد شامل قرارداد محرومیت زدایی و قرارداد اقتصاد مقاومتی داریم که در قرارداد اقتصاد مقاومتی بحث ایجاد اشتغال، تسهیل اشتغال و مانع زدایی در قالب ۸ کارگروه با شعار ۲۱ گانه بسیج نقش آفرینی می کند.
وی اظهار می کند: در حوزه صنعت، معدن، کشاورزی، دامداری و اصناف با کارگروه هایی که در سطح شهرستان ها و شهرها تشکیل می شود مانع زدایی را در ساز و کار خود قرار داده و حضور فعال در متاطق محروم داریم تا مشکلاتی که در مناطق محروم وجود دارد را رفع نماییم.
رئیس سازمان بسیج سازندگی استان سمنان با بیان اینکه رزمایش های مختلفی با عناوین مختلف در سه سال گذشته به منظور خدمت رسانی در استان انجام شده است تصریح می کند: ۵ رزمایش جهادی در قالب ۴۱۰ اعزام برادران و ۲۳۷ گروه جهادی خواهران به مناطق محروم در سال جاری انجام شده است.
وی می گوید: در ۵ قالب فعالیت های عمرانی سازمان بسیج سازندگی انجام می شود و در سال جاری در ۱۷ عرصه کار عمرانی انجام شده است.
کاشفی اظهار می کند:طرح ۱۹۰ واحدی مسکن معسرین با همکاری کمیته امداد انجام شد و ۸۰ واحد مسکن مددجویان بهزیستی، ۴۲ واحد مرمت مسکن نیازمندان، نهضت ملی مسکن با ۹۶۸ واحد در شهر سمنان و ۹۲۸ واحد شاهرود و ۲۰۰ واحد در شهمیرزاد، ۴ مورد مرمت گلزار های شهدا، ۵۰۰۰ رول ایزوگام رایگان مسکن محرومین و …. از مهمترین طرح های عمرانی اجرا و در دست اقدام در سال جاری بوده است.
به گفته کاشفی، در حوزه مسکن نیز با تفاهم انجام شده با استانداری ۲۵ هزار مسکن در مدت سه سال آماده و به بهره برداری خواهد رسید که پروژه های آنها آغاز شده است.
رئیس سازمان بسیج سازندگی استان با اشاره به اجرای پروژه های آبرسانی در استان می گوید: پروژه آبرسانی به ۵۲ روستا در سال گذشته با ۹۰ درصد پیشرفت آماده بهره برداری تا پایان سال و پروژه آبرسانی به ۲۵۴ روستا با اعتبار ۱۲۴۷ میلیارد تومان که شامل همه روستا های دارای مشکل آبی استان بوده اسفند ماه آغاز می شود.
وی می افزاید: تا سه سال آینده مشکل همه روستاهای استان در حوزه آب حل می شود و هیچ روستای مشکل داری در حوزه آبی وجود نخواهد داشت.
کاشفی بیان می کند: طرح سوم مورد همکاری با قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) طرح آبخیز تا جالیز نیز با ۶۸۰ هکتار در حوزه آبخیزداری و ۷۰۰ هکتار آبخیز تا جالیز در حوزه کشاورزی به صورت سه ساله انجام خواهد شد.
رئیس سازمان بسیج سازندگی استان سمنان، همچنین از احداث ۸۷۰ کیلومتر از راه های روستایی استان و آسفالت و روکش ۲ هزار و ۱۵۰ کیلومتر آن خبر می دهد و اضافه می کند: در حوزه اشتغال دو هزار و ۵۰۰ شغل در سه سال آینده تعهد داده شده است که تلاش برای اجرای آن را به جد در دستور کار داریم و همچنین در همین مدت قرارداد ساخت یکصد مدرسه با ۷۰۰ کلاس درس در روستاها تعهد گردیده که انجام خواهد شد.
رئیس سازمان بسیج سازندگی استان سمنان اظهار می دارد: طرح احداث ۲۰ مرکز بهداشتی در سه سال، ساخت ۲۰ سوله ورزشی در روستاها و همچنین انتخاب ۵۰ روستای مولد به منظور رفع مشکل اشتغال انجام خواهد شد و همچنین ۲۸ پروژه راه و پل روستایی با اعتبار ۹۸ میلیارد ریال، ۲۸۵ پروژه فرهنگی و آموزشی با اعتبار ۱۴۰ میلیارد ریال، ۲۰۱ پروژه احداث غسالخانه و سرویس بهداشتی با اعتبار ۱۵۱ میلیارد ریال توسط بسبج سازندگی استان انجام شده است.
کاشفی تصریح می کند: ۳۲۴ پروژه عمرانی و ۱۰۶ پروژه امنیت غذایی در سال جاری و سال ۱۴۰۳ در استان در دستور کار است که به لطف خدا اجرایی خواهد شد.
وی ببان می کند: در بحث کمک مومنانه در ۳۶ عرصه در مدت سه سال در استان در مجموع ۸۹۱ میلیارد تومان خدمات ارائه گردید و در بحث کمک به مردم مظلوم غزه ۸۰۰ میلیون تومان و۵۳۰ میلیون تومان به جبهه مقاومت جمع آوری و ارسال شد.
کاشفی می افزاید: در حوزه اقتصاد مقاومتی و تسهیلات تبصره ۱۶ در سال گذشته به دو هزار نفر تسهیلات اشتغال زا پرداخت گردید و امسال نیز ۳۰۰ میلیارد تسهیلات در راستای اشتغال زایی در استان برنامه ریزی شده که در حال اجرا می باشد.
به گفته وی: در حوزه نصب پنل های خورشیدی ویژه منازل مسکونی نیز بسیج سازندگی با همکاری گروه های جهادی در سال جاری ۲۱۰ پنل خورشیدی در استان نصب و ۸۰۰ پنل هم با همکاری کمیته امداد و ۵۰۰ پنل با همکاری بهزیستی در مدت دو سال در استان نصب خواهد شد که هدف گذاری استان نصب ۳ هزار پنل خورشیدی در این طرح است.
در اولین پنج شنبه ماه رجب و در حالی که با زبان روزه در این رویداد شیرین شرکت نموده بودم و بوی عطر سیب و نسکافه ای که همکاران مشغول نوش جان کردن بودند و به خستگی و تشنگی من افزوده می شد اما با قوت و به دیگر صحبت های مهمان این رویداد که رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان بود گوش داده و نت برداری کردم که ایشان در ابتدا از افزایش چشمگیر شرکت های دانش بنیان طی ۷۷ روز کاری خبر داده و می گوید: طی این بازه زمانی ۱۵۷ شرکت به مجموعه پارک علم و فناوری سمنان اضافه گردید.
دکتر داود مداح با بیان اینکه تا سه سال گذشته تنها دو پارک علم و فناوری در دانشگاه سمنان، مرکز استان و دانشگاه شاهرود فعالیت می کردند، اظهار می کند: اکنون ۱۸ ساختار دانش بنیان در نقاط مختلف استان سمنان مشغول به فعالیت می باشند.
وی در ادامه تصریح می کند: پردیس سلامت دانشگاه علوم پزشکی سمنان، پارک اقتصاد دیجیتال سمنان، مرکز نوآوری سمنان، مرکز نوآوری مهدی شهر، مرکز نوآوری شاهرود، تنها مرکز رشد دانشگاه پیام نور کشور در سمنان، تنها مرکز رشد دانشگاه فنی حرفه ای کشور در سمنان، پردیس فناوری های نرم و فرهنگی در جهاد دانشگاهی، پردیس مشترک شهرک صنعتی که اولین پردیس مشترک حوزه فناوری کشور محسوب می شود، تنها مرکز نو آوری صنایع خلاق مناطق کم برخوردار کشور از جمله مراکز فعال حوزه دانش بنیان و فناوری استان سمنان را شامل می شوند.
به گفته مداح: مرکز نوآوری کمیته امداد سمنان، خانه خلاق سازمان حفاظت محیط زیست سمنان و دهکده نوآوری و فناوری کشاورزی سمنان نیز دیگر مراکز فناوری این استان می باشند.
وی با اشاره به اینکه در پنج سال گذشته، یکصد و چهار شرکت به عنوان زیر مجموعه پارک علم و فناوری سمنان فعالیت میکردند، اضافه می کند: تنها طی ۷۷روزکاری یکصد و ۵۷ شرکت به این جمع اضافه شده است.
رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان در تشریح این مسئله بیان می کند: مجموع فضای کالبدی در این زمینه ۵ هزار متربع بود که در این بازه زمانی به ۱۵ هزار و ۲۰۰ متر رسید که درحقیقت بیش از ۴۰ هکتار زمین به یکصد و بیست هزار هکتار زمین قبلی اضافه شد.
وی عنوان می کند: کشورهای دیگر با ایجاد جذابیت های زیرساختی و ظرفیتی در دهه های گذشته دانشمندان ایرانی را به مهاجرت وسوسه می کردند و به مرور سراغ دانشجویان تحصیلات تکمیلی و بعد دانش آموختگان کارشناسی رفتند اما اکنون به دنبال جذب شرکت های فناور هستند.
مداح تاکید می کند: ما تمام قد از ایده های نوین فناوری و افراد خلاق در این حوزه حمایت می کنیم و هرآنچه که داریم در اختیار آنها قرار می دهیم تا ماندگار باشند.
وی با بیان اینکه سمنان سه برابر میانگین کشوری دانشجو دارد می گوید: به طور متوسط در کشور به ازای هر ۱۸ نفر یک دانشجو وجود دارد اما در سمنان به ازای هر ۶ نفر یک دانشجو داریم و این یعنی سه برابر متوسط کل کشور.
رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان با اشاره به اینکه سمنان به لحاظ شاخص توسعه ای استانی بی نظیر است، یادآور می شود: سمنان از نظر سرانه شرکت های دانش بنیان و اشتغال دانش بنیانی نیز رتبه ی اول را از آن خود نموه است.
ظاهرا مجالی برای استراحت وجود نداشت و در ادامه مدیرکل کمیته امداد استان به ارائه گزارشات خود پرداخت.
مدیر کل کمیته امداد استان سمنان بابیان اینکه یک هزار و ۵۵۰ مددجوی تحت پوشش استان طی دو سال گذشته خودکفا شده اند می گوید: به همین منظور جشن خودکفایی این مددجویان چهارشنبه ۴ بهمن ماه سال جاری در سالن شهید حاج قاسم سلیمانی دانشگاه سمنان برگزار خواهد شد.
محمد حسین ذوالفقاری با بیان اینکه در کمیته امداد برای رسیدن مددجویان به خودکفایی و استقلال مالی تلاش میشود می افزاید: هدف کمیته امداد استفاده از توانمندی مددجویان برای رونق اقتصادی خانوادههای تحت پوشش می باشد.
وی خودکفایی مددجویان را به معنای ایجاد شغل و درآمد پایدار برای آنها می داند و اضافه می کند: کمیته امداد با ارائه تسهیلات، مشاورههای شغلی، آموزش و همکاری با فنی و حرفهای برای تحقق اهداف فوق تلاش میکند.
ذوالفقاری از برپایی نمایشگاه توانمندی و محصولات تولیدی مددجویان در حاشیه برگزاری این جشن خبر داده و اضافه می کند: غرفه محصولات دانش بنیان نیز در دستور کار است.
به گفته مدیر کل کمیته امداد امام خمینی استان سمنان در دو سال و نیم گذشته ۹ هزار و ۷۰۰ شغل برای این قشر ایجاد شده است.
ذوالفقاری با بیان اینکه کمیته امداد امام خمینی استان سمنان در کنار تسهیلات، مقوله آموزش و اشتغالزایی را در دستور کار دارد، عنوان می کند: مشاغل ایجاد شده برای مددجویان استان در ۳۵۰ رسته شغلی شامل دامداری، قالیبافی، مشاغل خانگی و روستایی، کشاورزی و خدمات و … بوده است.
مدیرکل کمیته امداد استان سمنان با بیان اینکه تعهد این اداره کل در سامانه رصد دو هزار و ۸۰۰ شغل در سال ۱۴۰۲ بوده است، یادآور می شود: در ۹ ماهه امسال دو هزار و ۶۶۰ شغل برای مددجویان کمیته امداد استان ایجاد گردید.
ذوالفقاری با بیان اینکه حدود ۶۰ درصد از طرحهای اشتغالزایی مددجویان استان سمنان در روستاها و ۴۰ درصد در شهرها بوده است، ابراز می کند: استفاده از کارآفرینان برای جذب مددجویان کمیته امداد در سراسر استان در فرصتهای شغلی از جمله دیگر اقدامات در زمینه اشتغالزایی این نهاد بوده است.
وی با بیان اینکه ۲۱۰ مددجوی کمیته امداد استان سمنان در صنایع و کارخانههای صنعتی استان مشغول به کار شدهاند، بیان می کند: برای رفع مشکل بازار فروش محصولات تولیدی مددجویان کمیته امداد در سکوهای بازار الکترونیکی سراسر کشور، ۲۵۰ غرفه ایجاد شده است.
مدیرکل کمیته امداد استان سمنان از راستی آزمایی مشاغل ایجاد شده برای مددجویان استان خبر می دهد و تصریح می کند: با رصد انجام شده در سامانه های گوناگون خوشبخانه کمیته امداد توانسته است ۹۸ درصد ایجاد اشتغال واقعی داشته باشد.
وی بیان می دارد: تسهیلات بانکی اشتغالزایی که به مددجویان کمیته امداد داده می شود نباید تماما”تا زمان ایجاد شغل پرداخت شود و تمام طرحهای اجرایی از سوی مددجویان کمیته امداد استان سمنان بعد از اشتغال تا چهار سال به صورت هوشمند نظاره می شود.
داشتم با خود می گفتم که دیگر گوش هایم صحبت های پایانی این رویداد را می شنود که چهره خندان و مهربان مردی از جنس صنعت، دانش، تلاش و مهارت رشته افکارم را از هم گسست و مرا وادار به شنیدن صحبت های شیرین و هر چند شاید تکراری او نمود؛ زیرا چندی پیش مهمان او در شرکت توربو ژنراتور شاهرود بوده ایم و از سخنان شیرین و امیدآفرین او در جمع خبرنگاران بهره مند شده بودم اما دگر بار توفیق زیارت مدیر عامل شرکت توربو ژنراتور شاهرود در آئین افتتاحیه جام رسانه ای امید شامل حال ما و حضاری که در اردوی راویان پیشرفت به شهرستان شاهرود و این شرکت حضور نداشتند گردید؛ او با همان لبخند همیشگی بر لب و امید آفرینی که در تارو پود وجود خود داشت و آن را به ذره ذره وجود همگان تزریق می کرد سخنان خود را اینگونه آغاز نمود: نقطه آغاز کار شرکت توربو ژنراتور شاهرود توسط بنیانگذار مجموعه زنده یاد مهندس عامریان و از زیر زمین ۱۲ متره کلید خورد و در حال حاضر تبدیل به بهشتی نه از جنس گل و نهر و درخت بلکه از جنس صنعت شده است که مساحت آن ۲۰ هزار متر مربع می باشد که این مجموعه به همت محققان و صنعتگران پرتلاشش، عرصه برای رقابت با برندهای جهانی را فراهم آورده است.
محمد حسین عامریون مدیرعامل جوان و پرانگیزه شرکت توربو ژنراتور که حدود یک سال و نیم است در این مجموعه و در سمت مدیریت فعالیت میکند؛ قدمت این واحد تولیدی را جدا از پیشینه علمی خود حدود ۳۵ سال عنوان می کند و می گوید: این مجموعه فعالیت خود را با بازسازی الکتروموتورها در همان یک باب مغازه کوچک شروع کرد اما متاسفانه مجموعه توربو ژنراتور شاهرود در سال ۸۸ با فوت بنیان گذار و پدر مهربان این مجموعه یتیم شد و فقدان مهندس عامریان ضربه سختی برای همگان بود اما خط و مش و رویکرد ارزشمند ایشان به جای ماند و این صنعت احیا گردید و مقتدرانه به کارش ادامه داد و هم اکنون با شیب رو به بالایی در حال پیشرفت و سعود روزافزون است.
مدیرعامل توربوژنراتورمیگوید: شرکت توربو ژنراتور با تمام صنایع موجود در کشور و صنایعی که با موتور سرو کار داشته باشند در ارتباط است که می توان به صنایع نفت ،پتروشیمی خدمات ریلی و.. اشاره نمود.
او یادآور میشود: به طور کل در ایران دو شرکت مطرح دیگر هستند که قادر به رقابت با توربو هستند و توربو هم توان رقابت با آنها را دارد.
این جوان محقق در ادامه می گوید: در حال حاضر ۲۵۰ نیرو به طور مستقیم در ۱۱ واحد مستقر هستند که به صورت تک شیفت فعالیت میکنند و برون سپاری کار هم با نظارت و تایید واحد کنترل کیفیت، صورت میگیرد.
عامریون می گوید: به جرأت می توان دکر کرد افرادی که با موتور سروکار دارند؛ توربو ژنراتور یک برند آشنایی برای آنهاست زیرا با برندهایی چون « ELiN. Weg. ABB» که جزو برندهای جهانی هستند در حال رقابت می باشد
مدیرعامل توربو ژنراتور نوسان قیمت ارز را مُخل برنامه ریزی بلند مدت برای این شرکت و سایر فعالان این عرصه میداند و تصریح می کند:نوسان حاکم در بازار باعث میشود تا شرکتهای موازی توربو ژنراتور هم نتوانند برای آینده خود برنامهریزی کنند و برنامه طولانی مدت داشته باشند.
مدیر جوان و خندان مجموعه پر توان توربو ژنراتور شاهرود در ادامه میگوید: خوشبختانه تحریم تأثیری بر فرایند تولید این کارخانه و ما نداشته است چرا که راه تقابل با تحریم را پیدا کرده ایم اما ناگفته نماند که سه سال پیش نزدیک بود کمر توربو با تحریم بشکند لذا دست روی زانو گذاشته و با (( یا علی گفتن)) خودمان متریال آن را در ایران طراحی کردیم و به عبارتی این ما بودیم که شاخ غول تحریم را شکستیم و او نتوانست ما را از پای خدمت و تولید باز دارد و کمرمان را بشکند و در حقیقت ما یاد گرفتیم هم تحریم را شکست دهیم و هم نیازمند کسی نباشیم در حالی که «یاد گرفتیم خودمان، خودمان را هندل کنیم» اما باید به این نکته اشاره کنیم که موتور ar۱۰ برای نخستین بار در ایران توسط صنعتگران همین واحد تولیدی ساخته شد اما جالب است که بدانید تاکنون هیچ قابی از مسئولان استانی کنار ژنراتور ثبت نشده است.
داستان روایتگری من از جنس خبر و با قلمم از پیشرفت استان پهناور سمنان در ایستگاه اول به کار خود پایان داد؛ اما همچنان ریل گذاری توسعه در این استان صنعتی ادامه دارد و تازه بذر امید در دل های صنعتگران و جوانان این خطه از کشور عزیزمان کاشته شده است و به امید روزی که استانم؛ سمنانم؛ حتی یک جوان بیکار را در بطن خود نداشته باشد و همچون الماس و یاقوت در تمام عرصه ها بدرخشد. آمین!!! روایت گر: یگانه پازوکی