نظارت بر سلامت محصولات گیاهی تقویت میشود
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: نظارت بر تولید و ارتقای سلامت محصولات گیاهی و شناسهدار آنها در واحدهای تولیدی انجام میشود.
لطفالله رضایی، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان اظهار کرد: ارتقای کیفی و کمی همه محصولات سبزی و صیفی گلخانهای و کنترل کیفیت این محصولات از مبدأ تولید تا عرضه به بازارهای داخلی امری ضروری است.
وی گفت: سلامت محصولات کشاورزی در زنجیره مزرعه تا سفره نهتنها به سلامت جامع بلکه به تجارت جهانی گرهخورده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان تصریح کرد: ممکن است مخاطراتی در این زنجیره در هر مرحله از تولید تا برداشت به وجود آید؛ بنابراین مدیریت و نظارت مناسب در سرتاسر زنجیره تولید تا عرضه و مصرف یک امر ضروری است.
رضایی افزود: این مسأله نهتنها برای سلامت عمومی و زندگی مردم اهمیت زیادی دارد؛ بلکه در توسعه اقتصادی و پویایی اجتماعی نقش مهمی را ایفا میکند و علاوه سلامت غذایی در نشان دادن تصویر یک کشور در سطح ملی و بینالمللی نیز از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی خاطرنشان کرد: تغییر جهت رویکرد تولیدکنندگان کشاورزی از محصول محوری به سمت بازارمحوری سبب افزایش تبادل اطلاعات میان اجزای زنجیره تولید و تأمین محصولات کشاورزی شده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: افزایش آگاهی مصرفکنندگان از وضعیت باقیمانده آفتکشها، کودهای شیمیایی، ترکیبات هورمونی، مواد نگهدارنده، فلزات سنگین و دیگر آلایندههایی که ممکن است سلامت جامعه را مورد تهدید قرار دهد، دولتها را بر آن داشته است تا ارتقای سلامت محصولات تولیدی و به حداقل رساندن آلودگیهای احتمالی در فرآیند تولید را اجرایی کنند.
رضایی اضافه کرد: لازمه تولید محصول سالم، نگرش منطقی به وضع ابزارها و امکانات موجود و موردنیاز و تدوین نقشه راه برای رسیدن به هدف ترسیمشده متناسب با زمان و الزامات موجود بوده و اگرچه در مرحله اول شناسه دار کردن محصولات کشاورزی در تمامی عرصههای تولیدی و بازارهای مصرف اعم از داخلی و بینالمللی مدنظر قرار میگیرد اما تولید منطبق بر استانداردهای ملی و بینالمللی از نظر سلامت انسان حیوانات گیاهان و محیطزیست ملاک عمل خواهد بود.
وی تصریح کرد: ازاینرو، دستورالعمل نظارت بر تولید و ارتقای سلامت محصولات گیاهی با هدف شناسهدار محصولات گیاهی در واحدهای تولیدی و نظارت بر واحدهای تولیدی محصولات گیاهی و نظارت بر سلامت محصولات گیاهی با هدف حفظ سلامت مصرفکننده داخلی و حفظ بازارهای بینالمللی تدوین و ابلاغ شد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: بر اساس این دستورالعمل، ثبت اطلاعات فرایند کاشت تا برداشت محصولات کلیه واحدهای گلخانهای در سامانه ساتنای سازمان نظاممهندسی کشاورزی و منابع طبیعی لازم است.
انتهای پیام/