معاون فنی اداره کل منابع طبیعی سمنان با تأکید بر اهمیت بهرهگیری از شیوههای علمی، کارشناسی و تجربی در حفظ خاک، از اجرای طرح مرتعداری تلفیقی بهعنوان راهکاری مؤثر در بهبود پوشش گیاهی، ساختار خاک و مدیریت منابع آب نام برد.
یه گزارش صبح بخیر نیوز، علی ترابی، معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان، در مراسم روز مرتع که صبح پنجشنبه در منطقه رسم رودبار مهدیشهر برگزار شد، اظهار داشت: خاک این استان تنها با بهکارگیری شیوههای علمی، کارشناسی و تجربی قابل حفاظت است.
وی با اشاره به نقش کلیدی مدیریت صحیح چرا و اجرای عملیات اصلاح و احیای مراتع در حفظ منابع طبیعی، افزود: این اقدامات علاوه بر بهبود پوشش گیاهی، موجب افزایش حاصلخیزی خاک نیز میشود.
ترابی در ادامه با تأکید بر مشارکت موثر مرتعداران و عشایر در جلوگیری از تخریب مراتع، از طرح “مرتعداری تلفیقی” بهعنوان مدلی موفق برای حفظ پوشش گیاهی، ساختار خاک و منابع آب یاد کرد و گفت: این طرح به پایداری محیط زیست و ارتقاء رفاه اجتماعی و اقتصادی جوامع محلی کمک میکند.
وی بهرهگیری از دانش بومی و تجربیات محلی را در پیشبرد این اهداف ضروری دانست و خاطرنشان کرد: پوشش گیاهی متراکم در منطقه مهدیشهر در بارندگیهای اخیر، نقش مهمی در مهار سیلابها داشته و فقدان این پوشش میتواند مخاطرات جدی به دنبال داشته باشد.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی سمنان در پایان تأکید کرد: حفظ عرصههای مرتعی و پوشش گیاهی وظیفهای همگانی است و نباید از اهمیت آن در حفظ خاک، آب و زندگی غافل شد.
Post Views:۲
برچسب های :
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط پایگاه خبری صبح بخیر نیوز در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.