پویش «کودکان سایبری» پلیس فتا در استان سمنان اجرا میشود
رئیس پلیس فتای استان سمنان گفت: پویش «کودکان سایبری» پلیس فتا از ۲۴ تا ۳۰ آذرماه سال جاری در این استان اجرا میشود.
سرهنگ حجتالله جاویدپور، رئیس پلیس فتای استان سمنان اظهار کرد: پلیس فتا یکی از مهمترین برنامههای خود در طول سال را پویش «کودکان سایبری» میداند که در راستای ارتقای امنیت فضای مجازی برای کودکان و نوجوانان برگزار میشود
.وی با اشاره به برگزاری این پویش از ۲۴ تا ۳۰ آذرماه سال جاری گفت: با توجه به افزایش استفاده از تجهیزات هوشمند و فضای مجازی توسط کودکان و نوجوانان، جرائم سایبری در این حوزه بهویژه در میان گروههای سنی کمسن، روزبهروز در حال افزایش است.
رئیس پلیس فتای استان سمنان افزود: متأسفانه، کودکان بهعنوان بیشترین قربانیان این فضای مجازی در نظر گرفته میشوند و همین امر موجب شده است که پروندههای زیادی در این حوزه به ثبت برسد.
وی همچنین به تأکیدات مقام معظم رهبری در خصوص لزوم کنترل فضای مجازی و حکمرانی بر این فضا اشاره کرد و افزود: ایمنسازی فضای مجازی برای کودکان و نوجوانان و فرهنگسازی در این زمینه ازجمله برنامههای اصلی پلیس فتا است.
جاویدپور بیان کرد: پلیس فتا در تلاش است با همکاری خانوادهها و سایر نهادهای مسؤول، همچون وزارت آموزش و پرورش و وزارت ارتباطات، اقدامات پیشگیرانه در این حوزه را بهویژه در راستای اجرای طرح ملی کودک و اینترنت و تولید محتوای فرهنگساز و آموزشی به اجرا درآورد.
وی ادامه داد: در سه مرحله مختلف پویش کودکان سایبری در سالهای گذشته اقداماتی انجام شده که نتایج مثبتی به دنبال داشته است.
رئیس پلیس فتای استان سمنان با بیان اینکه هدف این پویش کاهش آسیبهای فضای مجازی بین کودکان و نوجوانان است، خاطرنشان کرد: پلیس فتا بهعنوان مرزبان سایبری کشور، با استفاده از نیروی انسانی متخصص و جوان، درصدد است تا با مشارکت مردم، دستگاههای مختلف و رسانهها، امنیت کاربران فضای مجازی را تأمین کرده و از بروز جرائم اینترنتی میان گروههای سنی پایین جلوگیری کند.
جاویدپور افزود: یک نمونه از جرائم صورتگرفته توسط کودکان، مربوط به دانشآموزی است که از طریق شبکه شاد با ایجاد یک پروفایل جعلی و استفاده از عکس مدیر مدرسه به معلمان پیامهایی ارسال کرد که حاوی درخواست سؤالات امتحانی بود.
رئیس پلیس فتای استان سمنان همچنین به یک مورد دیگر اشاره کرد که در آن یک کودک از طریق حساب بانکی پدرش اقدام به برداشت غیرمجاز مبلغ ۵۰ میلیون تومان کرده بود؛ این کودک که در مقطع دبیرستان درس میخواند، بهمنظور خرید جم برای بازیهای رایانهای، از حساب بانکی پدرش پول برداشت کرده بود؛ وی برای جلوگیری از شناسایی، پیامکهای بانکی را حذف میکرد و این مورد سبب شد که پدرش متحمل ضرر مالی شود.
وی تأکید کرد: این نوع جرائم بین کودکان و نوجوانان به دلیل دسترسی راحتتر به ابزارهای هوشمند و فضای مجازی، بهسرعت در حال افزایش است و در این راستا، پلیس فتا تلاش میکند با اجرای پویشهای آگاهیبخشی، خانوادهها را در خصوص این مسائل آگاه کند و پیشگیریهای لازم را انجام دهد.
رئیس پلیس فتای استان سمنان با بیان اینکه پویش کودکان سایبری شامل برنامهها و اقدامات مختلفی است که در طول هفتههای آینده در استان سمنان برگزار میشود، افزود: در این پویش، علاوه بر تولید محتوای آموزشی و پیشگیرانه در فضای مجازی و حقیقی، مسابقات کتابخوانی و نقاشی برای کودکان برگزار میشود؛ همچنین، والدین میتوانند در آزمونهای آنلاین و آزمونهای فرزندپروری شرکت کنند و سطح آگاهی خود را درباره فضای مجازی بسنجند.
جاویدپور تأکید کرد: این پویش بهصورت هماهنگ با دستگاههای مختلف ازجمله شورای فضای مجازی استان سمنان، شهرداری، صداوسیما و بسیج رسانههای استانی و … برگزار میشود؛ بهویژه رسانههای اجتماعی نقش مهمی در آگاهیبخشی و تسهیل در اجرای این پویش خواهند داشت.
وی بیان کرد: امیدواریم که با حمایت خانوادهها و جامعه، این پویش به هدف خود که همان صیانت از کودکان در فضای مجازی است، دست یابد و فضای سایبری برای نسل آینده کشور امنتر و ایمنتر شود.
رئیس پلیس فتای استان سمنان با اشاره به وجود سیمکارتهای ویژه کودکان، گفت: زیرساختهای خوبی برای حمایت از کودکان در کشور فراهم شده است، اما متأسفانه در زمینه اجرا و استفاده از این زیرساختها هنوز مشکلاتی وجود دارد؛ یکی از این موارد، سیمکارتهای مخصوص کودکان است که اگرچه طراحی شده، اما در عمل استفاده نمیشود. این عدم استفاده بیشتر به رفتار خانوادهها و عدم آگاهی آنها از مزایای این سیستمها برمیگردد.
برچسب های :