سرپرست جمعیت هلال احمر استان سمنان از کاهش ۲۴ درصدی حوادث در این استان از اردیبهشت ماه سال قبل تا روزهای منتهی به هفته هلال احمر در اردیبهشت ماه امسال خبر داد.
حسین درخشان در نشست خبری با اصحاب رسانه استان سمنان بهمناسبت هفته هلال احمر اظهار کرد: کاهش حوادث در این بازه یک ساله، گویای ارتقای سطح همکاریهای عمومی و مردمی با هلال احمر و دستگاههای امدادرسان در این بخش است.
وی از میامی بهعنوان پرحادثهترین شهرستان استان سمنان نام برد و گفت: در یک سال گذشته بعد از میامی، شهرستانهای آرادان، سمنان و دامغان بیشترین فراوانی حوادث را در این استان داشتهاند.
سرپرست جمعیت هلال احمر استان سمنان با اشاره به تعدد حوادث جادهای در استان، بیان کرد: گستردگی جادهها و خستگی ناشی از طولانی بودن مسیرهای ارتباطی در این چهار شهرستان، مهمترین عامل تعدد رخ دادن حوادث در آنهاست.
وی از وجود ۶۵۰ کیلومتر راه اصلی در استان خبر داد و افزود: این محور بهدلیل عبور سالانه ۲۰ میلیون زائر، یکی از پرترددترین راههای کشور است.
وجود ۶۵ گسل شناختهشده در استان سمنان
درخشان با بیان اینکه راههای استان هر لحظه آبستن یک حادثهاند، گفت: حوادث در استان سمنان بهدلیل ویژگیهای اقلیمی، تنوع زیادی دارند. مناطق بیابانی و کویری استان حوادث خاص خود را دارند. همچنین در مناطق کوهستانی و شمالی استان حوادث متفاوت دیگری رخ میدهد.
وی از سیل بهعنوان یکی از حوادث با فراوانی بالا در استان نام برد و افزود: استان سمنان با بیش از ۶۵ گسل شناختهشده یکی از استانهای زلزلهخیز محسوب میشود.
درخشان از تلاش برای کاهش حوادث بهعنوان یکی از سیاستها و اولویتها در این استان نام برد و گفت: توسعه آموزشهای عمومی و آموزش پیشگیری، از جدیترین برنامهها و هدفگذاریهای جمعیت هلالاحمر در استان است.
فعالیت ۱۵ پایگاه امدادی در جادههای استان
سرپرست جمعیت هلال احمر استان سمنان از آموزش اقشار مختلف با هدف گسترش فرهنگ پیشگیری خبر داد و بیان کرد: دورههای آموزشی در پیشدبستانیها تحت عنوان غنچه هلال یا طرح ملی دادرس در مدارس استان در حال اجام است.
وی از وجود ۱۵ پایگاه امدادی در استان خبر داد و اظهار کرد: در هریک از این پایگاهها، پنج نیرو همراه تجهیزات لازم و آمبولانس وجود دارد.
درخشان از فعالیت مستمر بالگرد امدادی هلال احمر در استان خبر داد و افزود: در حوادث مرتبط با کویر و کوهستان بیشتر از این ظرفیت امدادی استفاده میشود.
فعالیت بیش از ۹۸۰ نجاتگر تخصصی و آموزشدیده در استان
سرپرست جمعیت هلال احمر استان سمنان از فعالیت بیش از ۹۸۰ نجاتگر تخصصی و آموزشدیده در شهرستانهای مختلف استان خبر داد و گفت: تمام خدمات این نجاتگران که در مواقع بحرانی به یاری هماستانیها میآیند، داوطلبانه است.
وی به انجام ۱۸۲۷ عملیات امدادی در یک سال اخیر در مجموعه هلال احمر استان اشاره و بیان کرد: در این عملیاتها ۶۸۰ نفر از مصدومان و حادثهدیدگان به مراکز درمانی و بیمارستانی منتقل شدند.
درخشان با اشاره به انجام ۳۵۰ عملیات فنی در قالب این ماموریتهای امدادی، اظهار کرد: عملیات نجات فنی به عملیاتی اطلاق میشود که به واسطه شدت بالای سانحه به تجهیزات فنی مانند برش، برای نجات حادثهدیدگان نیاز است که این آمار گویای شدت بالای حوادث در این استان است.
سرپرست جمعیت هلال احمر استان از تلاش برای بهروزرسانی آموزشها در جمعیت امدادگر استان خبر داد و یادآوری کرد: در یک سال اخیر ۱۷ مانور با هدف افزایش آمادگی امدادگران و اقشار مختلف در شهرستانهای هشتگانه استان برگزار شده است.
وی با بیان اینکه هلال احمر استان علاوه بر حوادث دروناستانی بهعنوان استان معین و پشتیبان در دیگر استانها نیز فعالیت دارد، افزود: بهتازگی در حادثه سیل در استان سیستان و بلوچستان، تعدادی از امدادگران، تجهیزات و اقلام غذایی به این استان حادثهدیده ارسال شد. علاوه بر این، جمعیت هلال احمر استان در برخی حوادث بینالمللی مانند زلزله سال قبل ترکیه، اقلام امدادی ارسال کرد.
او همچنین از افزایش فعالیت داوطلبان هلال احمر در این استان در سال گذشته خبر داد و گفت: سال گذشته ۳۸۰۰ سبد معیشتی به ارزش بیش از سه میلیارد تومان بین نیازمندان توزیع شد. علاوه بر این، در یک سال اخیر بالغ بر ۱۲ میلیارد تومان خدمات حمایتی از طریق جمعیت هلال احمر ارائه شده است.
فعالیت ۴۰۰۰ داوطلب در استان
سرپرست جمعیت هلال احمر استان از همکاری ۲۴۴ پزشک داوطلب با هلال احمر استان خبر داد و اظهار کرد: در مجموع بیش از ۴۰۰۰ نفر داوطلب با جمعیت هلال احمر در استان همکاری دارند.
وی از سازمان جوانان بهعنوان یکی از بخشهای فعال در هلال احمر استان خبر داد و گفت: در این سازمان از کودکان پنج و شش ساله در پیشدبستانیها تا جوانان ۳۵ ساله در قالب طرحهای مختلف خدمات ارائه میشود. آموزش نوعدوستی و آشنایی با حقوق بشر از جمله خدمات این بخش است که تلاش میشود در پیشدبستانیها و مدارس استان ارائه شود تا این مفاهیم از همان بچگی در فرزندان ما نهادینه شود. ضمن اینکه در مدارس نیز خدمات آموزشی متعددی ارائه میشود.
سرپرست جمعیت هلال احمر استان از فعالیت ۵۰۰ نفر در قالب سازمان جوانان هلال احمر استان خبر داد و بیان کرد: اعضای سازمان جوانان استان در طرح نوروزی هر سال خدمات متعددی به مسافران و زوار ارائه میدهند.
وی با اشاره به پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در قالب طرح ۲۰۲۰ اظهار کرد: مشارکت در طرح کاشت نهال از دیگر خدمات سازمان جوانان استان است که در آن، افزون بر ۱۵۰ هزار اصله نهال در شهرستانهای مختلف استان کاشته شد.
درخشان در بخش دیگری، به برنامههای هفته هلال احمر در استان اشاره و اضافه کرد: برپایی رژه خودرویی امدادگران، غبارروبی گلزار شهدا، ارائه خدمات حوزه سلامت در حاشیه نماز جمعه این هفته، ارائه آموزشهای همگانی، افتتاح پایگاه امدادی جنگل ابر، گردهمایی امدادگران، داوطلبان و اعضای سازمان جوانان، تجلیل از امدادگران و داوطلبان برتر، صعود تیم واکنش سریع هلال احمر به قله شاهوار و … از جمله برنامههای هفته هلال احمر در استان سمنان است.
انتهای پیام/