۳.۵میلیارد تومان وام به فعالان صنایع دستی شاهرود پرداخت شد
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شاهرود گفت: سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان وام بند الف تبصره ۱۸ به فعالان ۱۱ کارگاه صنایعدستی این شهرستان در رشتههای گوناگون طی سال ۱۴۰۱ پرداخت شد.
مرتضی نظری در نشست خبری افزود: پرداخت وام مشاغل خانگی در سال ۱۴۰۱ با رشد ۲۰۰ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۰ همراه بود.
وی با بیان اینکه طی سال گذشته برای ۶ فروشگاه صنایع دستی شاهرود مجوز فعالیت صادر شد، ادامه داد: تعداد اقامتگاههای بومگردی در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال قبل آن ۵۰ درصد افزایش یافت و برای ۱۶ واحد مجوز فعالیت صادر شد.
نظری خاطر نشان کرد: پنج جشنواره شامل جشنواره زاغ بور در روستای قلعه بالا بیارجمند، نخستین جشنواره گل و گلاب نکارمن، جشنواره سنجد کلامو، نخستین جشنواره نمد ابرسج و جشنواره نخل و خرما طرود طی سال گذشته در شاهرود برگزار شد.
به گفته وی، مرمت و ساماندهی ۱۱ اثر و بنای تاریخی از جمله انبار نمک، سنگفرش بازار تاریخی شاهرود، بقعه شیخ عمادالدین، مسجد جامع، کوچه چهل پیچ، برج و باروی تاریخی شاهرود و بسطام، مسجدجامع تاریخی دستجرد و گرمابه شهر بیارجمند انجام شد.
وی از ثبت ۱۹ پرونده میراث طبیعی و معنوی شهرستان شاهرود در فهرست میراث فرهنگی کشور خبر داد و گفت: تعداد ۶ مهر اصالت ملی در سال ۱۴۰۱ اخذ شد.
۱۱ درخت کهنسال شاهرود ثبت ملی شد
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شاهرود با بیان اینکه ثبت درختان کهنسال این شهرستان در دستور کار است، ابراز کرد: سال گذشته ۱۱ درخت کهنسال از جمله باغ سراب، روستای ابرسج، مسجد جامع و روستای قلعه بالا در فهرست میراث طبیعی کشور در قالب ۶ پرونده ثبت شد.
وی با بیان اینکه تهیه پروندههای ثبتی درختان چنار کهنسال بسطام، روستای دزیان و قناتهای شهرستان شاهرود نیز در دستور کار قرار دارد، افزود: عمارت تاریخی باغ سراب و درختان چنار آن نیز در فهرست میراث فرهنگی و طبیعی کشور ثبت شد.
نظری ادامه داد: در سال ۱۴۰۱ هشت پرونده از جمله آیین سنتی زیارت منبر و افروختن شمع، آیین سنتی دوری پران و شب یلدا و مهارت بافت کلاه پشمی در فهرست میراث معنوی و ناملموس کشور به ثبت رسید.
وی با بیان اینکه توانمندسازی، معرفی و تبلیغ صنایع دستی شهرستان شاهرود با برگزاری بیش از ۲۰ رویداد و دوره آموزشی انجام شد، افزود: نخستین رویداد ملی صنایع خلاق و فرهنگی با مشارکت پارک علم و فناوری استان سمنان برگزار شد.
این مسوول از برگزاری ۱۱ نمایشگاه صنایع دستی و هنری در شهرستان شاهرود خبر داد و گفت: هفت دوره آموزشی تخصصی ویژه هنرمندان صنایع دستی برگزار شد.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شاهرود خاطر نشان کرد: نخستین مرکز نوآوری فرش و دستبافتهها نیز در این شهرستان راه اندازی شد.
وی از کسب رتبه نخست استان در حوزه ستاد خدمات سفر ۱۴۰۲ خبر داد و افزود: نخستین جشن ثبت ملی قله شاهوار با حضور مردم و مسوولان استان و شهرستانی در دانشگاه صنعتی شاهرود برگزار شد.
نظری با بیان اینکه اداره میراث فرهنگی یک نهاد سیاستگذار در سه حوزه صنایع دستی، گردشگری و میراث است، تصریح کرد: قانونگذار مرمت و نگهداری بناها، آثار و ابنیه در اختیار ارگانهای دولتی و غیردولتی را بر عهده آنها گذاشته است و اداره میراث فرهنگی نقش نظارتی دارد.
شهرستان شاهرود با توجه به اقلیمهای متنوع و وجود هشت منطقه گردشگری مصوب هیات دولت، هشت روستای گردشگری، یک شهر نمونه گردشگری، جاذبه های تاریخی و عرفانی و طبیعی متعدد، طی سال پذیرای شمار زیادی از گردشگران است.