راهاندازی نیروگاههای جدید در کشور برای تأمین برق صنایع
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: راهاندازی نیروگاههایی برای تأمین ۱۰ هزار مگاوات برق در کشور برنامهریزی و هدفگذاری شده است.
عباس علیآبادی، وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار کرد: تأمین آب و برق پایدار برای صنایع پیگیری میشود.
وی با اشاره به تشویق و ترغیب صنایع به امر سرمایهگذاری از حدود ۲ سال گذشته افزود: به واسطه مسؤولیتی که امروز دارم و مسؤولیتی که قبل از این داشتم، با کمک صنایع توسعه بسیار خوبی را طی ۲ سال اخیر در بخش برق و همچنین در سایر حوزهها داشتهایم.
وی افزود: چهار واحد نیروگاه گازی که امروز کلنگزنی آن را انجام دادیم، به سیکل ترکیبی تبدیل میشوند و مهمترین اتفاقی که میافتد این است که این واحدهایی که امروز کلنگ زنی شدند، بدون مصرف سوخت میتوانند نیاز صنایع کشور را تأمین کنند و این اتفاق مبارکی است و منابع مالی توسط صنعت تأمین خواهد شد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت بیان کرد: من فکر میکنم امروز روز مبارکی خواهد بود و صنایع میتوانند اطمینان داشته باشند که در یک برنامه جامع برق مورد نیازشان تأمین میشود و به زودی نیز نیروگاه فولادمبارکه را با ظرفیت ۳۰۰ مگاوات خواهیم داشت و بلافاصله نیروگاه المهدی را آماده کردهایم.
علیآبادی عنوان کرد: مهمترین اتفاق این است که همه تجهیزات ایرانی هستند؛ نیروگاه ایرانی را برای صنایع ایرانی به دست خود صنعت ایرانی و با سرمایهگذاری خود صنعت احداث میکنیم که افتخارآفرین است.
تنها در تابستان ناترازی برق داریم
وی با اشاره به وجود ناترازی در برق گفت: این ناترازی برای کشور هزینههایی را هم در بر دارد؛ البته این ناترازی به این معنا نیست که در تمام سال این ناترازی وجود دارد؛ بلکه تنها در تابستان ناترازی داریم و رشد صنعتی هم که اتفاق افتاده است و تقاضای بیشتری هم وجود دارد و برای تأمین این تقاضا باید اقدام کرد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: امسال چند واحد صنعتی جدید اضافه کردهایم و علاوه بر واحدهای صنعتی که در شهرکها دارند، ایجاد میشوند و بعداً گزارش آن داده میشود، اینجا ۲ واحد ۱۸۵ مگاواتی اضافه کردهایم و یک واحد ۳۰۰ مگاواتی در فولادمبارکه و همچنین ۲ واحد ۱۸۵ مگاواتی در المهدی اضافه میشود.
علیآبادی اضافه کرد: این برنامهریزی تا ۱۰ هزار مگاوات ادامه دارد و در مجموع نهایتاً به وضعیت پایداری برای صنایع خواهیم رسید.
وی عنوان کرد: برای هر یکهزار مگاوات حدود ۵۰۰ میلیون یورو سرمایهگذاری میشود که در مجموع برای ۱۰ هزار مگاوات حدود پنج میلیارد یورو سرمایهگذاری صورت میگیرد که توسط صنعت انجام خواهد شد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه صادرات و واردات دو اهرم برای مصرف و تولید هستند که این سیاست برای وزارت صمت به صورت جدی برای تنظیم بازار دنبال میشود، تصریح کرد: تنها نگرانی که وجود دارد تأمین ارز مورد نیاز برای واردات است؛ چراکه در تولید ارز بسیار کمتری مصرف میشود و بیشتر ریال استفاده میکنیم؛ اما امیدواریم با توسعه صنعتی مبتنی بر صادرات این موضوع جبران شود.
چه خبر از خودروهای برقی؟
علیآبادی گفت: بزرگترین کاری که ما دنبال آن هستیم، اوج آن در خودروهای برقی است که سوخت مصرف نمیکنند و البته انرژی مصرف میکنند که انرژی آنها را میتوانیم از نیروگاههای خورشیدی و بادی و نیروگاههای حرارتی با راندمان خیلی بالا در سیکل ترکیبی تأمین کنیم؛ این یک راهبرد کلی است، اما برای اینکه بتوانیم برای خودروهای بنزینی هم افزایش راندمان داشته باشیم، برنامه اساسی داریم و اتفاقاتی در حال حاضر افتاده که در خودروهای جدید این را نشان میدهد.
وی درباره کمبود آب موردنیاز صنایع کشور بیان کرد: موضوعی که باید برای استانهایی مثل سمنان دنبال شود، این است که بهرهوری را در مصرف آب بالا ببریم. یکی از کارهایی که صنایع آماده هستند انجام دهند، این است که ما آمادهایم در افزایش بهرهوری در مصرف آب در حوزه کشاورزی که بیشترین سهم آب در آنجاست، مشارکت کنیم و بعد بتوانیم آب صرفهجویی شده را به صنایع اختصاص دهیم؛ ضمن اینکه به صورت اصولی هم باید با توجه به اینکه سمنان استانی صنعتی و کشاورزی است، تدریجاً سهم صنعت را بیشتر کنیم