علی منصفی‌راد، رئیس جهاد دانشگاهی استان سمنان در نشست با معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سمنان اظهار کرد: چون سمنان یک استان با ظرفیت معدنی است و برای جلوگیری از خام‌فروشی مواد معدنی و … طرح‌های جهاد دانشگاهی سمنان در سال ۱۴۰۲ بر اساس مزیت غالب این استان تهیه و اجرا می‌شوند.

وی افزود: در همین راستا سه طرح جدید دانش‌بنیان و فناورانه در حوزه محیط زیست، کشاورزی و منابع طبیعی بر پایه مواد معدنی که از مزیت‌ها و ظرفیت‌های غالب استان سمنان است، در سال ۱۴۰۲ سال مهار تورم و رشد تولید تهیه شده و اجرا می‌شود.

رئیس جهاد دانشگاهی استان سمنان ادامه داد: این طرح‌های فناورانه و دانش‌بنیان در حوزه محیط زیست شامل طراحی و ساخت فیلترهای تصفیه هوا بر پایه مواد معدنی جهت کاهش آسیب‌های آلودگی هوا در کشور، در حوزه کشاورزی تولید خوراک دام سبک و سنگین بر پایه مواد معدنی و طراحی و ساخت سنسورهای اندازه‌گیری رطوبت خاک مناطق کویری جهت جلوگیری از مصرف زیاد آب در کشاورزی برای سال جاری پیش‌بینی ‌شده است.

منصفی‌راد همچنین از تجاری‌سازی دو محصول دانش‌بنیان با عنوان کود معدنی آهسته‌رهش و مالچ معدنی سازگار با محیط زیست با هدف کمک به تثبیت ریزگردها به‌عنوان دو طرح دانش‌بنیان استان در سال گذشته نام برد و گفت: نمونه‌های اولیه این محصولات تهیه و تولید شده و مقدمات تولید انبوه آنان نیز فراهم شده است.

وی اضافه کرد: با بهره‌گیری از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های معدنی استان سمنان، این دو طرح فناورانه در حوزه کاهش آسیب و خسارت در حوزه کشاورزی، محیط زیست و منابع طبیعی توسط جهاد دانشگاهی استان سمنان اجرا شده است که در دور دوم سفر رئیس جمهور به استان سمنان رونمایی می‌شود.

رئیس جهاد دانشگاهی استان سمنان بیان کرد: امیدواریم در سال جاری و با حمایت مسؤولان طرح‌های فناورانه جهاد دانشگاهی سمنان وارد مرحله تجاری‌سازی و تولید شود.

وی خاطرنشان کرد: پروژه گیاهان دارویی بسطام شاهرود، ایستگاه اصلاح نژاد دام سنگین، مرکز درمان ناباروری، مرکز تخصصی دیابت و ترمیم زخم و مرکز غربالگری و پیشگیری سرطان زنان نیز ازجمله پروژه‌های مهم جهاد دانشگاهی استان سمنان است که از سال گذشته آغاز شده و با پیگیری، حمایت و کمک مسؤولان در سال ۱۴۰۲ مورد بهره‌برداری قرار خواهد گرفت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *