مدیرکل دامپزشکی سمنان:
گوشت پس از ۲۴ ساعت نگهداری در یخچال مصرف شود
مدیرکل دامپزشکی سمنان با اشاره به خطر ابتلا به بیماری تب کریمهکنگو از طریق دام آلوده، گفت: خیران و مردم گوشت قربانی در ماه محرم را ۲۴ ساعت پس از نگهداری در یخچال توزیع و مصرف کنند.
حمیدرضا حسینی افزود: شهروندان تا جای ممکن از ذبح دام در معابر عمومی و تکایا خودداری کنند و ذبح دام در کشتارگاهها انجام شود، تا از هرگونه عواقب و تبعات بهداشتی ناشی از کشتار دام در شرایط غیربهداشتی جلوگیری شود.
وی با بیان اینکه دامداران، چوبداران، کارکنان دامپزشکی، دامپزشکان و سلاخ ها، بیش از دیگران در خطر احتمال ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو قرار دارند و باید بیش از پیش مراقب باشند، ادامه داد: بیماری ویروسی تب کریمه کنگو دارای مشخصه ظاهری در گوشت نیست و تنها راه اطمینان، مصرف گوشت بعد از ۲۴ ساعت و استفاده از آلایش خوراکی شامل دل، قلوه، جگر، کله و پاچه بعد از ۴۸ ساعت نگهداری در یخچال در دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد است.
وی اضافه کرد: هشت کشتارگاه دام در محرم به ویژه روزهای تاسوعا و عاشورا آماده ارائه خدمات ذبح و کشتار بهداشتی هستند.
مدیرکل دامپزشکی سمنان خاطرنشان کرد: دام در کشتارگاهها با نظارت دامپزشکی ذبح و بعد از ۲۴ ساعت نگهداری در سردخانه کشتارگاه ها، در بازار عرضه میشود و شهروندان با خرید گوشت از مراکز معتبر عرضه گوشت از ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو مصون می مانند.
وی اظهار کرد: ۳۴ گروه دامپزشکی استان سمنان در قالب ۱۸ گروه ثابت و ۱۶ گروه سیار بر ذبح بهداشتی و شرعی، کنترل دام و لاشه و نحوه نگهداری آن، در ماه محرم نظارت دارند.
مدیرکل دامپزشکی سمنان گفت: برای حفظ بهداشت و سلامت عمومی جامعه، تامین امنیت غذایی و سلامت مصرف کنندگان گوشت دامهای قربانی، ۳۴ گروه متشکل از ۵۵ دامپزشک و بازرس بهداشت گوشت و ۱۳ ناظر شرعی، در نقاط مختلف این استان بر ذبح بهداشتی و شرعی در ماه محرم نظارت میکنند.
شهروندان می توانند طی تماس با اداره دامپزشکی محل سکونت خود و یا تماس با سامانه اطلاع رسانی و ارتباطات مردمی به شماره ۱۵۱۲ از خدمات رایگان نظارت بهداشتی و شرعی تیمهای دامپزشکی بر ذبح دامهای قربانی در ایام محرم به ویژه در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی برخوردار شوند.