معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: «طلای سبز» تولیدی در این استان بهصورت فلهای فروخته میشود و صنایع تکمیلی زیره در سمنان وجود ندارد.
لطفالله رضایی، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با توجه به کمآبیهایی که در استان سمنان وجود دارد، حمایت از الگوی کشت کمآب یکی از موضوعات مدنظر است که باید بهطور ویژه به آن توجه شود.
وی با بیان اینکه یکی از این حمایتها توسعه کشت گیاهان دارویی است، خاطرنشان کرد: سطح کشت گیاهان دارویی در استان سمنان، سه هزار و ۶۰۰ هکتار است که از این مقدار، حدود یک هزار هکتار زیره سبز، ۵۰۴ هکتار زعفران و ۳۳۰ هکتار گل محمدی با تولید بیش از پنج هزار و ۵۰۰ تن است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان افزود: افزایش سطح زیر کشت گیاهان دارویی در استان عمدتاً مربوط به مراتع و اراضی دیمی است که اکثراً در مناطق پربارش استان هستند.
رضایی گفت: کشت گل محمدی، زیره سیاه، گل گاوزبان، زرشک، رازیانه و آویشن کوهی در اراضی شیبدار انجام میشود.
وی افزود: منابع آبی و بازده اقتصادی ناچیز برخی از محصولات در این شرایط موجب شده تا گیاهانی که مقاوم به شرایط کمآبی بوده و دارای ارزش اقتصادی بالایی هستند در این استان کشت شود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان افزود: زیره سبز با کمترین نیاز آبی یکی از مهمترین انواع گیاهان دارویی کشور بوده که به سبب اهمیت و خواص دارویی و درمانی و نقش آن در ارزآوری بهعنوان «طلای سبز» شناخته شده است.
رضایی گفت: زیره سبز برابر آفات مقاوم بوده و شرایط اقلیمی استان سمنان، نیاز اندک زیره به آب، دوره رشد کوتاه خواص دارویی و درمانی و ایجاد تعادل زمانی فعالیت کشاورزان و ماشینآلات از مهمترین عوامل رغبت کشاورزان استان به کشت این محصول است.
وی افزود: نبود صنایع فرآوری و بستهبندی این محصول سبب شده این محصول بهصورت فله در بازارهای خارج از استان به فروش برسد.
برچسب های :
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط پایگاه خبری صبح بخیر نیوز در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.