فروسیلس ایران و ضرورت حرکت روی ریل توسعه
فروسیلیس ایران یکی از واحدهای صنعتی فعال و پیشتاز در عرصه تولید و صادرات فرو سیلیسم در ایران است
به جرات میتوان گفت فروسیلیس ایران امروز نقش مهمی در تولید و اشتغال استان و کشور دارد و اجرای طرح توسعه این واحد صنعتی نمونه، بیش از پیش فروسیلیس ایران را در پیشانی صنعت استان و کشور قرار میدهد.
بی شک حمایت مسؤلان و عالیترین مقام اجرایی استان در اجرای طرح توسعه این کارخانه که همانا حمایت عملی از شعار سال است نقش اثرگذاری در پیشتازی این صنعت در عرصه تولید و رونق اشتغال خواهد داشت.
در حال حاضر ۱۳ شرکت در زمینه فروسیلیس در کشور فعال هستند و پیش بینی ها حاکی از این امر است که این تعداد در آینده ای نزدیک به ۲۵ شرکت برسد، نکته قابل تامل این است
که تمام کارخانجات تولید کننده فروسیلیس که در دهه اخیر شروع بکار کردهاند طرح توسعه خود را اجرا و به تولید رساندهاند و ظرفیت تولید خود را چند برابر نموده اند در حالی که فروسیلیس ایران بعنوان پایه گذار صنعت فروآلیاژ هنوز نتوانسته طرح توسعه خود را اجرا کند.
نمونه ای از شرکت هایی که از ابتدا نسبت به طرح توسعه خود ممارست داشتند، شرکت فروآلیاژ ازنا ست که فعالیت خود را از یک کوره به سه کوره ارتقا داد اما اجرای طرح توسعه در سمنان به بهانه های حواشی بی پایه و اساس، مسکوت مانده است.
خاموش کردن سیستم غبارگیر و بازکردن فیلتر در طول شب و پراکنده شدن غبار در هوای شهر، یکی از شبهاتی است که توسط برخی از افراد ناآگاه در بین شهروندان نشر داده میشود این درحالی است که مدیر عامل کارخانه فروسیلیس ایران بارها نسبت به این شایعه که بدون پشتوانه علمی، مطرح میشود انتقاد کرد و کنترل انتشار ذرات جامد معلق در هوا و مدیریت این مساله را به عنوان مؤلفه اساسی و مهم شرکت فروسیلیس ایران قلمداد کرد.
مدیران ارشد شرکت فروسیلیس ایران بارها در مجامع عمومی و نشستهای رسانه ای از سلامت مردم به عنوان خط قرمز یاد کردند، و مکلف کردن شرکت به رعایت سه استاندارد مهم در بحث کیفیت، ایمنی بهداشت و استاندارد زیست محیطی ، اجرای پایش خود اظهاری و پایش آنلاین از سوی سامانه محیط زیست گواهی بر این نکته است که مسئولان این واحد تولیدی نسبت به سلامت شهروندان دغدغه مند هستند.
پیشتر از اینها مدیریت کارخانه فروسیلیس ایران از سامانه فن پایا، بستری تعیین شده برای نظارت و رصد آنلاین فعالیت کارخانه توسط شهروندان خبر داد که این درگاه نظارتی نیز، گامی در راستای تنویر افکار عمومی برای حصول اطمینان از فعالیت این واحد تولیدی است.
طرح توسعه فروسیلیس ایران در شرایطی به بهانه هایی چون نسبت دادن آلایندگی شهر به این کارخانه مسکوت مانده، که از سال ۱۳۸۰ گروههای مختلف از دانشگاههای علم و صنعت و دانشگاه تهران در مورد آلایندگی فروسیلیس تحقیق نموده اند که گزارشات آنها موجود است. همچنین
چندی پیش معاون محیط انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست استان سمنان از شناسایی ۳۸ واحد آلاینده در سطح استان خبر دادو گفت: برخی واحدها با برطرف کردن مشکلات زیست محیطی از لیست خارج میشوند و تعدادی دیگر شناسایی و وارد لیست میشوند.
قندالی با اشاره به استقرار حدود ۵۰ درصد صنعت در غرب استان، بیشترین تعداد واحدهای آلاینده را منتسب به غرب استان و واحدهایی چون تصفیه ذوب و روغن، ذوب و ریخته گری، گچ و… دانست.
معاون محیط انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست استان سمنان، از فروسیلیس ایران به عنوان شرکت هایی که همچنان در لیست پایش قرار دارند، یاد کرد و گفت : این شرکت یک واحد مشکل دار برای محیط زیست نیست و در صورت بروز هر خطا، موارد پیگیری و اعلام میشود.
بهرامعلی ظاهری مدیرکل محیط زیست استان سمنان نیز چندی پیش، به مردم اطمینان خاطر داد که نگران انتشار آلایندگی شهرک صنعتی شرق سمنان به لحاظ اینکه این آلایندگی وارد شهر میشود، نباشند چرا عدد
الاایحال با اظهار نظرها و رصدهای پیاپی محیط ها و مراجع ارزیاب علمی، و همچنین نقش اثرگذار این واحد صنعتی در توسعه صادرات و ارزآوری برای کشور دلیلی بر مسکوت ماندن طرح توسعه فروسیلیس ایران وجود ندارد از این رو و با توجه به نامگذاری شعار سال با عنوان مهار تورم و رشد تولید انتظار میرود، مسئولان استان و خاصه استاندار محترم نسبت به جهش و توسعه پروژه هایی که موجب اقتدار منطقه و افزایش اشتغالزایی و تولید است، اهتمام بیشتری داشته باشند.