بررسی نقش تشکلهای محیط زیست در آگاهیبخشی عمومی
اعضای تشکلها و خانههای محیط زیست غرب استان سمنان در نشستی با معاون آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست درباره راهکارهای افزایش مشارکت و آموزش تشکلهای مردمی بحث و تبادل نظر کردند.
سرپرست معاون آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست شامگاه یکشنبه در این نشست با بیان اینکه شاخص تعالی و رشد هر جامعه به میزان توجه مردم جامعه به مسایل محیط زیستی بستگی دارد، گفت: مردم سمنان در بحث محیط زیست یکی از استانهای آگاه هستند و این مهم کمک شایانی به محیط زیست میکند.
هادی کیادلیری با اشاره به اهمیت اولویتبندی مشکلات محیط زیست افزود: در همه جای دنیا مسایل محیط زیست اهمیت زیادی دارد و اهمیت این موضوع در ایران با توجه شرایط خاص جغرافیایی دوچندان است، چرا که ۹۳ درصد کشورمان را ناحیههای خشک و نیم خشک تشکیل میدهد.
وی ادامه داد: ایران در مسیر توسعه قرار دارد و از منابع، بیرویه و بیقاعده استفاده میشود.
سرپرست معاون آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست اضافه کرد: برای پیشگیری این مسایل باید ابتدا روی منابع ارزشگذاری و هزینهها هر طرح مشخص شود.
وی ادامه داد: سازمان محیط زیست ۹۲ درصد این ارزشگذاری را انجام داده و تا پایان سال ۱۴۰۴، این مهم کامل خواهد شد.
این مسوول گفت: برای درمان مسایل موجود باید از فناوری و سیاستگذاری فراگیر و در راستای توسعه درست استفاده شود.
کیادلیری اضافه کرد: وظیفه تشکلها توزیع آگاهی به مردم است و برای یادآوری فرهنگ و داشتهها از تولید محتوا و توزیع محتوا استفاده میکنیم؛ آگاهی شروع مسوولیتپذیری است.
به گفته وی، سازمان حفاظت محیطزیست از سوی مردم صحبت میکند و درمان مشکلات این سازمان هم همگانی است.
تشکلها میتوانند خیلی به ما کمک کنند
مدیرکل حفاظت محیطزیست سمنان هم گفت: سمنان با ۱۹ درصد، بیشترین مناطق حفاظت شده محیط زیست را دارد.
سعید یوسفپور با اشاره به اهمیت منطقههای حفاظتی ادارهکل محیطزیست استان سمنان افزود: این استان با کمبود محیطبان مواجه است.
وی با اشاره به ۲ رویکرد در مشارکت در حفاظت و حفاظت در مشارکت گفت: در استان رویکرد مشارکت در حفاظتی استفاده میشود و نمونه آن مشارکت حفاظتی در حال اجرای یوزکنام است.
مدیرکل حفاظت محیطزیست سمنان خاطر نشان کرد: تشکلها یارگیر خوبی برای این اداره کل هستند و به طور حتم از آنها به بهترین نحو کمک گرفته میشود.
پارک ملی، آثار ملی و طبیعی، پناهگاه حیات وحش و منطقه حفاظت شده، مناطق چهارگانه تحت مدیریت حفاظت محیط زیست به شمار میرود و استان سمنان به جز اثر ملی و طبیعی، از تنوع زیستی دیگر مناطق چهارگانه برخوردار است.
۲ و سه دهم میلیون هکتار مناطق حفاظت شده، ۲ پارک ملی کویر گرمسار و پارک توران یا خارتوران شاهرود، و ۲ ذخیره گاه حفاظت شده حیات وحش مهم دنیا در استان سمنان قرار دارد و هم چنین استان سمنان منطقه های حفاظت شده در محدوده جنگل ابر و پرور و منطقه شکارممنوع دارد.
منطقه توران یا خارتوران یکی از سه منطقه حفاظت شده ایران با مساحت یک میلیون و ۴۷۰ هزار هکتار، خاستگاه زیست یوزپلنگ ایرانی به شمار میرود که در شاهرود در شرق استان سمنان قرار دارد.
استان سمنان سه پارک شامل پارک ملی کویر واقع در گرمسار، پارک ملی توران واقع در شاهرود و پارک ملی صیدوا در مهدیشهر، ۲ پناهگاه حیات وحش در خوش ییلاق و توران و ۲ منطقه حفاظت شده در پرور شهرستان مهدیشهر و توران در شاهرود، پنج منطقه شکارممنوع و ۲ پناهگاه حیات در خوشییلاق و توران شاهرود دارد.
چاه شیرین در جنوب سمنان، منطقه شکارممنوع خُنار مشترک بین گرمسار و سرخه، منطقه شکارممنوع طالو و شیربند در شمال شرق دامغان، منطقه سفیدکوه و آرسک در شمال غرب دامغان و منطقه شکارممنوع تپال در شمال غرب شاهرود، جزو پنج منطقه شکارممنوع در استان سمنان به شمار میروند.