رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان عنوان کرد:
رشد۵۲ درصدی اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای و ۳۸ درصدی اعتبارات هزینه ای بودجه ۱۴۰۲ استان
در روزهای فرخنده دهه فجر فرصتی دست داد تا با ریاست محترم سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان جناب آقای دکتر مالکی درخصوص لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ کشور و اقدامات انجام گرفته در راستای اهداف بلند دولت سیزدهم به گفتگو بنشینیم؛ در آستانه چهل و چهارمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، رئیس محترم سازمان مدیریت […]
در روزهای فرخنده دهه فجر فرصتی دست داد تا با ریاست محترم سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان جناب آقای دکتر مالکی درخصوص لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ کشور و اقدامات انجام گرفته در راستای اهداف بلند دولت سیزدهم به گفتگو بنشینیم؛
در آستانه چهل و چهارمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، رئیس محترم سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان سمنان جناب آقای مالکی، به تشریح گزارشی از ویژگی های لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ کشور و همچنین مهمترین اقدامات و دستاوردهای دولت محترم سیزدهم در حوزه عمرانی و اقتصادی پرداخت.
دکتر نادر مالکی اظهار کرد: توجه به پیشرفت اقتصادی توأم با عدالت، امنیت غذایی و بهبود معیشت مردم، اصلاح ساختار بودجه، ایجاد شفافیت در درآمدها و هزینهها، جلب سرمایه عمومی و خصوصی برای طرحهای نیمهتمام، اصلاح الگوی کشت، موضوعات مرتبط با آب و خشکسالی؛ توجه به طرحهای مهم و اثرگذار اقتصادی؛ رعایت آمایش سرزمین و توجه به خانواده و بانوان از جمله موارد مهم سیاستهای کلی برنامه هفتم توسعه هستند که در لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ کشور در نظر گرفته شده است.
وی افزود: اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای استانی استان سمنان در لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور نسبت به مصوب سال گذشته ۵۲ درصد رشد داشته است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان سمنان عنوان کرد: اعتبارات هزینه ای استانی استان سمنان در لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور نسبت به مصوب سال گذشته ۳۸ درصد رشد داشته است.
وی گفت: با شروع دولت سیزدهم شاهد اقتصاد محور شدن بودجه ریزی در جهت تحقق رشد ۸ درصدی اقتصاد کشور بوده ایم.
دکتر مالکی عنوان کرد: از مهمترین اتفاقات خوب برای استان سمنان سفر ریاست محترم جمهور در ۱۳ آبان ماه ۱۴۰۰ به استان بوده که در این سفر پرخیر و برکت مجموعاً ۱۴۵ مصوبه (۴۶۹ ریز پروژه) با اعتباری بالغ بر ۱۴۳۷۹۲ میلیارد ریال به تصویب رسید.
وی تصریح کرد: از مجموع مصوبات فوق که مرتبط با ۲۵ نهاد و وزارتخانه می باشد، ۱۱۷ مصوبه با اعتباری بالغ بر ۳۴۴۴۵ میلیارد ریال مربوط به حوزه عمرانی و زیربنائی و ۲۸ مصوبه با اعتباری بالغ بر ۱۰۹۳۷۴ میلیارد ریال مربوط به حوزه اقتصادی می باشند.
حوزه عمرانی و زیربنائی:
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان سمنان افزود: از حیث تعداد مصوبات وزارت راه و شهرسازی با ۲۰ مصوبه، کمیته امداد امام خمینی(ره) با ۱۵ مصوبه، جهاد کشاورزی با ۱۳ مصوبه و وزارت نفت با ۱۱ مصوبه، بیشترین تعداد مصوبات را در استان دارا می باشند و همچنین از حیث اعتبار مصوبات، بانک مرکزی با ۱۰۳۴۶۰ میلیارد ریال، وزارت راه و شهرسازی با ۷۴۱۰ میلیارد ریال، جهاد کشاورزی با ۷۳۶۰ میلیارد ریال و وزارت نیرو با ۶۳۰۰ میلیارد ریال، بالاترین میزان تعهد را در سفر هیات محترم دولت به استان سمنان برعهده دارند.
وی بیان کرد: در سفر ریاست محترم جمهور به استان ضمن تاکید بر رعایت عدالت شهرستانی در توزیع اعتبارات، اولویت اصلی تکمیل و اتمام پروژه های عمرانی نیمه تمام و اولویت دار بوده است. از مهمترین مصوبات سفر در بخش های مختلف می توان به پروژه های ذیل اشاره نمود:
1. تکمیل تقاطع غیرهمسطح شهرک صنعتی سمنان
2. احداث راه اصلی گرمسار – سیمین دشت – فیروزکوه
3. احداث راه اصلی دامغان – فولاد محله
4. بهسازی راه اصلی سمنان – فیروزکوه
5. تکمیل تقاطع غیرهمسطح آرادان
6. باند دوم سرخه – سمنان
7. بهسازی راه اصلی بیارجمند – بردسکن
8. تکمیل محور دامغان – معلمان
9. تکمیل، بهسازی و تعریض محور شهمیرزاد – مهدیشهر (پیچ دربند و احداث تقاطع بیمارستان)
10. تکمیل راه اصلی میامی-جیلان – کلاته خیج
11. بهسازی راه اصلی شاهرود به آزاد شهر و احداث تقاطع غیر همسطح مجن
12. آبرسانی به گرمسار
13. ساختمان سد فینسک
14. علاج بخشی سد دامغان
15. ایجاد تاسیسات فاضلاب شهر شاهرود و مجن
16. ایجاد تاسیسات فاضلاب کالپوش
17. تامین آب شهر شاهرود از چشمه قطری
18. تکمیل فاز اول استادیوم ۱۵ هزار نفری شاهرود
19. مجموعه ورزشی جانبازان و معلولین سمنان
20. تکمیل سالن ورزشی البرز ذغال سنگ دامغان
21. توسعه بیمارستان امام حسین(ع) و تکمیل مرکز جامع سرطان شاهرود
22. تکمیل و تجهیز بیمارستان کوثر(سرطان) سمنان
23. تکمیل بیمارستان ۳۲ تختخوابی میامی
و …
دکتر مالکی گفت:تخصیص پرداختی به مصوبات عمرانی سفر تا مقطع کنونی در پنج مرحله به مبلغ ۱۹۰۰ میلیارد تومان می باشد. بیشترین تخصیص پرداختی مربوط به حوزه راه، کشاورزی، بهداشت و درمان و آب می باشد.
وی بیان کرد: همچنین در سال ۱۴۰۰ با پیگیری های به عمل آمده برای دو پروژه مهم استان شامل توسعه بیمارستان امیرالمومنین(ع) از ۱۱۰ تختخوابی به ۱۶۰ تختخوابی سمنان و بیمارستان ۱۰۰ تختخوابی دامغان مجوز ماده ۲۳ قانون الحاق (۲) اخذ گردید و هر دو پروژه در قانون بودجه سال ۱۴۰۱ دارای ردیف اعتباری مستقل می باشند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان سمنان تاکید کرد: خوشبختانه مصوبات عمرانی سفر به سرعت در حال اجرا بوده و مصداق بارز آن تخصیص های قابل توجهی است که به دستگاه های مرتبط در این خصوص پرداخت گردیده است.
وی افزود: تامین و تخصیص اعتبار از محل سفر ریاست محترم جمهور به استان موجب افتتاح و بهره برداری بیش از یکصد(۱۰۰) پروژه از مصوبات سفر در استان سمنان گردیده است که برخی از مهمترین آنها عبارتند از:
⏺ تکمیل بیمارستان ۳۲ تختخوابی میامی
⏺ تکمیل و تجهیز بیمارستان کوثر(بخش سوانح و سوختگی) سمنان
⏺ تکمیل بلوک زایمان مرکز آموزشی پژوهشی درمانی بهار شاهرود
⏺ تکمیل راه عباسآباد- کاهک
⏺ تکمیل اورژانس بیمارستان کوثر سمنان
⏺ تکمیل پروژه توسعه آمفی تئاتر مرکزی دانشگاه سمنان(مرکز همایش های بین المللی شهید حاج قاسم سلیمانی)
⏺ فاز اول تصفیه خانه فاضلاب شهرستان دامغان
⏺ تکمیل آمفی تئاتر دانشگاه گرمسار
⏺ قطعه (۱) از محور سمنان-فیروزکوه
⏺ و…
حوزه اقتصادی
دکتر مالکی بیان کرد: در حوزه مصوبات اقتصادی تاکنون بیش از ۲۱۳۴ میلیارد تومان تسهیلات از طریق بانک های عامل استان، کمیته امداد امام خمینی (ره)، بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) و برخی از دستگاه های اجرایی استان پرداخت گردیده که این موضوع باعث شده است تاکنون بیش از ۷۱ واحد تولیدی راکد در سطح استان سمنان مجدداً به چرخه تولید بازگردند.
وی اظهار کرد: اعطای حدود ۸۶۲ میلیارد تومان تسهیلات اشتغالزایی یارانه دار از محل منابع بند (الف) تبصره (۱۸) قانون بودجه به متقاضیان واحدهای صنعتی، گردشگری، کشاورزی و … در سال جاری پرداخت شده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان سمنان گفت: حمایت از (۲۳) طرح تولیدی بخش کشاورزی، صنعت و معدن و گردشگری در قالب طرح های اقتصاد مقاومتی استان در سال جاری صورت گرفته است.
وی عنوان کرد: (۲۷۶) سند توسعه اقتصادی و اشتغالزایی روستاهای هدف تا سال ۱۴۰۱ به منظور رونق اشتغال و تولید در روستاهای استان تدوین شده است.
دکتر مالکی بیان کرد: کاهش نرخ بیکاری از ۷.۲ درصد به ۶.۱ درصد در ابتدای سال ۱۴۰۱ می باشد.
وی خاطر نشان کرد: علاوه بر ۱۴۵ مصوبه عمرانی و اقتصادی در سفر، تعداد ۲۳ وعده(دستور ویژه) نیز مصوب شد که می توان به مواردی از قبیل: احیای ظرفیت های معطل مانده شهرک های صنعتی و جلوگیری از تعطیلی کارگاه ها و واحدهای صنعتی و تملک آنها توسط بانک ها به دلیل بدهی های بانکی و … اشاره نمود که تحقق آنها به طور جدی توسط وزارتخانه و سازمان های ذی ربط در دست پیگیری است.