محسن عسکری، مدیرعامل شرکت آب منطقهای سمنان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: از ابتدای سال تاکنون در استان سمنان، ۷۱ مورد تصرف اراضی رودخانهای به مساحت ۴.۱ هکتار آزاد شده است.
وی خاطرنشان کرد: هدف از آزادسازی اراضی رودخانهای استان سمنان، حفاظت از اراضی رودخانهای و حفظ ظرفیت آبگذری رودخانهها و مسیلهاست.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای سمنان با اشاره به اقدامات انجامشده در زمینه مطالعات ساماندهی و تعیین حدود و بستر رودخانههای استان گفت: درمجموع، قرارداد انجام مطالعات ساماندهی و تعیین حدود بستر و حریم رودخانه بهصورت توأمان برای یک هزار و ۷۰۰ کیلومتر رودخانه در سنوات گذشته منعقد شده است.
عسکری افزود: ۵۸۴ کیلومتر از این مطالعات مصوب شده و ۳۰۰ کیلومتر در مرحله تصویب قرار داشته و مابقی در مرحله انجام خدمات مطالعات و نقشهبرداری است.
بازار آب؛ تعادلبخشی آبخوانها و افزایش بهرهوری آب
رضا نجفزاده، معاون برنامهریزی شرکت آب منطقهای سمنان و مدیر پروژه طرح الگوی متعادل بازار آب دشت سمنان هم گفت: بازار آب گامی مهم در راستای تعادل بخشی آبخوان و افزایش بهرهوری آب است.
وی با بیان اینکه سمنان در فلات مرکزی ایران قرار دارد، اظهار کرد: با توجه به کاهش بارندگیها در چند سال اخیر، عدم توازن بارش در استان و افزایش تقاضاها در بخشهای شرب، صنعت و کشاورزی، تأمین آب شرب و صنعت و فعالیتهای پربازده از نظر درآمد، اشتغال با رویکرد افزایش بهره روی آب از اولویتهای این شرکت است.
معاون برنامهریزی شرکت آب منطقهای سمنان خاطرنشان کرد: بهمنظور کاهش بارگذاری به سفره آب زیرزمینی، علاوه بر روشهای معمول که این شرکت پیگیر تحقق آن است بازار آب نیز بهعنوان ابزار اقتصادی، نقش قابلتوجهی در تخصیص بهینه منابع آب بخش کشاورزی و همچنین آثار چشمگیری در تعیین الگوی کشت بهینه و بهبود سطح رفاه کشاورزان دارد.
معاون برنامهریزی شرکت آب منطقهای سمنان افزود: با تشکیل بازار آب، الگوی کشت به سمت محصولات با سوددهی بالاتر و ترغیب کشاورزان به افزایش بهرهوری در واحد سطح سوق پیدا میکند و تأمین آب صنایع و ذخیره بخشی از مبادلات بازار آب در سفره آب زیرزمینی برای تعادل بخشی آبخوان از محل حجم آب صرفهجویی شده بخش کشاورزی، هدف اصلی این سازوکار است.
نجفزاده گفت: در طرح الگوی متعادل بازار آب دشت سمنان، تشکیل بازار آب بهعنوان الگوی متعادل در دشت سمنان (پایلوت) در استان سمنان مدنظر است.