معاون سازمان اوقاف:
وقف یکی از نهادهای اثرگذار در حوزههای مختلف است
معاون امور مجلس و استانهای سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: وقف یکی از نهادهای اثرگذار در حوزههای مختلف و سازمان اوقاف امانتدار واقفین خیراندیشی است که این موهبت خدادادی را برای کسب رضایت خالق در اختیار مخلوق قرار میدهد.
به گزارش صبح بخیرنیوز، حجت الاسلام و المسلمین سید ناصرالدین نوری زاده در آیین تکریم مدیر کل پیشین و معارفه مدیرکل جدید اداره کل اوقاف و امور خیریه استان سمنان در شبستان اعظم حرم مطهر حضرت یحیی(ع) سمنان اظهار کرد: وقف یکی از نهادهای اثرگذار در حوزههای مختلف و یکی از سرمایههای ماندگار و جاودانه ای است که ریشه در باورها و اعتقادات مردم و واقفین خیراندیش دارد و تلاش دارد جهان را عاری از فقر و جهل و تبعیض و گرفتاریهای موجود در جوامع سازد.
وی افزود: امروز در سازمان اوقاف بیش از ۲۱۰ هزار موقوفه با یک و نیم میلیون رقبه در اختیار داریم که این سرمایه بسیار بزرگیست.
معاون امور مجلس و استانهای سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به اینکه سه مولفه مهم منابع مالی، منابع انسانی و داشتن طرح و برنامه سرمایههای هر سازمان است تصریح کرد: سازمان اوقاف و امور خیریه منابع سرشاری در اختیار دارد که این منابع ریشه در اعتقادات مردم مومن کشورمان دارد.
وی با بیان اینکه سازمان اوقاف امانتدار واقفین خیراندیشی است که این موهبت خدادادی را برای کسب رضایت خالق در اختیار مخلوق قرار میدهد، افزود: سازمان اوقاف و امور خیریه در حوزه مالی یک نهاد مستقل است، زیرا منابعش یک منابع پایداری است که متکی به جایی نیست و جزو اموالیست که مردم با اعتقاد خودشان در اختیار این مجموعه قرار داده اند تا به عنوان امانت داری صدیق در مسیر نیات تعیین شده از سوی آنها هزینه نماید.
حجت الاسلام و المسلمین نوری زاده تاکید کرد: علاوه بر منابع مالی نیروهای کارآمد مومن و متعهد سرمایه دیگر سازمان اوقاف و امور خیریه هستند که مسئولیت اداره این سرمایه عظیم با آنهاست.
وی با اشاره به افزایش مشهود بهرهوری موقوفات در سنوات اخیر تصریح کرد: اگر این منابع و املاک در اختیار افرادی که امانتدار نیستند قرار بگیرد و یا مدیرانی که توان اداره آنها را ندارند، مسئولیت مدیریت این منابع را عهدهدار شوند همه این منابع از بین خواهد رفت.
معاون امور مجلس و استانهای سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به اینکه در گذشته و در دوران طاغوت، موقوفات مورد تعرض قرار گرفته اند، تاکید کرد: با استقرار نظام مقدس جمهوری اسلامی به شدت با پدیده شوم موقوفه خواری برخورد شد و جلوی دست درازی به موقوفات گرفته شد و در کنار این مهم، بحث شناسایی موقوفاتی که مورد دست درازی قرار گرفته بود در دستور کار قرار گرفت.
وی تصریح کرد سومین مولفه در مدیریت داشتن طرح و برنامه است و یکی از مهمترین اتفاقات سالهای اخیر در سازمان اوقاف و امور خیریه گذر از مدیریت از شیوه سنتی و استفاده از شیوههای نوین مدیریت بر بستر سامانه های الکترونیکی و بر مبنای برنامههای ابلاغی بلند مدت، میان مدت و کوتاه مدت است.
حجت الاسلام والمسلمین نوریزاده تصریح کرد: ما در هر منطقه مشکلات و آسیبهای خاص خود را داریم و باید با توجه به آمایش سرزمین مشکلات هر منطقه احصا شده و با استفاده از ظرفیت وقف تلاش کنیم موقوفات جدیدی جهت حل و فصل مشکلات آن منطقه ایجاد نماییم.
وی تاکید کرد: مهمترین سرمایه سازمان اوقاف و امور خیریه مانند همه سازمانها اعتماد ملی است و اگر خدای ناکرده این اعتماد ملی به واسطه ندانم کاریها آسیب ببیند دیگر قابل جبران نخواهد بود.
معاون امور مجلس و استانهای سازمان اوقاف و امور خیریه تاکید کرد: سازمان اوقاف باید به این منبع بیشتر از منابع دیگر توجه کند زیرا همه سرمایه ما متکی به اعتماد مردم است و بنابراین شفاف سازی، گزارش دهی و اطلاع رسانی پیوسته جزو اولویتهای اصلی ما در سازمان اوقاف و امور خیریه است.
وی تاکید کرد: ماسه وظیفه حفظ عین موقوفات افزایش منافع موقوفات و اجرای امینانه نیات واقفین را در دستور کار خود داریم و تلاش داریم مراقبت کنیم موقوفات دچار افراط و تفریط و تعدی قرار نگیرند.
حجت الاسلام والمسلمین نوریزاده گفت: بدین منظور برنامهریزی جهت حفظ عین موقوفه مهمترین اولویتها در سازمان اوقاف و امور خیریه است.
وی با بیان اینکه بیش از ۸۳۰ نیت از وقفنامهها در سطح کشور احصا شده است، گفت: واقفین خیراندیش، با نگاه ریزبینانهای که به جامعه خود داشتهاند نیات متنوعی در حوزههای خیرات و مبرات، عزاداری، علمی، پژوهشی، اجتماعی، رفع آسیبهای اجتماعی و … را در وقفنامههای خود گنجاندهاند و به حمدالله امروز با رویکرد جدیدی که در حوزه سرمایهگذاری در سازمان وجود دارد به نیازهای جامعه در حوزههای دانش بنیان حوزه اقتصاد دریا مبنا در حوزه سلامت وسایل و تجهیزات پزشکی در حوزه کشاورزی صنعت معدن تجارت در حوزه موضوعات پژوهشی توجه ویژهای میشود.
معاون امور مجلس و استانهای سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: شرکتهای دانش بنیان فراوانی امروز با سازمان اوقاف و امور خیریه سر و کار دارند و سازمان اوقاف و امور خیریه تلاش میکند هرجا که بتواند در اجرای پروژهها و طرحهایی که دارند به آنها کمک کند.
وی گفت: نقشه راه ما وقفنامه است و ما صرفا در حوزههایی میتوانیم ورود کرده و هزینه انجام دهیم که منطبق با نیات وقفنامهها باشد زیرا ما موظف هستیم نیات واقفین را اجرا کنیم و در این راه اجازه اجتهاد نداریم.
حجت الاسلام والمسلمین نوریزاده عنوان کرد: درست است که سرمایه فراوانی در اختیار داریم ولی همه جای هزینه مشخص دارد و برای رفع مشکلات و معضلات اجتماعی امروز جامعه باید تلاش کنیم موقوفات جدیدی بر اساس نیازهای روز جامعه ایجاد کنیم.
وی با اشاره به اینکه اگر بخواهیم در نظام سیاسی یک مثلث طلایی نام ببریم اقتصاد امنیت و فرهنگ سه ضلع این مثلث است تاکید کرد: اوقاف در هر سه حوزه تاثیرگذار است و با واکاوی و بررسی دقیق نقش موقوفات در کاهش آسیب اجتماعی و افزایش امنیت روانی جامعه و نقش بی بدیل بقاع متبرکه به عنوان ملجع و مأمن مردم مومن در سختیها در حوزه امنیت کاملاً مشهود و ملموس است.
معاون امور مجلس و استانهای سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: البته تعریف نقشهای دیگر در این حوزه، نیازمند ابتکار خلاقیت و نوآوری است و مدیران باید در این حوزه نقش آفرین باشند.
وی افزود: شبکه سازی یکی از کارهایی است که باید در این حوزه انجام شود و علاوه بر آن از گفتمان سازی و فرهنگ سازی نیز نباید غافل شویم.
حجت الاسلام والمسلمین نوریزاده تصریح کرد: ارتباط با نخبگان جامعه و همچنین ارتباط با موثرین جامعه در حوزه فکری و علمی بسیار اثرگذار است و ظرفیت استان سمنان در این حوزه ظرفیتی مثال زدنی است.
وی تاکید کرد: استان سمنان استانی بین الحرمین است که حدود ۳۰۰۰ شهید تقدیم انقلاب کرده و اینها همه ظرفیتهای فرهنگی و معنوی استان سمنان در کنار علما، فرهیختگان، اندیشمندان است که باعث شده در حوزه حجاب و عفاف و مسائل فرهنگی سرآمد کشور بوده و در فتنهها استانی سفید باشد و همه این موارد نشان دهنده اعتقاد مردم به نظام، رهبری، شهدا و ارزشهای دینی است.