بانک اطلاعات آب و خاک سمنان تهیه شد
مدیر امور آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان از گردآوری و تهیه بانک اطلاعاتی آب و خاک استان سمنان در محیط GIS خبر داد.
حسین شاهینی، مدیر امور آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان اظهار کرد: آب و خاک بهعنوان منابع و عناصر اصلی و اولیه تولید در بخش کشاورزی مستلزم مدیریت بهرهبرداری صحیح و اصولی بوده و تحقق این امر و استفاده بهینه و پایدار از منابع موجود نیازمند جمعآوری آمار و اطلاعات دقیق و کامل از این منابع، اقدامات انجامشده در این راستا و برنامهریزی مناسب است.
وی خاطرنشان کرد: استان سمنان یکی از پهناورترین استانهای کشور است که به دلیل شرایط جغرافیایی و گسترگی و پراکندگی منابع آب و خاک موجود با جمعآوری، ذخیرهسازی و نگهداری از اطلاعات مرتبط با آنها، نیازمند در اختیار داشتن بانک جامع و کاملی از مجموعه دادههای موجود است.
مدیر امور آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان افزود: بانک اطلاعاتی بهعنوان مجموعهای از دادههای سازماندهیشده، امکان دسترسی آسانتر، مدیریت و بهروزرسانی دادهها را فراهم و توانایی سازماندهی، پردازش و مدیریت اطلاعات را به شکل ساختاریافته و کنترلشده به همراه دارد.
شاهینی به برخی از مزایای استفاده از بانک اطلاعاتی اشاره کرد و گفت: گزارشگیری، پشتیبانی از چند کاربره بودن، قابل حمل و انعطافپذیر بودن است.
وی افزود: سیستم اطلاعات جغرافیایی با مجموعهای قوی از امکانات و قابلیتها، اخذ و ذخیرهسازی و سپس تحلیل و پردازش دادهها و نیز قابلیتهای کلی میتواند در تهیه بانک اطلاعاتی مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
مدیر امور آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان از قابلیت جمعآوری، ذخیره، بازیابی و تجزیه و تحلیل اطلاعات با حجم بالا، مکانیابی بسیار دقیق برای انجام پروژههای مختلف، ابزاری برای تحلیل فضایی، توانایی انجام محاسبات ریاضی مانند محاسبه مساحت و محیط عناصر مشخصشده، برخورداری از دقت و سرعت عمل بالا در مرتبط سازی دادهها، قابلیت ردیابی و بررسی تغییرات مکانهای جغرافیایی در طول زمان، امکان تجزیه و تحلیل اطلاعات جغرافیایی تولیدشده به شکل نقشه و امکان بررسی و محاسبه چندین لایه اطلاعاتی بهصورت همزمان برخی از قابلیتهای سیستم GIS است.
شاهینی گفت: با توجه به قابلیتهای سیستم مذکور و اهمیت موضوع، تهیه بانک اطلاعاتی جامع طرحهای آب و خاک در محیط GIS از سال ۱۳۹۴ از سوی مدیریت آب و خاک و امور فنی، مهندسی و زیربنایی سازمان جهاد کشاورزی پیگیری شده و تاکنون بخشی از طرحهای اجراشده در محیط مذکور پیادهسازی شده و مابقی آن در دستور کار این مدیریت است.
وی ابراز امیدواری کرد تا با تهیه بانک اطلاعاتی جامع توصیفی و مکانی منابع آب و خاک استان و طرحهای آب و خاک اجراشده از سنوات قبل تاکنون در محیط GIS، بستر مناسبی برای تهیه و گردآوری انواع گزارشها و تحلیلها و محاسبات و دستیابی به سایر اهداف روی طرحهای اجراشده در این حوزه فراهم شود.
مدیر امور آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: برنامهریزی جامع مبنی بر مدیریت اصولی از منابع آب و خاک بهعنوان عناصر اصلی تولید در بخش کشاورزی، پتانسیلیابی با هدف اجرای طرحهای آتی آب و خاک، افزایش بهرهوری، استفاده مناسب و صحیح از اعتبارات دولتی و سرمایهگذاری بخش خصوصی در امور زیر بنایی، شناسایی چالشها و مشکلات موجود و ارائه برنامهها و اقدامات کارشناسی مناسب برای رفع چالشها با تهیه و تدوین بانک اطلاعاتی در محیط GIS محقق میشود.