آرزوی دیرینه مردم غرب استان سمنان در آستانه تحقق/ گرمساریها از آب آشامیدنی سالم برخوردار میشوند
فرآیند طرح آبرسانی به گرمسار و آرادان بر اساس آنچه مسؤولان ارشد استان سمنان میگویند روند رو به رشدی دارد و تا برآورده شدن آرزوی مردم این خطه از کویر برای برخورداری از آبی سالم و پایدار راهی نمانده است.
در دولت سیزدهم با تکیه بر اصل تأثیرگذاری، پروژههای مهمی در کشور تعریف شده است که از اهم آن میتوان به ۸۷ پروژه بزرگ آبرسانی شهری و بیش از ۱۰ هزار پروژه آبرسانی روستایی در روستاهای محروم کشور اشاره کرد.
تأمین آب پایدار و باکیفیت برای مصارف آشامیدنی و صنعت از مطالبات جدی و بهحق عموم مردم است که در محل و منطقه سکونتشان با این مشکل مواجه هستند؛ یکی از این مناطق شهرستانهای گرمسار و آرادان در غرب استان سمنان است که سالها مشکلاتی در این حوزه دارند.
تحقق آرزوی دیرینه مردم غرب استان سمنان نزدیک است
حسن خیرخواه، سرپرست معاونت طرح و توسعه شرکت آب منطقهای سمنان با بیان اینکه دولت سیزدهم به اجرای پروژههای نیمهتمام آب، اهتمام ویژه دارد، اظهار کرد: با تکمیل و بهرهبرداری از طرح آبرسانی به غرب استان سمنان، انتظار دیرینه مردم شهرستانهای گرمسار و آرادان و شهر ایوانکی در برخورداری از آب آشامیدنی سالم و پایدار محقق میشود.
وی با بیان اینکه در این راه حمایتهای استاندار سمنان، نماینده مردم شهرستانهای گرمسار و آرادان در مجلس شورای اسلامی و همچنین فرماندار شهرستان بسیار کمککننده بوده است، گفت: با حمایت و همراهی مسؤولان استانی و شهرستان گرمسار امروز شاهد اجرایی شدن مرحلهای دیگر از فرآیند طرح آبرسانی به گرمسار بوده و گام به گام به تحقق آرزوی دیرینه مردم غرب استان در حوزه آب نزدیکتر میشویم.
سرپرست معاونت طرح و توسعه شرکت آب منطقهای سمنان گفت: در راستای تحقق اهداف طرح آبرسانی به گرمسار، عملیات جوشکاری لولههای سایز ۸۰۰ میلیمتر خط انتقال از ابتدای مرز جغرافیایی استان مطابق برنامه زمانی از پیش اعلامشده آغاز شد.
وی گفت: فرآیند عملیات جوشکاری شامل حفاری محل لولهگذاری و ریسه کردن لولهها در مجاور کانال حفاریشده، همبند کردن دو سر لوله توسط نیروی فنی (فیترکار)، جوشکاری توسط جوشکاران متخصص با الکترودهای ویژه و سرانجام آزمایشهای اولتراسونیک و رادیوگرافی به منظور حصول اطمینان از سلامت و کارایی اتصال اجرا شده است.
سرپرست معاونت طرح و توسعه شرکت آب منطقهای سمنان گفت: با تکمیل و بهرهبرداری از طرح آبرسانی در محدوده استان سمنان، آب آشامیدنی و صنعت شهرستانهای گرمسار و آرادان و شهر ایوانکی به میزان ۲۱ میلیون مترمکعب در سال تأمین میشود.
خیرخواه با اشاره به مصوبه سفر رئیسجمهور به استان سمنان در مورد تأمین آب شهرستانهای گرمسار و آرادان گفت: تکمیل و بهرهبرداری از طرح آبرسانی به گرمسار در محدوده استان سمنان، طی سه قرارداد شامل «قرارداد احداث ساختمان و تأسیسات پیشتصفیه در ابتدای محدوده استان»، «قرارداد تولید، پوشش و حمل لولههای فولادی به قطر ۸۰۰ میلیمتر و طول ۸.۵ کیلومتر» و نهایتاً قرارداد لولهگذاری و بهرهبرداری از خط انتقال، عملیاتی میشود.
وی تصریح کرد: برای سرعت بخشیدن به مراحل کار، سعی شده است که سه قرارداد با رعایت زمانبندی مناسب، به صورت همزمان اجرایی شوند.
تفاهمنامه تأمین مالی طرح ملی آبرسانی به گرمسار منعقد شد
محسن عسکری، رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل شرکت آب منطقهای سمنان از انعقاد تفاهمنامه همکاری این شرکت با بانک صنعت و معدن در راستای تأمین مالی طرح ملی آبرسانی به گرمسار از محل اعتبارات ماده ۵۶ خبر داد.
وی اظهار کرد: یکی از مواد تأمین اعتبار طرحهای عمرانی استفاده از تسهیلات بانکی داخلی است و در طرح آبرسانی به گرمسار در یک سال گذشته با پیگیریهای انجامشده تلاش شد که از بانک صنعت و معدن اعتبار یکهزار میلیارد ریال اخذ شود.
وی با بیان اینکه این اعتبار در جهت تکمیل بخشی از پروژه طرح آبرسانی به گرمسار در محدوده استان سمنان هزینه میشود، گفت: از محل این اعتبارات احداث پیشتصفیه، خرید لوله فولادی و لولهگذاری خط انتقال آب به طول هشت کیلومتر انجام میشود.
رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل شرکت آب منطقهای سمنان گفت: این تسهیلات پس از صدور ضمانت سازمان برنامه و بودجه کشور و ارائه به بانک جاری میشود.
عسکری افزود: تکمیل این بخش از پروژه بالغ بر ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد که مبلغ ۵۰۰ میلیارد ریال در قانون بودجه ۱۴۰۲ پیشبینی شده و برای تکمیل اعتبارات مورد نیاز نیز از محل سایر ردیفهای قانونی بودجه یا منابع داخلی وزارت نیرو در دست پیگیری است.
وی خاطرنشان کرد: در سال گذشته نیز بالغ بر ۶۷۰ میلیارد ریال از منابع اعتباری مختلف در این پروژه آبرسانی هزینه شده است.
توسعه منطقه اقتصادی گرمسار؛ نیازمند آبرسانی
محمدرضا صادقی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سمنان نیز گفت: اجرای پروژه ملی آبرسانی به گرمسار یک ضرورت است.
وی افزود: اجرای این پروژه بیش از ۲۵۰ میلیارد تومان هزینه دارد که ۱۰۰ میلیارد تومان آن از طریق تسهیلات بانک صنعت و معدن تأمین و برای اجرای بخشی از کار هزینه میشود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سمنان ادامه داد: دشت گرمسار و ایوانکی از دشتهای ممنوعه است و آبرسانی به این منطقه برای تأمین آب آشامیدنی یکی از ضروریات بود.
صادقی عنوان کرد: برای تأمین آب از سد نمرود از سیمیندشت به بنکوه نیازمند اجرای سریع این پروژه هستیم تا از طریق این پروژه آبرسانی شاهد توسعه منطقه ویژه اقتصادی گرمسار نیز باشیم.
وی اضافه کرد: اراضی منطقه ویژه اقتصادی گرمسار تاکنون به بیش از ۱۰۰ متقاضی واگذار شده است و روند واگذاری اراضی فاز نخست این منطقه ویژه به مساحت ۲۵۰ هکتار به متقاضیان همچنان ادامه دارد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سمنان گفت: با توجه به لزوم تأمین منابع آبی، استقرار صنایع در منطقه ویژه اقتصادی گرمسار و تأمین نیازهای مصارف آشامیدنی به گرمسار، آرادان و ایوانکی نیازمند این بودیم که آب از سد نمرود به این شهرستان منتقل شود.
یکی از ضروریات توسعه هر منطقه وجود آب سالم و پایدار است و مردم شهرستانهای گرمسار و آرادان نیز برای توسعه این منطقه چشم امید به اجرای پروژه آبرسانی از سد نمرود بستهاند؛ پروژهای که عملیات اجرایی آن قبل از سفر آیتالله رئیسی به سمنان متوقف شده بود؛ اما با مصوبه این سفر امید مردم این منطقه برای اجرای پروژه جان گرفته است و امیدواریم هر چه زودتر به سرانجام برسد.