به گزارش صبح بخیر نیوز، حمید ظهرابی، معاون رئیس سازمان محیطزیست کشور پیش از ظهر امروز در کارگاه تخصصی «معیشتهای جایگزین پایدار در ذخیرهگاههای زیستکره ایران» که در سالن جلسات پارمیدای شاهرود برگزار شد، با اشاره به اهمیت توجه جهانی به تنوع زیستی، شاهرود را نمونهای از موفقیت در حفظ زیستبومهای متنوع دانست و گفت: این منطقه بهحق «قاره کوچک» ایران نام گرفته و از بیابان تا جنگلهای هیرکانی، کوه، دشت و تنوع فرهنگی غنی، گنجینهای ارزشمند در کشور و حتی جهان بهشمار میرود.
وی با گرامیداشت روز جهانی تنوع زیستی و شعار امسال آن با عنوان «همسویی با طبیعت و توسعه زیستی»، بر اهمیت مدیریت ذخیرهگاههای زیستکره تأکید کرد و افزود: مدل ذخیرهگاههای زیستکره اگر بهدرستی اجرا شود، میتواند تحولی جدی در مسیر توسعه پایدار با محوریت مشارکت مردمی ایجاد کند.
ظهرابی با بیان اینکه ایران از پیشگامان ثبت ذخیرهگاههای زیستکره بوده است، اظهار کرد: در دهه ۵۰ شمسی ۹ ذخیرهگاه زیستکره در کشور شناسایی و ثبت شد، اما همچنان فاقد قوانین خاص و جامع هستند که این یک خلأ بزرگ در ساختار حفاظت از محیطزیست به شمار میرود.
معاون رئیس سازمان محیطزیست ادامه داد: اگرچه نبود قوانین اختصاصی برای ذخیرهگاههای زیستکره در سایر کشورها نیز دیده میشود، اما در ایران به دلیل ساختارهای پیچیده مدیریتی و بخشینگری شدید، این خلا بیش از پیش احساس میشود. لذا تدوین آییننامه توسط کمیته ملی در دستور کار قرار گرفته و پس از آن، پیگیری برای تبدیل آن به لایحه و تصویب در مجلس آغاز خواهد شد.
وی همچنین در بخش دیگری از سخنانش به پروژه نجات گونه در حال انقراض «میشمرغ» اشاره کرد و گفت: در حال حاضر تعداد این پرنده به کمتر از ۲۰ قطعه رسیده است، اما با همکاری دانشگاه شهید بهشتی، اقدامات مؤثری برای حفاظت از زیستگاه آن در سال جاری انجام شده است.
ظهرابی افزود: فعالیتهای مربوط به حفاظت خارج از زیستگاه نیز آغاز شده و در مرکز پرورش و اصلاح، هماکنون سه قطعه جوجه میشمرغ نگهداری میشوند. این اقدامات در راستای ایجاد جمعیت پشتیبان و بهرهگیری از دانش بومی در حال گسترش است و نتایج خوبی را نیز به همراه داشته است.