رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان آرادان از آغاز کشت باریجه در ۲۵۰ هکتار از مراتع ییلاقی این شهرستان آرادان خبر داد.
احمد گیلوری از ظرفیت بالای این شهرستان در کشت گیاهان دارویی خبر داد و اظهار کرد: کشت گیاه باریجه در ۲۵۰ هکتار از مراتع شهرستان آرادان در قالب یکی از پروژه های بیولوژیک مشارکتی در حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری است در ۴ سامانه شهرستان آرادان و با هدف توسعه و احیای این گیاه دارویی در حال انجام است.
وی ادامه داد: گستره وسیعی از اراضی و مراتع گرجه، گنداب و رونیئگ، گونک و مرگسر که پتانسیل کشت و توسعه گیاهان دارویی را دارند تحت پوشش کشت باریجه قرار گرفت.
وی از انعقاد قرارداد با مجریان طرح های مرتعداری با هدف کشت مناسب این گیاه با ارزش خبر داد و تصریح کرد: مراحل مقدماتی این طرح اعم از مکانیابی و شناسایی مناطق مستعد با حضور کارشناسان اداره منابع طبیعی شهرستان انجام و علاوه بر آن بذور مورد نیاز نیز در اختیار مجریان طرح قرار گرفت.
رئیس منابع طبیعی آرادان با بیان اینکه مجریان پروژه هم اکنون در حال اجرای پروژه کپه کاری در این مراتع هستند افزود: گیاه باریجه از گیاهان بومی منطقه است و از گذشته های دور تا کنون در مراتع استان رویش داشته است.
گیلوری با اشاره به لزوم انتخاب بذور مرتعی مناسب برای اجرای این طرح، خاطرنشان کرد: انتخاب گونه های سازگار با شرایط منطقه یکی از عوامل مهم موفقیت در اجرای این طرح است.
وی همچنین از بذرپاشی و بذرکاری در مراتع اورگ و مگس آب آرادان خبر داد و افزود: در این پروژه بذور گیاهان مرتعی در ایام قبل از بارندگی در سطح خاک بذرپاشی شده تا بتوانیم از نزولات آسمانی جهت جوانه زدن بذور، حداکثر استفاده را ببریم.
وی در پایان بر لزوم قرق کردن عرصه های کشتشده تاکید کرد و گفت: این عرصه های کپه کاری و بذرپاشی شده تا زمانی که گیاهان جدید در آن جوانه نزده و پوشش گیاهی در آنها ایجاد نشود باید از چرای دام در آنها جلوگیری شود.
برچسب های :
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط پایگاه خبری صبح بخیر نیوز در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.