نماینده ولی فقیه:
جهاددانشگاهی نیازهای واقعی را شناسایی و از آنها گرهگشایی کند
آیت الله مرتضی مطیعی در آستانه سالروز تاسیس جهاددانشگاهی در دیدار با رئیس و اعضای جهاددانشگاهی استان که در دفتر امام جمعه سمنان برگزار شد اظهار کرد: جهاددانشگاهی از آن نهادهایی است که کاشت، داشت و برداشت آن برای سالهای بعد از انقلاب است. وی با بیان اینکه جهاددانشگاهی مولود انقلاب اسلامی و برگرفته از […]
آیت الله مرتضی مطیعی در آستانه سالروز تاسیس جهاددانشگاهی در دیدار با رئیس و اعضای جهاددانشگاهی استان که در دفتر امام جمعه سمنان برگزار شد اظهار کرد: جهاددانشگاهی از آن نهادهایی است که کاشت، داشت و برداشت آن برای سالهای بعد از انقلاب است.
وی با بیان اینکه جهاددانشگاهی مولود انقلاب اسلامی و برگرفته از اندیشههای امام راحل است خاطرنشان کرد: برخی از دستگاه ها و نهادها در دوران طاغوت نیز وجود داشتند اما جهاددانشگاهی از آن نهادهایی است که همه اجزای آن در دوران بعد از انقلاب اسلامی شکل گرفته و این از خصوصیات منحصر بفرد و از افتخارات این نهاد انقلابی است.
وی با بیان اینکه جهاددانشگاهی منشاء خدمات زیادی بوده و در سالیان اخیر طرحها و پروژههای خوبی اجرایی کرده افزود: انتظار میرود که دولت جدید نیز نگاه ویژهای به جهاددانشگاهی و طرح های آن داشته باشد.
نماینده ولی فقیه در استان سمنان بر لزوم شناسایی مشکلات مبتلابه جامعه تاکید و خاطرنشان کرد: انتظار میرود که نهادهایی نظیر جهاددانشگاهی برای گرهگشایی از این مشکلات برنامهریزی کند.
امام جمعه سمنان با بیان اینکه جهاددانشگاهی استان سمنان طی چند سال اخیر پژوهشهای خوبی انجام داده ادامه داد: پژوهشگران جهاددانشگاهی مشکلات و نیازهای مردم را سنجیده و برای رفع آنها طرح ارائه دهند.
وی با بیان اینکه کم آبی یکی از مشکلات جدی امروز در کشور است افزود: انتظار می رود که پژوهش های نهادهای دانشگاهی و از جمله جهاددانشگاهی به این سمت سوق داده شود.
وی با اشاره به برخی از محصولات دانش بنیان جهاددانشگاهی استان سمنان تصریح کرد: برخی از این محصولات نظیر کود و یا مالچ معدنی تولید شده در استان متناسب با نیازهای امروز استان است که جای تقدیر دارد.
نماینده ولی فقیه در استان سمنان با تقدیر از تلاش های جهاددانشگاهی استان در راستای استفاده از ظرفیت دانشمندان و نخبگان ایرانی خارج از کشور گفت: ارتباط گیری جهاددانشگاهی استان با این نخبگان هم استانی در خارج از کشور یک اقدام شایسته است. باید برای استفاده بیشتر از ظرفیت این نخبگان خارجنشین که علاقمند به همکاری با مسوولان کشورند، برنامه ریزی بیشتری شود.
آیت الله مطیعی عملکرد جهاددانشگاهی استان سمنان را موفق ارزیابی و خاطرنشان کرد: انتظار میرود که دستگاههای اجرایی استان همکاری و همراهی بیشتری با این نهاد انقلابی داشته باشند.
وی از پیامبر اعظم(ص) و اهلبیت(س) به عنوان منشاء و معدن معارف نام برد و گفت: بسیاری از این معارف در قالب ادعیه و مناجاتها بیان شدند.
امام جمعه سمنان از صحیفه سجادیه به عنوان یکی از این معادن معرفتی نام برد و افزود: صحیفه سجادیه، آنگونه که شایسته بوده، به مردم شناسانده نشده است.
آیت الله مطیعی با بیان اینکه هر چه به این منابع فیض نزدیک تر شویم امکان پیشرفت بیشتری خواهیم داشت اظهار کرد: برخیها به اشتباه تصور می کنند که علوم را تنها میتوان از طریق منابع غربی دریافت کرد و این در حالیاست که اهل بیت مخزن، منبع فیض و معدن حقیقی علوم و معارف هستند.
وی با انتقاد از برخی خود کوچکبینیها در جامعه بر لزوم بهرهبرداری بهتر از منابع علمی و معرفتی دین مبین اسلام تاکید کرد و گفت: همین خود کوچکبینیها سبب شده کمتر به این معارف حقیقی توجه شود.
همچنین علی منصفیراد رئیس جهاددانشگاهی استان در این دیدار با ارائه گزارشی از عملکرد یک ساله جهاددانشگاهی استان اظهار کرد: ثبت اختراع چهار محصول دانش بنیان، تولید نمونههای آزمایشگاهی، اجرای ۱۵ طرح ملی افکارسنجی و ۲۰ نظرسنجی استانی، برپایی ۱۶ آزمون استخدامی، اخذ نمایندگی سه موسسه قرآنی بیتالاحزان، نورالمجتبی (ع) و ایمانور، ثبت دو شرکت دانشبنیان جهاددانشگاهی استان، ارائه آموزش های مهارتی به ۱۸ هزار نفر به فراگیران جهاددانشگاهی و سربازان وظیفه، راه اندازی مرکز مشاوره های عمومی با هدف کمک به کاهش طلاق و ازدیاد فرزندآوری، راه اندازی مرکز مشاوره اشتغال و کارآفرینی با همکاری ورزش و جوانان استان، تولید اولین کود ۷ جزئی دنیا، تولید اولین مالچ معدنی زیست سازگار با طبیعت، تولید ماده اولیه تاندون با همکاری دانشمند هم استانی مقیم خارج، تولید نمونه آزمایشگاهی یک نهاده دامی و…از جمله دستاوردها و اقدامات جهاددانشگاهی استان در یک سال جهادی گذشته بوده است.
وی از دستیابی به دانش فنی، ثبت اختراع و تولید نمونههای آزمایشگاهی چهار محصول دانشبنیان در یک سال اخیر در جهاد دانشگاهی استان خبر داد و افزود: نمونههای آزمایشگاهی همه این محصولات دانشبنیان تولید شده است.
وی با بیان اینکه عمده این محصولات متناسب با داشتههای معدنی استان تولید شده تصریح کرد: این محصولات از فراوری موادمعدنی تولید شدند که از مزیت های نسبی استان بوده و به فراوانی در استان یافت می شوند.
منصفی راد با بیان اینکه خام فروشی مواد معدنی از معضلات جدی در کشور و استان است گفت: در سه محصول تولیدی جدید جهاددانشگاهی از بیش از ۱۰ ماده معدنی موجود در استان استفاده شده است.
رئیس جهاددانشگاهی استان با گرامیداشت ۱۶ مردادماه سالروز تاسیس جهاددانشگاهی از حمایتهای مسوولان ارشد استانی و خصوصاً نماینده ولی فقیه در استان و استاندار سمنان تقدیر کرد.
وی از اعتمادهای رهبری معظم انقلاب به عنوان بزرگترین سرمایه جهاددانشگاهی نام برد و اظهارکرد: اعتماد و حمایتهای مقام معظم رهبری از جهاددانشگاهی، وظیفه همه ما به عنوان اعضای این نهاد انقلابی را سنگینتر میکند.