مدیر جهاد کشاورزی شاهرود گفت: برداشت ۱۸۰ تن خرما از ۸۳ هکتار نخلستان بارور روستای طرود در این شهرستان برآورد شد.
حمید آقابیکی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: برداشت محصول خرما از اوایل شهریور در منطقه آغاز شد و تا اواخر مهرماه از سطح زیر کشت ۸۳ و ۲ دهم هکتار ادامه دارد.
وی با اشاره به اینکه سطح زیر کشت خرما در این شهرستان ۱۱۰ هکتار است، ابراز کرد: ۲۶ و هشت دهم هکتار از نخلستان های شاهرود نهال است که در سال های آینده بارور میشود.
وی به پیش بینی برداشت ۱۸۰ تن از این محصول اشاره کرد و گفت: ۸۵ درصد محصول تولیدی تازهخوری و بقیه به صورت خرمای خشک و شیره خرما استفاده میشود.
وی با اشاره به اینکه خرمای تولیدی در بازار داخل استان سمنان و استانهای همجوار عرضه میشود، اظهار کرد: مهمترین ارقام خرما در این منطقه کبکاب، زاهدی، شاهانی، مضافتی، برهی، مجول، پیارم و محلی است و رقم غالب کبکاب میباشد.
مدیر جهاد کشاورزی شاهرود ادامه داد: از مهمترین عوامل افزایش تولید خرما در نخلستانهای این شهرستان میتوان به ترویج و توسعه کشت نهالهای گواهی شده، کشت بافتی، ارقام جدید تجاری و بازارپسند نظیر خرمای پیارم و مجول، مدیریت آفتها، بیماریها و تغذیه باغها و برگزاری کارگاه های آموزشی اشاره کرد.
وی یادآور شد: با توجه به سازگاری خرما و وجود قنات در منطقه، علاوه بر توسعه باغهای خرما، توجه به افزایش ضریب مکانیزاسیون به ویژه در مرحله برداشت و توسعه صنایع فرآوری و بستهبندی این محصول لازم و ضروری است.
شهرستان شاهرود در شرق استان سمنان دارای ۳۰ هزار هکتار زمینهای کشاورزی است که از این میزان ۲۲ هزار و ۵۰۰ هکتار آن باغ میباشد.
۱۹۸ هزار هکتار از وسعت زمینهای استان سمنان را اراضی کشاورزی تشکیل میدهد که از این وسعت ۵۴ هزار هکتار باغ، ۱۱۰ هزار هکتار زراعت و بقیه در مرحله آیش است و حدود ۴۵ هزار بهرهبردار در بخش کشاورزی فعالیت دارند.
برچسب های :
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط پایگاه خبری صبح بخیر نیوز در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.