فرماندار سمنان:
انتقال بین حوضهای برای رفع مشکل کمآبی ضروری است
فرماندار سمنان گفت: این شهرستان با ۳۴۰ لیتر بر ثانیه کمبود آب مواجه است و انتقال آب از حوضهای دیگر به سمنان برای رفع این کمبود ضروری بهنظر میرسد.
مهدی صمیمیان روز چهارشنبه افزود: نیاز آبی شهر سمنان در اوج مصرف روزانه یکهزار و ۵۰ لیتر بر ثانیه است، اما فقط ۷۱۰ لیتر در ثانیه از منابع مختلف تامین میشود و در دسترس است.
فرماندار سمنان با اشاره به رایزنیهای اخیر محمدجواد کولیوند استاندار سمنان برای رفع مشکل کمآبی با راهکار انتقال بین حوضهای تصریح کرد: برای انتقال آب از حوضه خلیج فارس و دریای عمان مذاکراتی انجام شد؛ همپای این تلاشها، اجرای سد فینسک به عنوان راهکار میانمدت برای تامین آب نیز در دست پیگیری است.
فرماندار سمنان گفت: سند توسعه این شهرستان با اهداف میانمدت و برآورد سرمایهگذاری ۶۰ هزار میلیارد ریال با همراهی بخشهای مختلف تدوین و به دستگاههای اجرایی ابلاغ شد.
وی افزود: طبق رویکرد استاندار سمنان، سند توسعه برای هشت شهرستان استان با تکیه بر شناسایی نقاط ضعف و قوت، پیشنهادها و راهکارها با همراهی نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی، فرمانداران و سازمان مدیریت و برنامهریزی سمنان، تهیه، تدوین و به دستگاههای اجرایی ابلاغ شد.
صمیمیان بیان کرد: توسعه نیروگاههای خورشیدی با توجه به بهرهمندی از تعداد روزهای آفتابی طی سال از اولویتهای سمنان است و اکنون برای ایجاد یکهزار مگاوات نیروگاه خورشیدی متقاضی وجود دارد.
برخورداری از ظرفیت تولید یکسوم از تعهد ۲۴۰۰ مگاواتی برق خورشیدی
وی با اشاره به تعهد ایجاد ۲ هزار و ۴۰۰ مگاوات انرژی خورشیدی در استان، بیان کرد: شهرستان سمنان به دنبال تامین یکسوم تعهد برق از طریق احداث نیروگاههای خورشیدی با همراهی سرمایهگذاران بخش خصوصی است.
فرماندار سمنان گفت: این شهرستان برای توسعه نیروگاههای خورشیدی با کمبود زمین مواجه است و ادارهکل منابعطبیعی و آبخیزداری استان برای رفع این مساله، قول همراهی داده است.
وی افزود: توسعه گردشگردی و تقویت زیرساختهای شهرستان سمنان در بخشهای مختلف صنعتی، گردشگری و آموزش عالی منطبق با سند آمایش سرزمینی مورد توجه قرار دارد.
ظرفیت افزایش جذب دانشجوی خارجی تا ۱۰ هزار نفر
وی با بیان اینکه برای توسعه صنعت یکهزار هکتار زمین در منطقه ویژه اقتصادی سمنان تامین شد، اظهار کرد: این شهرستان در زمینه آموزش عالی اشباع شده و دارای بیش از سه هزار دانشجوی خارجی است که ظرفیت افزایش جمعیت دانشجوی خارجی تا بیش از ۱۰ هزار نفر دارد.
به گفته صمیمیان، شهرستان سمنان به دلیل برخورداری از موقعیت جغرافیایی راهبردی، ظرفیت ایجاد دهکده لجستیک و توسعه حمل و نقل دارد و این موضوع در سند آمایش کشور نیز پیشبینی شده است.
افزایش ۳۴۲ درصدی اقامت گردشگران نوروز در سمنان
فرماندار سمنان گفت: این شهرستان دارای ۱۳۰ اثر تاریخی ثبت شده در فهرست ملی است و نوروز ۱۴۰۴ اسکان گردشگر در سمنان افزایش ۳۴۲ درصدی داشت.
وی ابراز کرد: اقامت مسافران در این شهرستان از ۲۳ هزار نفر در نوروز ۱۴۰۳ به ۱۰۶ هزار نفر در نوروز ۱۴۰۴ رسید.
وی افزود: این شهرستان رتبه اول در بین شهرهای استان و رتبه سی و دوم را در بین یکهزار و ۳۰۰ شهر کشور به عنوان مقصدی جذاب برای گردشگران از آن خود کرد.
فرماندار سمنان تصریح کرد: بازدید از مراکز تاریخی و فرهنگی شهرستان سمنان نوروز ۱۴۰۴ به بیش از ۱۶۵ هزار نفر رسید که در مقایسه با سال گذشته افزایش ۸۵ درصدی داشت.
وی با اشاره به ظرفیت عبور ۲۰ میلیون مسافر از جادههای سمنان، تصریح کرد: جذب گردشگر و توسعه زیرساختهای گردشگری از چشماندازها برای توسعه این شهرستان است.
هشدار به مدیران در جذب اعتبارات ملی و عمومی
صمیمیان با ابراز گلایه از عملکرد برخی دستگاههای اجرایی در جذب اعتبارات ملی و عمومی، گفت: این گلایه به استاندار سمنان نیز منعکس شد.
وی ادامه داد: مجموع اعتبارات تملک و دارایی و مالیات بر ارزش افزوده استان سمنان کمتر از ۲۰ هزار میلیارد ریال است، اما اعتبار عمومی و ملی سال ۱۴۰۳ بیش از سه هزار بیلیون ریال بود که کمتر از یک درصد از سوی دستگاههای اجرایی استان در قالب طرح جذب شد.
فرماندار سمنان گفت: به مدیران دستگاههای اجرایی هشدار داده شد که در کمیته برنامهریزی ۱۴۰۴ باید برنامهریزی برای جذب اعتبار عمومی ارایه دهند و بر طبق عملکرد مدیران اعتبارات شهرستانی توزیع میشود.