احسان منصورکیایی، مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای استان سمنان در نشست خبری با اصحاب رسانه و مطبوعات، با بیان اینکه ۴۰ شرکت مسافربری در استان سمنان مشغول به فعالیت و خدماترسانی به مردم هستند، اظهار کرد: ۱۱۵ دستگاه اتوبوس، ۱۹۵ دستگاه مینیبوس و ۵۴۲ دستگاه سواری کرایه در استان سمنان به مردم خدمات ارائه میدهند.
وی با بیان اینکه عمر ناوگان مسافری استان سمنان به مرز اسقاط نزدیک میشود و این امری نگرانکننده است، افزود: عمر استاندارد ناوگان مسافری در حوزه اتوبوس در کشور، ۱۵ سال و در استان سمنان، ۱۴ سال است و در این بخش، به مرز اسقاط نزدیک میشویم
مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای استان سمنان گفت: عمر استاندارد ناوگان مینیبوس و سواری کرایه در کشور، ۱۰ سال بوده و در سمنان متأسفانه این عدد در حوزه مینیبوسها به ۳۰ سال و در حوزه سواری کرایه به ۱۱ سال رسیده است.
منصورکیایی با بیان اینکه مینیبوسهای استان سمنان بهصورت درونشهری فعالیت دارند و مینیبوس برونشهری نداریم، گفت: امیدواریم در بخش نوسازی ناوگان مسافری تحولات جدی رخ دهد.
وی بیان کرد: سازمان راهداری و حملونقل جادهای کشور مجوز نوسازی ۲ هزار دستگاه ناوگان مسافری را دریافت کرده و سهمیهای نیز در همین راستا به استان سمنان اختصاص داده میشود و باید تدبیر شود تا همه سهمیه نوسازی ناوگان مسافری در استان جذب شود.
مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای استان سمنان بیان کرد: نوسازی ناوگان مسافری بهطور جدی در دستور کار مسؤولان استان سمنان قرار دارد و در این حوزه نیز سهمیههایی دریافت شده است.
منصورکیایی گفت: در مرحله نخست، ۱۲ دستگاه اتوبوس در قالب سهمیه نوسازی ناوگان مسافری به استان سمنان اختصاص یافته است که اگر این تعداد جذب شود، این سهمیه افزایش خواهد یافت.
جابهجایی حدود ۴۰۹ هزار مسافر
مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای استان سمنان گفت: حدود ۴۰۹ هزار مسافر استان سمنان در چهار ماهه امسال در حوزههای درون و برونشهری جابهجا شدهاند.
منصورکیایی گفت: از این تعداد، بیش از ۱۲۶ هزار نفر در قالب سفرهای دروناستانی و بیش از ۲۸۲ هزار در سفرهای بروناستانی جابهجا شدهاند.
وی با بیان اینکه عمده سفرهای ناوگان مسافری استان سمنان به تهران، مشهد، قم، گرگان و بابل انجام میشود، گفت: گشتهای کنترل جادهای در طول سال همواره در حال فعالیت هستند و بنا بر برنامهریزی انجامشده، این گشتها امسال تقویت میشود.
شرایط بهتر ناوگان باری نسبت به متوسط کشوری
مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای استان سمنان با بیان اینکه ۸۶ شرکت حملونقل کالا در استان سمنان فعالیت دارند، گفت: چهار هزار و ۶۱۰ نفر راننده ناوگان باری در استان سمنان فعالیت میکنند که سه هزار و ۹۶ دستگاه ناوگان باری در اختیار دارند.
منصورکیایی افزود: عمر استاندارد ناوگان باری در کشور تا فرسودگی، ۲۵ سال و در استان سمنان، ۲۳ سال است که از میانگین کشوری دو سال پایینتر هستیم.
وی با بیان اینکه مجموع بارنامههای صادره در استان سمنان در چهار ماهه ابتدایی امسال ۲۲۹ هزار فقره بوده است، بیان کرد: این بارنامهها با تناژ حمل سه میلیون و ۸۰۰ هزار تن صادر شده است.
مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای استان سمنان گفت: عمده محمولههای برونشهری در حوزه باری در استان سمنان شامل گچ، سیمان و خاک معدنی بوده که به سایر نقاط حمل شده است.
رتبههای برتر سمنان در حوزه حملونقل
مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای استان سمنان با بیان رتبههای برتر استان سمنان در حوزه حملونقل گفت: در رشد درصد صدور بارنامهها، استان سمنان در رتبه چهارم کشوری قرار دارد و در رشد تناژ به نسبت سال ۱۴۰۱ نیز در رتبه اول کشور قرار داریم.
منصورکیایی با اشاره به کسب رتبه چهارم کشوری در زمینه رشد حمل مصالح ساختمانی افزود: دو تفاهمنامه با شرکت شهرکهای صنعتی استان سمنان و یک تفاهمنامه نیز با سازمان صنعت، معدن و تجارت این استان امضا شده است؛ مبنی بر اینکه هیچ باری بدون بارنامه در راههای استان تردد نکند و در عین حال، هیچ باری بدون بارنامه از معادن استان سمنان خارج نشود تا تصادفها، مشکلات اضافه تناژ، ایمنی و ترافیک راهها و … کنترل شود.
وی با اشاره به فعالیت ۵۷ دستگاه ترددشمار در راههای استان سمنان، تقویت نظارت تصویری را یکی از برنامههای جدی اداره کل راهداری و حملونقل جادهای استان سمنان دانست.
مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای استان سمنان گفت: در حوزه نظارت تصویری هماکنون ۲۷ دستگاه دوربین در استان سمنان فعالیت میکنند و یک دستگاه تابلوی ترافیکنما و هشت دستگاه تابلوی پیاممتغیر نیز در این استان فعال شده است.
ثبت ۵۶ میلیون تردد در محورهای سمنان
مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای استان سمنان بیان کرد: در چهار ماهه نخست امسال، ۵۶ میلیون تردد در محورهای این استان به ثبت رسیده که بیشترین پلاکهای ترددی در استان مربوط به سمنان با ۲۸ درصد، تهران با ۲۳ درصد و خراسان رضوی با ۱۹.۵ درصد است.
منصورکیایی گفت: سیستم توزین در حال حرکت در چهار پاسگاه پلیس راه استان سمنان نصب شده است تا بدین ترتیب، اضافه تناژ حمل بار شناسایی شود و پاسگاهها، متخلفان را اعمال قانون کنند.
وی از فعالیت چهار مرکز معاینه فنی در استان سمنان خبر داد و تقویت مجتمعهای بینراهی را یکی از اولویتهای جدی اداره کل راهداری و حملونقل جادهای استان سمنان دانست.
تقویت مجتمعهای بینراهی؛ اولویتی جدی
مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای استان سمنان گفت: بیشترین واژگونی خودروها در راههای استان سمنان به خوابآلودگی رانندگان مربوط میشود و از اینرو، تقویت مجتمعهای بینراهی یکی از اولویتهای جدی است.
منصورکیایی با اشاره به اینکه ۶۲۰ کیلومتر از راههای استان سمنان همواره شاهد واژگونی خودروهاست، گفت: خودروها بین هفت تا ۷.۵ ساعت در راههای استان تردد میکنند و کاربران باید بتوانند با استفاده از مجتمعهای بینراهی، به استراحت و دوری از حوادث جادهای توجه بیشتری داشته باشند.
وی بیان کرد: موافقت اصولی راهاندازی ۷۵ مجتمع بینراهی در حال حاضر در استان سمنان صادر شده است که از این تعداد، ۴۱ مجتمع در حال بهرهبرداری و ۲۲ مجتمع در حال ساخت است و ۱۲ مجتمع نیز در حال دریافت استعلامهای لازم و … هستند.
مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای استان سمنان افزود: تعدادی از متقاضیان احداث مجتمعهای بینراهی نیز در حال تکمیل پروندههای خود هستند و این مجتمعها در استان بیشتر میشود.
منصورکیایی توضیح داد: بهطور میانگین در هر ۳۰ کیلومتر از راههای استان سمنان، یک مجتمع خدماتی بینراهی دایر میشود و جانمای این مجتمعها نیز انجام شده است.
ایمنسازی مدارس حاشیه راهها
مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای استان سمنان گفت: ایمنسازی مدارس حاشیه راهها یکی از موارد جدی است که در دستور کار قرار گرفته و تاکنون ۶۰ مدرسه با ۶ هزار دانشآموز ایمنسازی شده است.
منصورکیایی گفت: نصب سرعتگیر، نقاشی راهها و ساختمانها، آموزش و … برای مدارس حاشیه راهها در دستور کار قرار دارد.
وی همچنین با بیان اینکه کل راههای استان سمنان ۲ هزار و ۷۶ کیلومتر طول دارد، گفت: یک هزار و ۸۱ کیلومتر از راههای این استان، راه روستایی است که ۶۷۰ کیلومتر از آنها آسفالته بوده و ۴۱۱ کیلومتر نیز خاکی است.
مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای استان سمنان با اشاره به وجود پنج هزار و ۵۰۰ دهنه پل و ابنیه در راههای غرب استان سمنان گفت: نگهداری راهها، نصب و تعمیر گاردریلها و نیوجرسیها، تأمین روشنایی، نصب چراغهای چشمکزن و … همواره در دستور کار قرار دارد.
آشکارسازی نقاط حادثهخیز در جادههای سمنان
مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای استان سمنان از آشکارسازی نقاط حادثهخیز در جادههای این استان خبر داد و گفت: ۱۴ نقطه حادثهخیز در سال ۱۳۹۵ در راههای غرب استان سمنان وجود داشت که تاکنون، ۶ نقطه اصلاح شده، چهار نقطه در حال مطالعه قرار دارد و چهار نقطه نیز در حال عملیات عمرانی است.
منصورکیایی گفت: برخی از نقاط حادثهخیز استان سمنان در طرح تعریض و ساخت راهها که وزارت راه و شهرسازی آن را پیگیری میکند، بهطور خودکار رفع نقص خواهند شد.
وی همچنین با اشاره به شناسایی ۶۶ نقطه مستعد حادثه در استان سمنان گفت: شناسایی این نقاط و ایمنسازی آنها در دست اقدام قرار دارد.
مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای استان سمنان اضافه کرد: در راستای آشکارسازی این نقاط حادثهخیز، کارهای موقتی انجامشده و همچنان در دست مطالعه است.
منصورکیایی با بیان اینکه ۲۷ نقطه مستعد حادثه در راههای استان سمنان تا آخر شهریورماه رفع نقص میشود، گفت: برخی از نقاط حادثهخیز امروز به محورهای حادثهخیز تبدیل شده است و بهعنوان مثال، در سمنان بعد از گردنه آهوان تا دامغان و از دامغان تا آبخوری کل محور حادثهخیز است.
وی گفت: در همین راستا، اقدامات ایمنسازی در جادههای آسفالته را افزایش دادهایم تا از خوابآلودگی رانندگان جلوگیری شود و سرعت خودروها نیز کاهش یابد.
آسفالت محورهای شریانی؛ در دستور کار
مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای استان سمنان ادامه داد: آسفالت محورهای شریانی بهطور کامل در دستور کار است تا شرمنده کاربران جادهای و مسافران نشویم.
منصورکیایی گفت: ۶۰ دستگاه اتوبوس از ناوگان مسافری استان سمنان امکان انجام سفر بلند را دارند که در اختیار زائران اربعین حسینی قرار میگیرند.
وی افزود: در حوزه اتوبوس، کمبودی برای اعزام زائران اربعین حسینی وجود ندارد و همه ناوگان موردنیاز از استان سمنان یا استانهای همجوار تأمین میشود؛ چنانچه پارسال نیز بهطور کامل اتوبوسهای موردنیاز تأمین شد.
اختصاص اعتبارات سفر جمهوری به سمنان
مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای استان سمنان همچنین با اشاره به اختصاص اعتبارات سفر رئیسجمهوری و هیأت دولت به استان سمنان گفت: در این سفر، ۳۰ میلیارد تومان اعتبار به حوزه راهداری و حملونقل جادهای استان سمنان اختصاص یافت که این اعتبارات جذب شده است.
منصورکیایی افزود: اعتبارات سفر رئیسجمهوری بیشتر برای نقاط حادثهخیز و روکش آسفالتها هزینه شده است.
وی با بیان اینکه ۵۰ درصد ساختار سازمانی اداره کل راهداری و حملونقل جادهای استان سمنان خالی از نیروی انسانی مصوب است، گفت: باید در راستای تقویت نیروی انسانی در حوزه راهداری و حملونقل جاده اتفاقات جدیتری بیفتد.