برنامه سازمان منابع طبیعی برای پایش تصویری ۳۰۰ هزار هکتار اراضی ملی
مدیرکل حفاظت و حمایت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری گفت: کنترل و پایش تصویری بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار هکتار از اراضی ملی با اولویت نقاط بحرانی از لحاظ آتشسوزی در طرحی پنج ساله هدفگذاری شد.
حمید رضا قنبری افزود: نصب ۶۰ دوربین پایش تصویری با قابلیت چرخش ۳۶۰ درجه و بُرد بین ۴۰ تا ۵۰ کیلومتر در مرحله نخست اجرای طرح پایش برخط اراضی ملی برنامهریزی شده است.
وی ادامه داد: برای اجرای مرحله نخست طرح پایش بر خط ۶۰۰ میلیارد ریال هزینه و با پیمانکار قرارداد امضا شد و پیشبینی میشود از ماه آینده احداث سایت و نصب تجهیزات و دوربین آغاز میشود.
مدیرکل حفاظت و حمایت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری گفت: سهم استان سمنان از پایش برخط اراضی ملی ۱۰ دوربین پیشرفته است.
وی با بیان اینکه صدور استعلامها در زمینههای مختلف از جمله واگذاری زمین و فعالیت معادن به طور برخط و سامانهای نقشی مهم در کاهش تخلفها و سوء استفادهها دارد، گفت: استعلامهای مربوط به فعالیت معادن از سوی منابع طبیعی حداکثر طی مدت ۲ ماه و بر بستر سامانه ویژه صادر میشود که نقشی مهم در شفافسازی در این حوزه دارد.
مدیرکل حفاظت و حمایت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری گفت: حفاظت از منابعطبیعی با تقویت مشارکت مردمی محقق میشود و انتظار میرود آحاد جامعه در این زمینه همراهی کنند.
معدن بوکسیت شاهرود تخلفی در حوزه منابع طبیعی ندارد
وی اضافه کرد: بخشی از معدن بوکسیت شاهوار دارای مجوز است و فعالیت آن نیز طبق مجوز انجام میشود و طبق بررسیهای کارشناسان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری، مشکل و تخلفی در زمینه احیا و بازسازی در این قسمت وجود ندارد و معدن مطابق مجوز روند بازسازی را نیز اجرایی کرده است، اما بخشی از فعالیت معدنی دچار تنشهای اجتماعی است که دستگاههای نظارتی وارد شدند.
قنبری تاکید کرد: توسعه در هر منطقه باید با کمترین آسیب و تخریب به منابع طبیعی همراه باشد و طی سالهای گذشته به دلیل توجه و نگاه کلان به اهمیت حفظ محیط زیست و منابع طبیعی، تخریبها کمتر شد و توجه به بازسازی و احیا اراضی در نواحی دارای فعالیت معدنی افزایش یافته است.
استان سمنان با مساحت نزدیک به ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع یکی از پهناورترین استانهای کشور ایران است که با پنج و ۹ دهم درصد مساحت کل کشور، از این نظر هفتمین استان ایران محسوب میشود.
از ۹ و هفت دهم میلیون هکتار وسعت استان سمنان، ۵۵ درصد نواحی بیابان و خشک، ۳۸.۵ درصد مراتع، ۲ درصد اراضی کشاورزی و ۳.۶ درصد جنگل است.